Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Šovasar „Czech open” turnīrā Latviju pārstāvēs tikai jūrmalnieki

Šovasar „Czech open” turnīrā Latviju pārstāvēs tikai jūrmalnieki
Kasparam Vasaraudzim (#18) un pārējiem jūrmalniekiem turnīrs sniegs lielisku iespēju iekrāt pieredzi un uzlabot meistarību pirms dalības 1. līgā nākamsezon

Foto: Ritvars Raits

Šogad notiks jau septiņpadsmitais „Czech open” turnīrs, kurā spēlēs 240 komandas no 17 valstīm. Florbolisti krustos nūjas divās vīriešu kategorijās (Elites un Vīriešu), divās sieviešu (Elites un Sieviešu), kā arī jauniešu kategorijā. Latviju pārstāvēs vienīgi florbola klubs "Jūrmala" Vīriešu kategorijā.

Turnīrs noritēs no 13. līdz 16. augustam Prāgā, kurš ir viens no lielākajiem un populārākajiem florbola turnīriem pasaulē. Iepriekšējos gados bija pierasts, ka latviešu komandas devās kuplā pulkā uz Prāgu, tomēr šogad Latvijas godu pārstāvēs vienīgi florbola klubs „Jūrmala”, kas startēs Vīriešu kategorijā.

Pirms gada no Latvijas uz turnīru devās astoņas komandas, to starpā šīs sezonas Latvijas čempioni CelTik/Lekrings spēlēja Vīriešu elites kategorijā, kur tika izcīnīta pārsteidzoša uzvara pret spēcīgo Tatran vienību no Čehijas , kura vēlāk aizkļuva līdz finālam, kur atzina zviedru „IK Sirius IBK” pārākumu ar 0:1.

Lielisku sniegumu nodemonstrēja šī gada 4. vietas ieguvējas Sieviešu HipoLīzings Virslīgā „Rīgas Lauvas”, kuras Sieviešu kategorijā (otrā pēc ranga) izcīnīja dalīto trešo vietu un saņēma bronzas medaļas.

Ievērības cienīgs bija arī fakts, ka „Sportlat” ( vienību veidoja Virslīgas komandas „Pārgauja” spēlētāji) uzbrucējs Rolands Jānelsiņš bija rezultatīvākais (3 vārti un 13 rezultatīvas piespēles) Vīriešu kategorijā, savukārt otrs ražīgākais bija turnīra Vīriešu kategorijas simboliskajā pieciniekā iekļautais Lauris Ābols.

Apskatot šī gada turnīra dalībnieku sarakstu, nevar nepamanīt cik stipri Latvijas dižķibele ir skārusi florbola klubus, jo vienīgie, kas pieteikuši savu dalību ir florbola klubs „Jūrmala”, kuri šosezon pārspēlēs izcīnīja iespēju startēt šoruden 1. līgā.

Vēl viens latviešu florbolists spēlēs Vīriešu elites kategorijā, kur populārā zviedru kluba „Pixbo Wallenstam IBK” krāsas aizstāvēs Jānis Jansons. Pagājušajā gadā „Pixbo” nepiedalījās čehu organizētajā turnīrā.

Acīmredzot Latvijas klubi vairāk pievērsīses dalībai vasaras turnīros pašmājās. Zināms, ka kārtējo gadu notiks „Canadien cup 2009” (1. – 2. augusts Kocēnos), kā arī „Latvian open 2009” (21. – 23. augusts Kocēnos un Valmierā), kurš pagājušajā vasarā bija ievērojamākais turnīrs Latvijā.

Izmantotie resursi:
czechopen.cz: CHANCE CZECH OPEN 2009

  +1 [+] [-]

, 2009-06-18 20:15, pirms 15 gadiem
Ļoti žēl, ka krīze skar visu, kas mums apkārt
Lai veicas, JŪRMALNIEKIEM

  -1 [+] [-]

, 2009-06-21 04:08, pirms 15 gadiem
ne riigas lauvaa sievieteem daliitaa 3aa vieta,bet gan latvijas aviizei

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 15:46, pirms 15 gadiem
trusoons rakstīja: ne riigas lauvaa sievieteem daliitaa 3aa vieta,bet gan latvijas aviizei
pagājušā gadā Lauvas izcīnīja:
czechopen.cz: Results - play-off

Avīzei bija 3. vieta ļoti sen pirms vairākiem gadiem