Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu florbolisti par treniņnometni Kocēnos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Baltkrievu florbolisti par treniņnometni Kocēnos
Minskas florbola komanda "Vnedetta" Kocēnos
Foto: floorball.by

Pagājušajā nedēļas nogalē Kocēnos divu dienu treniņnometni aizvadīja Baltkrievijas florbola čempionvienība "Vendetta”, kas gatavojas Eiropas Čempionu kausa izcīņas kvalifikācijas turnīram.

Jūsu uzmanībai – baltkrievu florbolistu iespaidi par treniņnometni Latvijā.

Kocēni ļoti laipni sagaidīja baltkrievus, nododot viņu rīcībā visu, kas nepieciešams kvalitatīvas treniņnometnes organizēšanai kā sportiskajā nozīmē, tā arī sadzīves ziņā. Komanda "Vendetta” ir ļoti pateicīga Latvijas florbola savienībai un sporta klubam "Rubene” par palīdzību treniņnometnes rīkošanā, bet vēl vairāk – par sirsnīgo attieksmi un personīgo līdzdalību baltkrievu komandas sagatavošanā kvalifikācijas turnīram, kas notiks Ungārijā.

Baltkrievu florbolisti gan arī atzīst, ka ar divām dienām, lai pilnvērtīgi sagatavotu komandu, ir acīmredzami par maz, tomēr arī šajā īsajā laikā "Vendettas” spēlētāji ieguva jaunu spēles pieredzi un varēja pārbaudīt savus spēkus pirms Eiropas Čempionu kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra.

Sestdien "Vendettas” spēlētāji apmeklēja Latvijas nacionālās florbola izlases, kas iepriekšējā pasaules čempionātā ieņēma 5. vietu, treniņu. Florbols Latvijā tiek spēlēts jau vairāk kā 15 gadus un, neskatoties uz pārāk mazo atbalstu no valsts puses, šis sporta veids ir plaši attīstīts: vīriešiem ir piecas līgas, sievietēm – trīs, visos Latvijas reģionos ir liels skaits komandu, ir attīstīta infrastruktūra un pat nelielajos Kocēnos atrodas lielisks un tehniski labi aprīkots florbola laukums.

Pēc Latvijas izlases treniņa apmeklējuma "Vendettai” bija ieplānota sava nodarbība, kuru vadīja Virslīgas florbola komandas "Rubene” kapteinis Jānis Bagāts. Jānis nodemonstrēja pamatvingrinājumus, kādi tiek izmantoti treniņos Latvijā. Minskieši nedaudz papraktizējās un iegūtās prasmes izmēģināja treniņa laikā kopā ar vietējiem spēlētājiem.

Nākamajā dienā baltkrievu plānos bija treniņnometnes galvenais notikums – spēle ar 1. līgas komandu "Rubene-2”. Mača sākumā nevienai no komandām nebija ievērojama pārsvara, tomēr 1. periodā pārāki izrādījās baltkrievi – uz Maksima Pozņaka un Jevgeņija Boidaka vārtu guvumiem latvieši atbildēja tikai ar vienu golu. Tomēr jau otrajā trešdaļā "Rubene-2” spēlētāji nodemonstrēja savas stiprās puses, gūstot divus bezatbildes vārtus, bet pēdējā periodā savu panākumu nostiprināja ar vēl diviem goliem. Baltkrieviem jau šķita, ka izlieto ūdeni sasmelt vairs neizdosies, tomēr "Vendettai” ne pirmo reizi nācās risināt uzdevumus, kas ir no neiespējamo kategorijas. Pateicoties Mihaila Saltanova un Andreja Parfimoviča gūtajiem vārtiem, komanda rezultāta starpību spēja samazināt līdz minimumam. Un tomēr uzvara tika laukuma saimniekiem, jo baltkrieviem pietrūka spēku, lai izlīdzinātu rezultātu un izvirzītos vadībā – 4:5.

Pēc finālsvilpes komandas nolēma izpildīt pēcspēles metienu sēriju. Šajā elementā "Vendettu” gaidīja pilnīga izgāšanās, jo latvieši izrādījās galvastiesu pārāki.

Kā uzsvēra treniņnometnes rīkotāji, minskiešu spēcīgā puse ir laba tehniskā sagatavotība un teicamās ātruma īpašības. Tomēr jāatzīst, ka "Vendettai” pietiek arī mīnusu – nav komandas spēles aizsardzībā un ir vāja metienu sagatavotība.

Izmantotie resursi:
floorball.by