Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Cel Tik/Lekrings" grauj "Rīgu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Cel Tik/Lekrings" grauj "Rīgu"
Mārtiņš Rajeckis četras reizes pārspēja "FK Rīga" vārtsargus.
Foto: Uvis Igalis

Vienu no sezonas lielākajām sagrāvēm piedzīvojuši "FK Rīga" florbolisti, kas vakar viesos Latvijas vīriešu virslīgas čempionātā cieta smagu zaudējumu pret "Cel Tik/Lekrings" – 1:18.

Pirms spēles jau bija skaidrs, ka par izteiktiem spēles favorītiem uzskatāmi cēsnieki, kas turnīra tabulā atrodas pirmajā vietā, kamēr rīdzinieki apsteiguši tikai vienu komandu un ieņem 11. vietu.

Mājinieki jau ar spēles pirmajām minūtēm ieguva iniciatīvu, kas parādījās arī uz rezultāta tablo. Viesiem gan arī bija iespēja ātri gūt vārtus, taču tie neizmantoja soda metienu. Pēc pirmās trešdaļas tablo vēstīja jau 6:1 par labu mājiniekiem. Otrajā periodā laukuma saimnieki pretinieku vārtsargu pārspēja vēl septiņas reizes, vienīgi pēdējā trešdaļā nedaudz samazinot savus apgriezienus, jo tika gūti „tikai” pieci vārti. Savējā būrī cēsnieki bumbiņu vairs nemeklēja. Līdz ar to ļoti pārliecinoša uzvara ar rezultātu 18:1.

„Cel Tik/Lekrings” rindās rezultatīvākais bija Mārtiņš Rajeckis, kurš guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Kā savos „ziedu laikos” pirmo trešdaļu aizvadīja komandas veterāns Artis Malkavs, kurš ātri guva trīs vārtus un izdarīja vienu piespēli. Spēles beigās Malkavs asistēja vēl vienā vārtu guvumā, taču tiesneši piespēli kļūdaini pierakstīja citam spēlētājam. Zaudētājiem vienīgos vārtus guva Armīns Ābols.

Pēc šīs spēles komandas savas pozīcijas nemainīja, jo cēsnieki joprojām ir līderi, bet „Rīga”, neskatoties uz smago zaudējumu, saglabā 11. pozīciju. Nākamnedēļ „Cel Tik/Lekrings” viesos spēlēs ar „Talsiem”, bet „FK Rīga” savā laukumā uzņems „Rubeni”.

Latvijas vīriešu virslīgas čempionāts florbolā
„Cel Tik/Lekrings” – „FK Rīga” 18:1 (6:1, 7:0, 5:0)

Turnīra tabula

1. „Cel Tik/Lekrings” 20 36
2. „Talsi” 20 34
3. „Latvijas Avīze/LU” 19 33
4. „Rubene” 18 24
5. „Pārgauja” 19 23
6. „Blāzma” 20 18
7. „Uzvara/Lauks” 19 18
8. „Ķekava” 20 18
------------------------------------
9. „Kurši” 20 15
------------------------------------
10. „ASK/Lielvārde” 20 13
11. „FK Rīga” 19 7
------------------------------------
12. „Tahe/Jogeva” 19 5

Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv