Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Talsi" revanšējas čempioniem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Talsi" revanšējas čempioniem
Jānis Jansons
Foto: Uvis Igalis

Latvijas virslīgas florbola čempionātā pie panākuma tikuši "Talsu" florbolisti, kas savā laukumā ar rezultātu 7:4 pārspēja valsts čempionus "Latvijas Avīzi/LU".

Spēle iesākās ļoti saspringtā cīņā. Tomēr spēles gaitā nedaudz veiksmīgāki bija laukuma saimnieki, kuriem izdevās arī gūt ātros vārtus, 3. minūtē atklājot spēles rezultātu, kad rezultatīvs bija Artis Raitums. Cīņai turpinoties abām komandām bija iespēja gūt vārtus. Netika izmantoti arī vairākumi, kas abām komandām tika piešķirti pa reizei. 12. minūtē beidzot vārtus guva arī viesi. Bumbiņu vārtos no Anda Blinda piespēles raidīja Ainārs Anis. Tomēr prieki nebija ilgi, jo jau nākamajā minūtē par Latvijas čempioniem pasmējās Jānis Jansons, gūstot vārtus un vēlreiz izvirzot savu komandu vadībā. „Latvijas Avīze/LU” nepadevās, jo jau nākamajā minūtē (pēc 23 sekundēm) vēlreiz šajā spēlē nu jau Atis Blinds rezultātu izlīdzināja. Līdz pārtraukumam „Talsiem” vēl bija iespējas gūt vārtus, bet neveiksmīgi. Pie tam, netika izmantoti arī 2 skaitliskie vairākumi, kuru laikā „Talsiem” pat 35 sekundes bija 2 vīru pārsvars. Pēc 1. trešdaļas 2:2.

Otrā trešdaļa neiesākās tik vienkārši. Komandas spēlēja piesardzīgi. Tomēr 29. minūtē pirmo un arī pēdējo reizi spēlē vadībā izvirzījās viesi, kad Jānis Anis guva vārtus. Tas bija viss uz ko „Latvijas Avīze/LU” bija spējīga. Turpmākās spēles grožus pārņēma mājinieki, gūstot 3 vārtus. Viss sākās ar to, ka Ainārs Juškēvičs 33. minūtes vidū nopelnīja noraidījumu, bet pēc 26 „Talsi” meistarīgi realizēja vairākumu. Vārtus guva Artis Raitums. Vēl vairāk, vēl pēc 8 sekundēm viņš pats izvirzīja „Talsus” vadībā. Komandas piektos vārtus guva Kristiāns Lisovskis, pieliekot punktu otrajai trešdaļai.

Pēdējā trešdaļā notikumi turpināja attīstīties par labu „Talsiem”. 44. minūtē Artis Raitums guva savus ceturtos vārtus šajā spēlē. Tad 48. minūtē Kristiānam Lisovskim bija iespēja mest soda metienu, bet tas netika realizēts. Sodu par bloķēšanu izpelnījās Atis Blinds. Šis vairākums netika izmantots, toties kad Uldis Purvišķis bija devies uz noraidīto soliņu, tad mājiniekiem sekmējās gūt septītos vārtus. Vārtus vēlreiz guva Artis Raitums. Sajutuši, ka uzvara jau rokās, „Talsu” komanda ļāva uzspēlēt arī savam otrajam vārtsargam. Ne bez grūtībām, tomēr arī šo vārtsargu „Latvijas Avīzei/LU” pārspēt izdevās. 58. minūtes sākumā Andis Blinds guva vārtus. Tomēr vairāk komanda neiespēja, jo 59. minūtē tas pats Andis tika noraidīts uz 2 minūtēm un līdz spēles beigām viesiem bija jāspēlē mazākumā.

Uzvarētājiem lielisku spēli nodemonstrēja Artis Raitums, kurš guva piecus vārtus. Jānis Jansons atzīmējās ar vienu precīzu metienu un piecām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc šī panākuma “Talsi” pakāpušies uz otro vietu, par vienu punktu apsteidzot savus pretiniekus “avīžniekus”. Tiesa, “Latvijas Avīze/LU” komandai vēl viena spēle ir rezervē.

Latvijas virslīgas čempionāts florbolā vīriešiem
“Talsi” – “Latvijas Avīze/LU” 7:4 (2:2, 3:1, 2:1)

Turnīra tabula

1. “Cel Tik/Lekrings” 19 34
2. “Talsi” 19 32
3. “Latvijas Avīze/LU” 18 31
4. “Rubene” 17 24
5. “Pārgauja” 19 23
6. “Uzvara/Lauks” 19 18
7. “Ķekava” 19 18
8. “Blāzma” 19 16
9. “ASK/Lielvārde” 19 13
10. “Kurši” 19 13
11. “FK Rīga” 18 7
12. “Tahe/Jogeva” 18 5

Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv

Slēpts komentārs: raimisss

  -3 [+] [-]

, 2008-02-18 15:32, pirms 17 gadiem
Nekaa citaadaak nemaz nevareeja buut....
Slēpts komentārs: jansons666
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-02-21 12:10, pirms 17 gadiem
nafig....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja