Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:278, Did:0, useCase: 3

Sieviešu 1. līgā uzvar līderes – "Rubene-1" un "Rīgas Lauvas"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu 1. līgā uzvar līderes – "Rubene-1" un "Rīgas Lauvas"
"Rubene-1"
Foto: ksk.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionāta sieviešu 1. līgā notika trīs spēles, kurās savas kārtējās uzvaras svinēja turnīra tabulas līderes. Kocēnu "Rubene-1" savā laukumā ar 4:2 uzvarēja LiepU, bet Rīgas Olimpiskajā sporta centrā RSU divas dienas pēc kārtas piekāpās "Rīgas Lauvām" - 7:9 un 2:4.

18. februārī tika aizvadītas divas spēles. Pirmais mačs notika Kocēnos starp "Rubene-1" un "Liepājas Universitāti", kur līdzīgā spēlē atkal pārākas bija kocēnietes - 4:2. Pēc aizvadītā pirmā perioda bija neizšķirts (1:1), bet otrās trešdaļas laikā liepājnieces pat izvirzījās vadībā ar 2:1. Tomēr līdz perioda beigām laukuma saimnieces pārņēma vadību - 3:2. Pēdējā perioda otrajā pusē Sabīne Zīverte savas komandas labā guva ceturtos vārtus – 4:2. Divas minūtes pirms spēles beigām liepājniece Sanda Iesalniece nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet turnīra tabulas līderes savu skaitlisko vairākumu neprata izmantot. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:2 "Rubene-1" labā.

Divas dienas pēc kārtas tikās abas galvaspilsētas komandas - RSU un "Rīgas Lauvas". 18. februāra spēlē lauvenes jau pirmā perioda laikā guva piecus vārtus, bet studentes tikai divus - 5:2. Nākamo divdesmit minūšu laikā viešņas bija precīzas vēl divas reizes (7:2) uz ko laukuma saimnieces atbildēja tikai ar vienu precīzu metienu - 3:7. Līdz spēles beigām studentes atspēlēja četrus vārtus, bet "Rīgas Lauvas" bija precīzas vēl divas reizes. Spēle noslēdzās ar "Rīgas Lauvu" uzvaru - 9:7. Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Ieva Lapinska ar 5 (4+1) punktiem, bet RSU sastāvā Līga Andersone ar 7 (3+4) punktiem.

Arī nākamajā dienā, tikai nu jau mazrezultatīvā spēlē, atkal pārākas bija lauvenes - 4:2. Spēles rezultātu šoreiz atklāja RSU spēlētāja Santa Muceniece - 1:0. Otrā perioda laikā viešņas atspēlējas un izvirzījās vadībā ar 2:1, bet dažas sekundes pirms pārtraukuma Līga Andersone izlīdzināja rezultātu - 2:2. Trešās trešdaļas laikā vārtus guva tikai "Rīgas Lauvu" spēlētājas, panākot gala rezultātu 4:2. Kristīne Tauriņa "Rīgas Lauvu" labā guva divus vārtus, bet RSU komandā rezultatīvākā atkal bija Līga Andersone ar 2 (1+1) punktiem.

Turnīra vadībā ar 32 punktiem atrodas "Rubene-1", seko "Rīgas Lauvas" (30), RSU (13), "Coyote" (3) un LiepU (0). Rezultatīvākās spēlētājas: Ieva Lapinska (Rīgas Lauvas) ar 32 un Lība Daija Mikova (Rubene-1) ar 29 punktiem.

Izmantotie resursi:
floorball.lv