Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā sestdiena Hipolīzinga florbola virslīgā

Šovakar tiek aizvadītas četras spēles Hipolīzinga Latvijas florbola virslīgā. Piedāvājam nelielu ieskatu pirms šo spēļu norises, kā arī atziņas par aizvadīto sezonas daļu. Kas uzvarēs šodien?

Pārgauja – FK Valmiera

Šīs kārtas aizraujošākā spēle. Gan “Pārgauju”, gan “Valmieru” noteikti varētu dēvēt par šīs sezonas lielākajām neveiksminiecēm, taču kamēr līgas jaunpienācēju valmieriešu pieticīgais sniegums nevienu tā īsti nepārsteidz, ar Stalbes komandas blāvo sniegumu šķiet nebija rēķinājies neviens. Pērn stabili spēlējošie stalbēnieši līgas kopvērtējumā pagaidām ierindojas necilajā priekšpēdējā vietā un ir šīs sezonas antirekordisti zaudēto vārtu ziņā. Pēc Ģirta Priedīša pamatvārtsarga pilnvaru nolikšas stabilitāte nav jūtama arī vārtsargu postenī, kā rezultātā Ainārs Zelčš atsevišķās spēlēs bijis spiests iesaistīt pat visus trīs komandas jaunos vārtsargus. Komandas lielākais klupšanas akmenis šajā sezonā gan ir nestabilā spēle, kuras dēļ stalbēnieši pretiniekiem atdevuši nevienu vien svarīgu punktu. Vienīgās uzvaras komanda izcīnījusi pret kopvērtējuma lejasgala komandām – Jegevas “Tahe” un “ASK/Lielvārde”. Tomēr pēdējās piecās spēlēs “Pārgauja” piedzīvojusi tikai zaudējumus, pēdējās divās no tām pat sagrāves, tādēļ nav brīnums, ka Stalbes azartiskie līdzjutēji palēnam sāk lūkoties galvenā trenera virzienā. Komandas galvenie vilcējspēki gan palikuši nemainīgi. Bez Laura Ābola (13 vārti un 8 piespēles) un Rolanda Jānelsiņa (13+5) tā īsti rezultativitātē turēt līdzi nespēj vairs neviens.

“Pārgaujas” pretinieki “FK Valmiera” ar trim uzvarām deviņās spēlēs atrodas kopvērtējuma devītajā vietā. Lai arī viena no uzvarām visticamāk tiks anulēta tehniskā uzvara pret “Latvijas Avīzi/LU” komandas dalības atsaukšanas dēļ, atlikušās divas uzvarētas godam. Valmierieši pārspēja ne tikai ar diviem somu leģionāriem papildināto Jegevas “Tahe”, bet arī titulētos kaimiņus “Rubeni”. Uzvara pret “Rubeni” nemaz nav tik pārsteidzoša, jo abas komandas savā starpā itin bieži spelējušas vairākas pārbaudes spēles. Tāpat valmierieši itin godam cīnījušies ar citām līgas vidusmēra komandām, tām zaudējot pavisam minimāli, taču pret līderiem, “Cel Tik/Lekrings” un “Talsi”, ciestas pārliecinošas sagrāves. Valmieras komandas galvenie vilcējspēki šogad ir jaunie Ints Vilks un no aizsardzības uzbrukumā pārliktais Gatis Liepiņš, no “Rubenes” aizlienētie Jānis Peičs, Kristaps Priede, kā arī Krievijas izlases uzbrukuma līderis Romāns Družiņinskis.

Lai arī par spēles favorītiem tiek uzskatīti mājnieki “Pārgauja”, “Valmierai” ir pavisam reāla iespēja pacīnīties par uzvaru. Abām komandām ir daudz kopīga. Pēdējās spēles abi pretinieki uzsvaru liek uz spēli divās maiņās, no kurām viena ir izteikti spēcīga un rezultatīva. Tāpat abās komandās ir daudz jauno spēlētāju. Pēc uzvaras pār “Rubeni”, valmierieši noteikti guvuši papildus pārliecību par saviem spēkiem. Stalbēniešiem šīs pārliecības līdz šim pietrūcis. Tāpat Valmieras komandas vārtos stabili darbojas izbijušais Latvijas izlases vārtsargs Āris Aldiņš, kurš līdz šim aizvadījis visas spēles bez maiņām.

Triobet.com prognoze:
Pārgaujas uzvara: 1.80
Neizšķirts: 6.70
Valmieras uzvara: 2.40

Talsi – FK Bauska

Kurzemes – Zemgales duelī neapšaubāmi favorīti ir Talsu florbolisti. “Talsi” šogad aizvada labu un pārliecinošu sezonu bez lieliem kritumiem. Talsenieki piekāpušies vien “Cel Tik/Lekrings”, bez tam ar respektablu 1:3. Ja pērn veiksmīgam sniegumam kāju priekšā bieži vien palika pārliecības trūkums, tad šogad uzvarētāju pārliecība jau ir Talsu sabiedrotā. Tā vairākās sīvās spēlēs talsenieki allaž laukumu pametuši kā uzvarētāji, uzvaru izcīnot pat esot četru vārtu iedzinējos. Ar katru spēli aizvien neapturamāki ir Jānis Jansons, Kristians Lisovskis un Artis Raitums, kuri stabilu vietu izkarojuši arī Latvijas izlasē.

Turpretim Bauskas florbolisti ar lielu stabilitāti lepoties nevar. Lai arī komanda aizvadījusi ļoti veiksmīgu sezonas sākumu ar četrām uzvarām pēc kārtas, tām sekojušas četras neveiksmes, tiesa, neraugoties uz to, baušķenieki pagaidām ieņem sesto vietu kopvērtējumā. Bauskas panākumu atslēga galvenokārt ir divu spēlētāju rokās – Māris Akmentiņš un Rihards Krūmiņš bija Bauskas galvenie vilcējspēki arī pērn.

Lai baušķenieki spētu sagandēt uzvaras prieku izbraukumā “Talsiem”, būs nepieciešama ne tikai veiksme uzbrukumā, bet arī aizsardzībā un vārtos. Pārliecinoši dueļa favorīti ir “Talsi”, kuri šobrīd ir labāki teju visos spēles komponentos, tādēļ grūti noticēt, ka savu skatītāju priekšā kurzemnieki uz uzvaru dotu cerības arī “Bauskas” florbolistiem.

Triobet.com prognoze:
Talsu uzvara: 1.25
Neizšķirts: 8.35
Bauskas uzvara: 5.00

"Cel Tik/Lekrings" – "ASK/Lielvārde"

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Normunda Gruncka vadīto cēsinieku un izlases galvenā trenera palīga Jāņa Kārkliņa trenēto lielvārdiešu duelī galvenais jautājums nav “kurš?”, bet gan “ar cik?”. Cēsīs laukumā dosies divas diametrāli atšķirīga līmeņa komandas. Kamēr cēsinieki (vismaz Latvijas līmenī) vairāk uzmanību var vērst spēles taktiskajiem risinājumiem un nianšu iespēlēšanas, jaunajiem lielvārdiešiem vairāk uzmanības jāvelta florbola pamatu apgūšanai. Piespēļu kvalitātes ziņā labākā komanda Latvijā ir galvenie favorīti cīņā par čempiontitulu. Cēsiniekiem šobrīd līdzi turēt īsti nespēj neviens un rezultāta starpība uzvarās vairāk ir atkarīga no “Cel Tik/Lekrings” spēlētāju noskaņojuma nevis pretinieku meistarības. Cēsu komandai labu spēlētāju ir visās pozīcijās, tāpat Grunckis veiksmīgi spēlē sasaista gan jauno, gan jau Latvijas florbolam pieredzējušo paaudzi. Ne tikai Lekringa, bet arī Latvijas virslīgas rezultatīvākais spēlētājs ir tieši cēsinieks Andris Malkavs, kurš guvis desmit vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Gluži kā pērn, arī šogad “ASK/Lielvārde” galvenais uzdevums, visticamāk, būs vietas saglabāšana virslīgā. Tiesa, nedrīkst aizmirst nule virslīgu pametušo “Latvijas Avīzi/LU”, kuras spēlētāji tirgū kļuvuši par brīvaiem aģentiem. Ja Latvijas Aizsardzības ministrijas atbalstītajai komandai izdotos piesaistīt šīs komandas spēlētājus, mērķus varētu stādīt jau augstākus. Pagaidām komandas sniegums vērtējams ar lēzenu augšupejošu līkni. Lai arī deviņās spēlēs izcīnītas vien trīs uzvaras, vairākās spēlēs lielvārdieši bijuši vien soļa attālumā līdz panākumam. “ASK/Lielvārde” spožums un posts pagaidām ir jaunība. Galveno toni uzbrukumā diktē Artis Savins, Artūrs Skadiņš un brāļi Aivis un Edijs Hammeri. Tāpat lielvārdiešu vārtos stabils ir Jānis Salcevičs, kurš “Hipolīzings Florbola Virsligā” ar atvairītiem 86,48% metienu ir ceturtais labākais.

Ar jaunības spēku un maksimālismu gan spēlē pret “Cel Tik/Lekrings” nepietiks. Situāciju sarežģīt sev var vienīgi paši cēsinieki, taču pat tad jānotiek lielam brīnumam. Šobrīd gan cēsinieku izredzes uz panākumu nespētu mazināt pat vulkāna izvirdums vai zemestrīce.

Triobet.com prognoze:
Cel Tik/Lekrings uzvara: 1.10
Neizšķirts: 10.50
ASK/Lielvārdes uzvara: 8.50

Rubene – Ķekava

Rezultatīvākais uzbrukums pret labākajiem vārtsargiem. Tā varētu nodēvēt Kocēnos gaidāmo spēli starp “Rubeni” un “Ķekavu”. “Rubene” allaž izcēlusies ne tikai ar savu uzbrukuma florbolu (pagaidām visvairāk gūto vārtu – 82), bet arī emocionālo sniegumu. “Rubene” spēj paveikt lielus brīnumus, taču tai pat laikā piedzīvot muļķīgus zaudējumus, tādēļ komandas sniegums allaž bijusi liela mīkla un izaicinājums prognozētājiem. Kopumā rubenieši sezonu uzsākuši pietiekami labi. Ar septiņām uzvarām desmit spēlēs viņi ierindojas stabilā trešajā vietā, tiesa, pret abām sīvākajām komandām – “Talsiem” un “Cel Tik/Lekrings” – Rubenes florbolisti zaudēja bez ierunām. Tomēr vairums gadījumu arī “Rubene” spējusi uzvarēt pat šķietami līdzīgās spēlēs. Gluži kā “Talsiem”, arī “Rubenei” piemīt izteikts uzvarētāju raksturs. Ar lielu stabilitāti Kocēnu florbolisti gan lepoties nevar, taču tam ir vairāki iemesli – jau minētā emocionālā spēle, vairāku spēlētāju traumas un līdz šim nestabilā vārtsargu spēle. Pēc zaudējuma “Valmierai” “Rubene” gan pamodusies un izcīnījusi jau divas stabilas uzvaras – pār “Bausku” un “RTU-INSPECTA”. “Rubenes” galvenie vilcējspēki ir Ivars Jēkabsons, Jānis Alps un lieliski funkcionējošais otrās maiņas duets - Atis Stepāns, Lauris Vidzis.

Ķekavas komandu var uzskatīt par šīs sezonas vienu no stabilākajām vienībām (piecas uzvaras, četri zaudējumi, kas dod cetruto vietu kopvērtējumā). Stabilitātes garants ir abi komandas vārtsargi – Raivo Rosts un Jānis Bramanis, kuri labāko vārtsargu sarakstā ierindojas attiecīgi pirmajā un trešajā vietā. “Ķekavas” lielākās problēmas meklējamas pieticīgajā uzbrukumā. Kamēr citām virslīgas komandām ir vismaz daži izteikti rezultatīvi uzbrucēji, Ķekavai tādu nav. Toties ir stabila aizsardzība un vārtsargi. Tomēr spēletāju salīdzinoši lielā pieredze florbolā ļauj viņiem aizvadīt veiksmīgas un stabilas spēles bez kritumiem. Zīmīgi, ka no deviņām spēlēm septiņas ir beigušās tikai ar vienu vārtu starpību, bet atlikušās divas ar divu vārtu atšķirību.

Tieši stabilitāte ir “Ķekavas” lielākais trumpis spēlē pret “Rubeni”, kura nav radusi spēlēt aizsardzībā. Ja “Ķekava” jau no pirmajām minūtēm neizlaidīs spēles pavedienu no rokām un neļaus ieskrieties rubeniešiem, spēles izskaņā tai ir lieliskas iespējas šo dueli arī uzvarēt. Liela nozīme spēlē būs abu komandu vārtsargu spēlei. Šeit labākas kārtis ir ķekaviešu rokās. Tiesa jāmin, ka rubenieši savās mājās šajā sezonā gan nav zaudējuši ne reizi un neveiksmes savu skatītāju priekšā piedzīvo reti.

Triobet.com prognoze:
Rubenes uzvara: 1.85
Neizšķirts: 6.50
Ķekavas uzvara: 2.35

Izmantotie resursi:
triobet.com

  +2 [+] [-]

, 2008-11-22 14:16, pirms 16 gadiem
Žetons autoram

  +3 [+] [-]

, 2008-11-22 14:18, pirms 16 gadiem
Ceru uz Pārgaujas un Cēsu uzvarām

  +2 [+] [-]

, 2008-11-22 14:19, pirms 16 gadiem
raksts tiešām labs

  +3 [+] [-]

, 2008-11-22 14:28, pirms 16 gadiem
domāju, ka Rubene mājās nezaudēs Ķekavai, jo izskatās, ka zāģis pret valmieriešiem ir nācis par labu komandai

  +1 [+] [-]

, 2008-11-22 15:56, pirms 16 gadiem
ljoti labs raksts
bet domaaju ka tieshi kjekavas rubenes speeli var nosaukt par centraalo

     [+] [-]

, 2008-11-22 15:56, pirms 16 gadiem
Labs raksts!
Bet par Pārgaujas vārtusarga pilnvaru nolikšanu-cik zinu,viņš pēc kāda laika bus atpakaļ no SWE un turpinās stāvēt vārtos Un Alps, visdrizak,ka šosezon vars nespeles,tā kā nekāds vilcējs nesanaks arī..

  +3 [+] [-]

, 2008-11-22 16:01, pirms 16 gadiem
Zjeel Alpa! Labs sezonas saakums vinjam padevaas!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-22 16:19, pirms 16 gadiem
krizc rakstīja: ljoti labs raksts
bet domaaju ka tieshi kjekavas rubenes speeli var nosaukt par centraalo
Nepiekrītu nedaudz, uzskatu,ka Rubene mājas ir ļoti spēcīga.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-22 16:31, pirms 16 gadiem
"Tieši stabilitāte ir “Ķekavas” lielākais trumpis spēlē pret “Rubeni”, kura nav radusi spēlēt aizsardzībā."
Tā tā tā.. Skatos, ka autoram ir vājas zināšanas par to, kas notika pagājušās sezonas play-off pret Lekringu... Rubene tīri, tikai un vienīgi bija aizsardzībā, un tā arī savas uzvaras izspēlēja. Šo sezon viņai nav nekāda - tikai uzbrukums - tipa komanda. Lūgums uzmanīgāk...
Šovakar par Lekringu, Pārgauju un Ķekavu!

  -1 [+] [-]

, 2008-11-22 16:48, pirms 16 gadiem
Lai Bauskai veicas, ceram uz labu spēli.

     [+] [-]

, 2008-11-22 19:03, pirms 16 gadiem
RiekstinsG rakstīja: Nepiekrītu nedaudz, uzskatu,ka Rubene mājas ir ļoti spēcīga.
nu jaa, bet tomeer tiekaas divas no top4 komandaam

     [+] [-]

, 2008-11-22 20:12, pirms 16 gadiem
15:14 :O:O:O tas ir vnk neticami un 30 sek izvelk no minus 3