Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ar trim spēlēm vīriešu B kategorijā atsākās Vasaras līga florbolā

Ar trim spēlēm vīriešu B kategorijā atsākās Vasaras līga florbolā
Andis Levītis, kurš sezonas laikā pārstāv "CelTik/Lekrings" vienību, šovasar cementē "Lido" aizsardzību

Foto: www.floorball.lv

Vakar, 13. jūlijā, notika kārtējas spēlēs turnīrā „Vasaras Līga 2009” florbolā, kurā negaidīti zaudējumu ar 7:14 pret „Pārdaugavas Komētām” cieta „FK Rīga 2”, tāpat arī pie otrās uzvaras divās spēlēs tika „Phantom”, bet „Lido” pārbrauca pāri „Salai” ar rezultātu 12:2.

Vakara pirmajā spēlēs tikās rīdzinieku otrā komandā ar „Pārdaugavas Komētām”, kura abās iepriekšējās spēlēs bija cietusi zaudējumus. Tāpēc reti kurš šaubījās par rīdzinieku uzvaru. Abas komandas nebija šajā pietiekami siltajā un saulainajā vakarā nolēmušas spēlēt no aizsardzības, tāpēc momenti pie abu komandu vārtiem bija kaudzēm.

Iespējams, ka „FK Rīga 2” mazliet vieglprātīgā attieksme un ātri panāktais +2 lika atslābināties, ko momentā izmantoja komētas, kas ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī izvirzījās vadībā un neatdeva to līdz pat spēles beigu signālam. Jebkādas cerības lauzt spēles gaitu rīdziniekiem nedeva arī komandas problēmas ar disciplīnu, kura ik pa brīdim izpaudās nevajadzīgos noraidījumos.

Tādējādi komētas tika pie pirmās uzvaras un spēra soli izslēgšanas spēļu virzienā, savukārt, „FK Rīga 2” būs mazliet jāiespringst atlikušajās spēlēs, jo situācija B1 grupas vidusdaļā un apakšgalā ir visnotaļ blīva.

Lai gan „Phantom” nespēlēja optimālā sastāvā, tomēr spēja ar lielisko komandas spēli un veiksmīgi vārtos darbojošos Robertu Prūsi sakaut „Trahhhtors” ar 11:1. Traktoristiem tā bija kārtēja lielā sagrāva šajā turnīrā, kura vēl vairāk samazināja viņu cerības uz iekļūšanu play-off. Vienīgās cerības izcīnīt tik svarīgo uzvaru traktoristiem visticamākais būs šodien, kad plkst. 20:00 tiksies ar otriem B2 grupas pastarīšiem „Elik”.

Vakara pēdējā spēle „Lido” ar cēsnieku Andi Levīti priekšgalā pārgāja pāri „Salas” vienībai, izcīnot uzvaru ar 12:2. Ar šo panākumu „Lido” ir panākuši otrus grupas līderus no Saulkalnes. Tagad abām vienībām ir pa 3 uzvarām 3 spēlēs, un acīmredzot šīs grupas uzvarētāji noskaidrosies šo abu komanda savstarpējā spēlē, kurai bija jānotiek pagājušo nedēļu, tomēr to lietus dēļ atcēla.

Jau šodien tiks aizvadītas kārtējās spēles atpūtas centrā „Lido”. Vispirms plkst. 19:00 Ikšķile A grupas spēlē pret „FK Rīga” centīsies tikt pie piektās uzvaras un nostiprināt savas līderpozīcijas. Pēc šīs spēles notiks B2 grupas pastarīšu cīņa starp „Elik” un „Trahhhtors”, spēles uzvarētāji visticamākais kā pēdējie no savas grupas iekļūs izslēgšanas spēlēs. Vakara pēdējā spēlē „Ikšķile” centīsies tikt vēl pie vienas uzvaras pret „Salmingsports”, kuri tāpat kā pretinieki nav izjutuši zaudējumu šajā turnīrā.

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv: Vasaras līga