Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rubenei" jānokārto formalitātes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" jānokārto formalitātes
Florbola komanda "Rubene"
Foto: Nils Smelteris

Šodien pulksten 14 Kocēnu sporta namā notiks Eiropas čempionvienību kausa kvalifikācijas turnīra florbolā Austrumeiropas valstu komandām pēdējā spēle, kurā mājinieces – "Rubenes" florbolistes, tiksies ar Igaunijas čempionēm - "Janeda SHN". Lai kļūtu par kvalifikācijas turnīra uzvarētājām, mūsējās nedrīkstētu zaudēt ar pārāk lielu vārtu starpību, bet ir skaidrs, ka meitenes cīnīsies par kārtējo uzvaru.

Iepriekšējā dienā latvietes spēlēja ar Slovākijas čempionēm – Bratislavas SK "FBC Dragons Ruzinov", un izcīnīja pārliecinošāko uzvaru šajā turnīrā, sagraujot pretinieces ar 13:1 (2:0, 3:0, 8:1). Ar rezultativitātes punktiem spēles protokolā atzīmējās Edīte Bankava 9 (4+5), Madara Gaile 3 (2+1), Zeltīte Bankava 2 (2+0), Santa Paegle 2 (2+0), Unda Muravska 2 (2+0), Zane Klabere 1 (0+1) un Linda Līce 1 (0+1). Metienu attiecība – 50:21 (19:4, 14:7, 17:10).

Toties rubeniešu galvenās konkurentes – "Janeda SHN", piedzīvoja savu pirmo zaudējumu, ar 0:4 kapitulējot Gdaņskas "Energa Olimpia Osowa". Atgādināsim, ka latvietes Polijas čempionvienību sagrāva ar 9:1.

Latviešu līdzjutējiem patīkama aina vērojama rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kura galvgalī atrodas trīs "Rubenes" spēlētājas – Edīte Bankava ar 16 (8+8) punktiem, Zeltīte Bankava – 12 (9+3), bet Evitai Rudzītei ir 11 (2+9) punktu. Jāpiebilst, ka Evita aizvadījusi par vienu spēli mazāk – tikai divas. Rubenietes Ināra Briede un Jolanta Tauriņa ieņem attiecīgi 2. un 3.vietu labāko vārtsargu sarakstā. Ināra atvairījusi 95,92% metienu, bet Jolanta – 94,12%. 1.vietā atrodas poliete Kataržina Toliša (Katarzyna Tołysz ), kura savā vienīgajā spēlē pret Igaunijas čempionēm atvairīja visus metienus.

Izmantotie resursi: floorball.lv