Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Pusfinālos tiek "Labi būs!" un "Quatro Pigeons"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vēl divas spēles atlikušas „Vasaras Florbola līgas” grupu turnīros, taču jau tagad zināmas tās četras komandas, kas cīnīsies Elites līgas pusfinālā un tās astoņas, kas spēlēs „Unihoc līgas” ceturtdaļfinālos.

Tā nu sanāca, ka „Florbolam.lv”, kas jau priekšlaikus bija nodrošinājuši uzvaru A apakšgrupā, pēdējā spēlē pret „Domā?” neizdevās savākt sastāvu, jo divi spēlētāji bija savainoti, divi aizņemti „Florbola Akadēmijā”, vēl diviem sākusies nopietna gatavošanās jaunajai sezonai. Līdz ar to „Domā?” tika pie visai neplānotiem diviem punktiem turnīra tabulā, kas vienlaikus samudžināja situāciju šajā apakšgrupā.

Ņemot vērā, ka par 99% bija skaidrs, ka otro vietu grupā ieņems „Labi būs!”, četras nākamās komandas tīkoja pēc trešās vietas, kas ceturtdaļfinālā pretiniekos dotu daudziem šķietami parocīgāko „Unihoc Summer Team”. Pirms savas pēdējās spēles trešo vietu cerēja iegūt arī „Špinātpundurs Ponijs”, taču „Domā?” iegūtie divi punkti ponijiem augstāk par ceturto vietu neļāva uzlēkt. Neskatoties uz to, maču ar „Jūrmalu” viņi sāka ļoti aktīvi, jau otrajā minūtē panākot 2:0, bet līdz pārtraukumam panākumu attīstot līdz 6:0. Pēc pārtraukuma Māris Kumerdanks guva arī septītos vārtus un vienīgi tad pie vārda tika arī jūrmalnieki. Četrus vārtus viņiem izdevās atspēlēt, taču no zaudējuma nebija lemts izvairīties – 4:7 un jūrmalnieki turnīru noslēguši.

„Špinātpundurs Ponijs” bija pakāpušies uz ceturto vietu, kas ceturtdaļfinālā pretim dotu „Talsi/Vika wood”. Lai šajā vietā noturētos, viņiem bija jācer, ka „Vēsie vīri” netiks pie uzvaras spēlē pret „Babīti”. Taču „Babīte”, kas pirmās četras spēles aizvadīja ļoti pārliecinoši, turnīra turpinājumā nespēj demonstrēt līdzīgu sniegumu. Trešajā minūtē „Vēsie vīri” jau atradās priekšā ar 2:0. Lai gan „Babīte” atspēlējās, pārtraukumā ar minimālu 4:3 vadību devās „Vēsie vīri”. Pēc pārtraukuma Jānis Larionovs panāca arī 5:3, kas „Vēsiem vīriem” nodrošināja uzvaru ne tikai spēlē, bet arī trešo vietu turnīra tabulā. Jāpiezīmē, ka uzreiz trīs komandas grupu cīņas noslēdza ar deviņiem punktiem, bet vēl vienai bija astoņi.

Pirms savas pēdējās spēles „Quatro Pigeons” bija viena no tikai divām komandām, kas nav izjutusi zaudējumu rūgtumu. Uzvara pēdējā mačā pret „Unihoc Summer Team” viņiem nodrošinātu otro vietu B apakšgrupā un iekļūšanu Elites pusfinālā. Līdzīgi kā spēlē pret „Rēzekne/Varska”, arī šoreiz viņiem nevarēja palīdzēt vairāki spēlētāji, taču tas netraucēja ātri iegūt triju vārtu pārsvaru, bet pārtraukumā doties pie 8:3 vadības. Pēc pārtraukuma pieredzējušais Oskars Stepiņš panāca arī plus seši. Lai gan atlikušajā laikā „Unihoc Summer Team” centās tuvoties rezultātā, taču tuvāk kā 8:11 neizdevās piekļūt. Spēles beigās vēl vienus vārtus guva „Quatro Pigeons”, kas nodrošināja ne tikai uzvaru spēlē ar 12:8, bet arī otro vietu tabulā.