Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Blāzma" uzlabo pozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Blāzma" uzlabo pozīcijas
Romans Družiņinskis bija galvenais panākuma kaldinātājs spēlē pret "Tahe/Jogeva".
Foto: Uvis Igalis

Rēzeknes "Blāzmas" florbolisti mača otrajā pusē spēja salauzt "Tahe/Jogeva" komandas pretestību, svinot uzvaru Latvijas florbola čempionātā ar rezultātu 10:4. Pēc šī panākuma rēzeknieši pakāpušies uz sesto vietu turnīra tabulā.

Rēzeknes komanda, kas pērn sekmīgi debitēja augstākajā līgā, izcīnot piekto vietu, šo sezonu aizvada samērā nestabili, pirms spēles Igaunijā atrodoties vien astotajā vietā. Šosezon debitantu lomā iejūtas igauņi, kuriem klājas vēl plānāk, jo viņi pašlaik ir pēdējie. Abu komandu pirmajā spēlē „Blāzma” uzvarēja ar rezultātu 10:5.

Šoreiz komandas sacentās Igaunijā, kur sākotnēji labāk klājās laukuma saimniekiem, kuri pirmajā trešdaļā uz brīdi ieguva divu vārtu pārsvaru. Pārtraukumā gan komandas devās pie neizšķirta rezultātu 3:3. Otrās trešdaļas vidū rezultāts joprojām bija neizšķirts, jo katra komanda bija guvusi vēl pa vieniem vārtiem. Tomēr turpinājumā ievērojami labāk nospēlēja Latvijas komanda ar Krievijas leģionāriem sastāvā. Līdz otrās trešdaļas beigām „Blāzma” panāca 6:4, bet pēdējā periodā guva vēl četrus vārtus, savējos nosargājot neskartus, līdz ar to svinot samērā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:4.

„Blāzmas” komandā toni noteica Krievijas leģionāri. Rezultatīvākais viņu rindās bija Romāns Družiņinskis, kurš guva četrus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Valerijs Maslovs arī četras reizes pārspēja igauņu vārtsargu, bet viņam viena piespēle.

Pēc šī panākuma „Blāzma” turnīra tabulā apsteidza gan „Ķekavu”, gan „Uzvara/Lauks” komandu no Bauskas, paceļoties uz sesto vietu tabulā. Tikmēr igauņi palaiduši garām kārtējo iespēju tabulā noķert „Rīgu”, tādējādi izvairoties no izkrišanas no virslīgas. Nākamnedēļ „Blāzmai” būs ļoti svarīga spēle Bauskā, bet „Tahe/Jogeva” komandu gaida ne mazāk svarīgs mačs viesos pret „ASK/Lielvāri”.

Latvijas vīriešu virslīgas čempionāts florbolā
„Tahe/Jogeva” – „Blāzma” 4:10 (3:3, 1:3, 0:4)

Turnīra tabula

1. „Cel Tik/Lekrings” 20 36
2. „Talsi” 20 34
3. „Latvijas Avīze/LU” 19 33
4. „Rubene” 18 24
5. „Pārgauja” 19 23
6. „Blāzma” 20 18
7. „Uzvara/Lauks” 19 18
8. „Ķekava” 20 18
------------------------------------
9. „Kurši” 20 15
------------------------------------
10. „ASK/Lielvārde” 20 13
11. „FK Rīga” 19 7
------------------------------------
12. „Tahe/Jogeva” 19 5

Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv