Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Trīs no četriem pusfinālistiem zināmi

Jānis Pārums

Trīs no četriem pusfinālistiem zināmi
Atis Blinds

Latvijas vīriešu florbola čempionāta ceturtdaļfinālā piektdien un sestdien uzvaras svinēja "Latvijas Avīze/LU", "Talsi", "Cel Tik/Lekrings" un "Pārgauja" – pirmajām trijām komandām panākumi nodrošināja arī vietu pusfinālā.

Latvijas Avīze/LU – Ķekava 10:8 (sērijā – 2:0)

"Avīžnieki" otro pusfināla spēli pret "Ķekavu" aizvadīja piektdien un tā izvērtās krietni spraigāka nekā pirmā, kad "Latvijas Avīze" uzvarēja ar 10:2. Pēc pirmās trešdaļas šķita, ka uzvara nāks viegli arī šoreiz, jo komanda bija izvirzījusies vadībā ar 4:1, taču otrajā trešdaļā "Ķekava" jau bija noķērusi savus konkurentus – 5:5.

Pēdējās trešdaļas sākumā ķekavnieki arī izvirzījās vadībā un to saglabāja līdz pat 58. minūtei (7:6), kad individuālo meistarību nodemonstrēja Atis Blinds, panākot neizšķirtu. 59. minūte "Ķekavai" bija ļoti neveiksmīga, jo dažas sekundes vēlāk Remārs Vikānis pēc ilgāka laika atguva vadību "avīžniekiem", bet vēl pēc īsa brīža Atis Blinds panāca jau 9:7. Šajā brīdī 2+10 minūšu sodu nopelnīja "Ķekavas" treneris Ints Vancāns. Neskatoties uz to, arī spēlējot mazākumā "Ķekava" rezultātu spēja sadeldēt līdz minimumam. Punktu gan pielika "avīžnieki" – 10:8. Sērijā "Latvijas avīze" uzvarēja ar 2:0.

Blāzma – Talsi 5:6 (sērijā – 0:2)

Pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē Latvijas čempionāta pusfinālu sasniegusi "Talsu" komanda, kas sestdien viesos spēles papildlaikā ar rezultātu 6:5 pārspēja Rēzeknes "Blāzmu". Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Artis Raitums.

Abu komandu pirmajā spēlē ar rezultātu 7:4 pārāki bija talsinieki. Tas nozīmēja, ka "Blāzmai" obligāti bija jāuzvar šī spēle, lai sēriju paildzinātu vēl par vienu maču. Lai gan maču Rēzeknes florbolisti iesāka veiksmīgi, taču turpinājumā ritēja līdzīga cīņa. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet pagarinājumā sekmīgāk nospēlēja talsinieki, izcīnot uzvaru un iekļūstot pusfinālā, kur tiksies ar Latvijas čempioniem "Latvijas Avīze/LU".

Uzvara/Lauks – Cel Tik/Lekrings 6:7 (sērijā – 0:2)

Jau abu komandu pirmā spēle parādīja, ka cēsniekiem nemaz tik viegli pret astotajā vietā palikušajiem baušķeniekiem neklājas, jo vienīgi spēles pēdējās desmit minūtēs izdevās panākt samērā drošo uzvaru ar 13:8.

Spraiga cīņa risinājās arī Bauskā. Cēsnieki pēc pirmās trešdaļas bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, bet mača turpinājumā pārsvaru palielināja līdz 4:1. Pirms izšķirošās trešdaļas "Cel Tik/Lekrings" bija divu vārtu pārsvars – 5:3. Neilgi pirms spēles beigām Cēsu komanda joprojām bija vadībā ar 7:5, bet divas minūtes līdz mača izskaņai Ingus Panteļējevs samazināja rezultātu līdz minimumam.

Tomēr spēles kulminācija bija pašās spēles beigās. Ritēja pēdējās sekundes, kad mājinieku spēlētājs Ģirts Laugalis no aizvārtes centās ar pagriezienu raidīt bumbiņu vārtos. Tas viņam arī izdevās. Tomēr Bauskā problēma ir tā, ka spēles sekretariātam spēles beigu signāls jāspiež ar roku, nevis tas notiek automātiski. Tādēļ radās diskusijas vai Laugalis paspējis laikā. Lai atrisinātu strīdu, tiesneši piešķīra soda metienu uz viesu vārtiem, kuru izpildīt devās Rihards Krūmiņš. Tomēr izlīdzinājumu neizdevās panākt, jo Guntis Bundzenieks nosargāja vārtus neieņemtus. 7:6 "Lekrings" labā un sērijā – 2:0.

Pārgauja – Rubene 9:8 (sērijā - 1:1)

Pirmo maču līdzvērtīgā cīņā ar 7:5 uzvarēja "Rubene", tomēr "Pārgauja" izmantoja iespēju revanšēties. Spēles sākumā gan iniciatīva piederēja "Rubenes" komandai, taču jau trešdaļas izskaņā vadību pārņēma "Pārgauja", uzvarot ar 3:2. Otrajā trešdaļā "Pārgauja" palielināja savu pārsvaru, vienubrīd panākot 7:4, tomēr spēles noslēdzošajā daļā "Rubene" panāca neizšķirtu – 8:8.

Spēles likteni izšķīra Ritvara Jansona lielisks tālmetiens nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām, uz kuru nespēja noreaģēt arī vārtsargs Vilkaitis. Spēles izskaņā viesi centās panākt izlīdzinājumu, taču viss velti. Izšķirošā spēle šovakar plkst. 17:00 Kocēnos.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv

     [+] [-]

, 2008-03-23 11:34, pirms 16 gadiem
davai Rubene - napadodās

  -2 [+] [-]

, 2008-03-23 11:38, pirms 16 gadiem
Rubene ta pat uzvares!!

  -3 [+] [-]

, 2008-03-23 12:13, pirms 16 gadiem
bobis.

     [+] [-]

, 2008-03-23 12:32, pirms 16 gadiem
zel ka talsi uzvareja ... sarauj rubene.

  -3 [+] [-]

, 2008-03-23 12:41, pirms 16 gadiem
ruk ruk rubene !!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-23 13:41, pirms 16 gadiem
Vietu Sadalijums

1)LEK
2)LA
3)Talsi
4)PArgauja

  -2 [+] [-]

, 2008-03-23 13:52, pirms 16 gadiem
Pārgaujai ir jāvinnē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja