Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ķekava pārsteidz (papildināts)

Ķekava pārsteidz (papildināts)
"Ķekavas" otro vārtu autoru Gintu Klēģeri konsultē komandas treneris Ints Vancāns
Foto: Mārtiņš Šults

Par sensāciju Latvijas florbola cēmpionāta virslīgā pārūpējusies Ķekavas komanda, kas vakar savās mājās ar 5:4 negaidīti apspēlēja "Rubeni".

Starpsezonu un sezonas laikā "Ķekavu" bija pametuši jau 10 spēlētāji, taču tas nebija šķērslis uzvarai spēlē pret "Rubeni". Pēc Ginta Timoško un Ginta Klēģera precīzajiem metieniem, jau trešajā minūtē divu vārtu pārsvaru bija iekrājuši mājnieki ķekavieši, savukārt viesiem nekādi neizdevās iekarot teicami spēlējošā Jāņa Bramaņa vārtus.

Otrajā trešdaļā Jānis Bagāts starpību samazināja līdz minimumam (1:2), taču īsi pirms pārtraukuma Oskars Repke atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Ķekavai" (3:1).

Arī pēdējo trešdaļu labāk sāka mājnieki, gūdami ceturtos vārtus (Kristens Rubenis), taču tad nepilnu piecu minūšu laikā rubenieši starpību atkal samazināja līdz minimumam (3:4). Trešdaļas vidū īstajā vietā un īstajā laikā atkal par sevi lika manīt Repke, atjaunojot divu vārtu pārsvaru mājniekiem (5:3). "Rubene" spēles beigās, spēlējot bez vārtsarga un ar sestā laukuma spēlētāja, vienus vārtus atguva, taču ar to bija par maz, lai spētu cīnīties kaut neizšķirti ar "Ķekavu".

"No paša pieredzes varu teikt, ka ne vienmēr komanda, no kuras aiziet atsevišķi spēlētāji, atrodas novājinātā sastāvā. Ja čaļi vēlas spēlēt, tad viņi to arī dara, un redz', ka sekmīgi. No palikušajiem kādam jāuzņemas iniciatīva, atrodas jauni līderi, un tā tas rezultāts rodas," apgalvojumam, ka "Ķekava" pašreiz ir novājinātā sastāvā un bija obligāti jāuzvar gluži piekrist negrib Rubenes komandas kapteinis Jānis Bagāts. Jautāts par iespējamām Rubenes komandas sastāva problēmām, Bagāts atbild:"Uz spēli bijām ieradušies gandrīz pilnā sastāvā, mājās slimības dēļ bija palicis tikai Jānis Iņģists. Divi mūsējie bija gatavi doties laukumā ar mikrotraumām." Par spēli vidzemnieku kapteinis teic, ka sākumā komanda pildījusi trenera norādījumus, pretinieku spēlētājus sagaidot centra zonā, taču divas neuzmanīgi nospēlētas epizodes novedušas pie rezultāta 0:2 jau pašā cīņas sākumā, un nevienā brīdī nav izdevies atspēlēties. "Ķekavas" spēlētāji, sajūtot iespēju uzvarēt, cīnījušies pašaizliedzīgi un uz noteikumu pārkāpumu robežas, par ko saņēmuši arī noraidījumus, taču mazākumā allaž spējuši noturēt savus vārtus neskartus. "Paši vien vainīgi, ka nerealizējām vairākumus. Būtu izdevies, tad arī ar to pietiktu. Svarīgā brīdī mums bija iespēja mest soda metienu, taču arī to netrāpījām," zaudējuma iemeslus atklāj Bagāts. "It kā visu laiku pietuvojāmies rezultātā, taču neuzmanīgi nospēlētas epizodes ļāva "Ķekavai" atkal palielināt rezultāta starpību. Jāuzteic Ķekavas spēlētāji, it īpaši vārtsargs Bramanis (Jānis Bramanis - aut.), kurš atsevišķās epizodēs demonstrēja tiešām fantastisku sniegumu," piebilst rubeniešu kapteinis.

Latvijas čempionāts florbolā, virslīga
"Ķekava" - "Rubene" 5:4 (2:0 1:1 2:3)

  +8 [+] [-]

, 2008-01-20 14:18, pirms 16 gadiem
taa ir kad nenoveertee pretinieku...

  +3 [+] [-]

, 2008-01-20 14:35, pirms 16 gadiem
izrāvi vārdus no mutes...

  +1 [+] [-]

, 2008-01-25 13:38, pirms 16 gadiem
nejau speletaj nenovertee, gan skatiitaji,respektivi daži Rubenes fani