Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"CelTik/Lekrings" uzvar pagarinājumā

"CelTik/Lekrings" uzvar pagarinājumā
"Cel Tik/Lekrings" komanda

Dramatiski noslēgusies pirmā cīņa par bronzas medaļām Latvijas vīriešu florbola čempionātā starp "CelTik/Lekrings" un "Talsi" komandām. Pagarinājumā ar rezultātu 8:7 triumfēja "CelTik/Lekrings" florbolisti, pateicoties Jāņa Alpa uzvaras vārtiem.

Abas komandas pagājušajā nedēļas nogalē atvadījās no cerībām uz zelta medaļām, tādēļ bija interesanti prognozēt, kura komanda veiksmīgāk būs atguvusies no šīs neveiksmes.

Spēles sākums labāks padodas cēsniekiem, kurus ceturtajā minūtē vadībā izvirza Toms Rīsmanis, saņemot Jāņa Freivalda piespēli no aizvārtes. Trīs minūtes vēlāk šie paši spēlētāji noorganizē otro vārtu guvumu, kad Rīsmanis ir precīzs no ļoti tuvas distances. Tomēr turpinājums cēsniekiem nebija tik gluds, jo, glābjot savu komandu, ar augsti paceltu nūju nospēlē Kaspars Freibergs un piešķirto soda metienu uz cēsnieku vārtiem pārliecinoši realizē Artis Raitums. Brīdi vēlāk cēsnieki paliek mazākumā un viesiem visas divas minūtes uzbrukumus vērpj to pirmā maiņa, tomēr vārti netiek gūti. Kad abas komandas spēlē jau pilnos sastāvos, pēc Jāņa Klestrova raidījuma vārtu virzienā, bumbiņa no mājinieku aizsarga ielido vārtos – 2:2. Trešdaļas izskaņā vairākumā dabū uzspēlēt arī mājinieki, kuriem labas izdevības bija Jānim Alpam un Artim Malkavam, kurš trāpīja pa vārtu stabiņu. Pēc 20 minūtēm 2:2.

Otrās trešdaļas sākumā precīzs tālmetiens no laukuma kreisās malas padodas Jānim Alpam. Kad divas minūtes vēlāk identiskus vārtus tikai no laukuma otras puses guva Aigars Belasovs, "Talsu" vārtsargs Māris Ronis devās malā, savu vietu atdodot Kārlim Švampem. Tas daļēji deva pozitīvu rezultātu viesiem, jo mājinieku rezultativitāte tika piebremzēta, lai gan vārtu gūšanas izdevības bija ļoti daudz. Tiesa, arī kurzemnieki nepalika parādā, Oskaram Fīrmanim trāpot pa vārtu pārliktni, bet Jānim Jansonam no tuvas distances trāpot pa galvu cēsnieku vārtsargam Guntim Bundzeniekam. Trešdaļas izskaņā tāls raidījums izdodas Mārtiņam Rajeckim, kurš panāk 5:2.

Šķita, ka cēsnieki ieguvuši drošu vadību, kura tikai sekmīgi jānotur pēdējās 20 minūtēs. Tomēr ar pavisam citu apņemšanos laukuma devās "Talsu" komanda, kurai vajadzēja tikai nedaudz vairāk par minūti, lai skaistu Daiļa Skudrīša piespēli ar vēl skaistāku metienu noslēgtu Kristiāns Lisovskis. Pagāja dažas sekundes un Uvis Norde neizmantoja izgājienu vienatnē ar Gunti Bundzenieku. Tomēr "Talsu" ofensīva turpinājās un, Jānim Jansonam apskrienot vārtus, rezultāts kļūst jau slidens cēsniekiem – 5:4. Taču arī ar to viss vēl nebija beidzies, jo pēc minūtes Jānis Jansons ir precīzs pēc soda izspēles, panākot izlīdzinājumu – 5:5.

Atšķirībā no pusfināla cīņas ar "Rubeni", šoreiz cēsnieki nesalūza un pēc trim minūtēm aizsargs Mārtiņš Jarohovičs ir precīzs no tuvas distances, turklāt, atrodoties ar muguru pret vārtiem. Vēl pēc divām minūtēm Aigars Belasovs raida bumbiņu vārtu virzienā, kur to jau gaida Jānis Alps – 7:5. Taču arī ar to vēl nebija viss, jo viesiem vajadzēja 14 sekundes, lai Lisovskis vienus vārtus atgūtu. Uzreiz cēsnieki nopelnīja divu minūšu sodu un šajās divās minūtēs komandu glāba vien veiksme, vārtu stabiņš un Guntis Bundzenieks. Lai gan mazākums tika izturēts, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vēl viens noraidījums. Arī to cēsnieki varonīgi iztur, liekot viesiem pieprasīt pārtraukumu. Pārtraukumā tiek izrunāta kombinācija, noņemts vārtsargs un 26 sekundes pirms pamatlaika beigām Artis Raitums raida uzmetienu vārtu virzienā, kur bumbiņas lidojumu pielabo Jānis Jansons – 7:7.

Centra iemetienā bumbiņu iegūst "Talsi", kādu laiku to pieturot, tomēr deviņas sekundes pirms beigu sirēnas cēsnieki to pārtver, veidojot uzbrukumu. Līdz ar beigu signālu tiek izpildīts metiens uz vārtiem, taču to ar augumu bloķē Dailis Skudrītis. Tiesneši fiksē spēli guļus, līdz ar to papildlaiku viesi spiesti uzsākt mazākumā.

Kad pusotra minūte no papildlaika (un līdz ar to arī vairākuma) pagājusi, precīzs raidījums no kreisās malas izdodas Jānim Alpam, kurš tādējādi nodrošina savējiem panākumu ar rezultātu 8:7.

Sērijā rezultāts kļuvis 1:0 "Cel Tik/Lekrings" labā. Nākamā spēle sestdien Kandavā.

Latvijas čempionāts florbolā
Spēle par 3. vietu
"Cel Tik/Lekrings" – "Talsi" 8:7 (2:2, 3:0, 2:5, 1:0)
Sērijā 1:0

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv

  -4 [+] [-]

, 2008-04-13 07:58, pirms 16 gadiem
tiesnesis veeleejaa,lai uzvaru guust Lekrings,konkreets gailis.

     [+] [-]

, 2008-04-13 13:00, pirms 16 gadiem
Prieks par Lekringu
sodien esmu bez balss bet bija labi
Nedomaaju gan ka tienesis veeleja lekringam bija apmeeram vienaadi
kaut vai tas pats Jansons visulaiku ruupji speeleeja
Un Talsi koliidz dabuu noraidiijumu ta plaata rokas

     [+] [-]

, 2008-04-14 09:26, pirms 16 gadiem
ja Tu emiil ko saprastu no florbola, domaju, ka par tadu noraidiijumu tu netikai rokas plaatiitu!!!

     [+] [-]

, 2008-04-14 20:53, pirms 16 gadiem
varbuut tu pats neko nesaproti.
muusejo pat uz slimniicu aizveda bet par to mums iedeva tikai bumbinu
un tas juusu jansons vispaar aaksts pat pagruust kartiigi nemaak lai gan tiesa kas tiesa iemest gan vins maak

     [+] [-]

, 2008-04-15 09:23, pirms 16 gadiem
Pats jau vainiigs, ka uz kaajam neturaas un sit galvu pret griidu!!!
Un Lekrings vispar nemak ar augumu speelet, lidzko kaads pagruuz ta gar zemi un vaartas!!!shvakuljii!!!

     [+] [-]

, 2008-04-16 13:55, pirms 16 gadiem
aizej pats labaak uzspeelee

     [+] [-]

, 2008-04-17 09:28, pirms 16 gadiem
par to tev galva nav jaalauzz....kad gribeshu tad uzspeeleshu!!!

     [+] [-]

, 2008-04-17 14:14, pirms 16 gadiem
kaasss rakstīja: tiesnesis veeleejaa,lai uzvaru guust Lekrings,konkreets gailis.

kaads tew par labu lekringam!!! Puse talsu komandas tiesneshus pazina un es shaubos ka tiesnesis vinjiem pa sliktu tiesaaja (iemaacies noteikumus un tad apstriidi tiesneshus)