Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Garklāva izrauj uzvaru, Isjominas un Pavlovskas klubi tabulu galvgalī

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garklāva izrauj uzvaru, Isjominas un Pavlovskas klubi tabulu galvgalī
Līga Garklāva
Foto: innebandyavisen.no

Norvēģijas florbola čempionātā ierasti rezultatīvi turpina spēlē Līga Garklāva un Diāna Isjomina, turklāt Diānas klubs atrodas tabulas galvgalī. Ne tik rezultatīvi Somijā darbojas Elizabete Pavlovska, taču arī viņas klubs atrodas čempionāta vadībā. Tikmēr Dānijā vārtus guvusi Liena Krastiņa.

Garklāva izrauj komandai otro uzvaru pēc kārtas

Nebijis panākums šīs sezonas Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā padevies Līgas Garklāvas pārstāvētajam “Gjellerasen”, kas izcīnījis uzvaru divās spēlēs pēc kārtas. Kārtējā cīņā latvietes pārstāvētā vienība ar rezultātu 5:4 (3:1, 0:1, 2:2) apspēlēja “Sarpsborg” komandu. Latviešu florboliste mača vidū izdarīja rezultatīvu piespēli, bet nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām tieši viņas precīzais metiens atnesa komandai tik ļoti vērtīgo uzvaru. Deviņās šīs sezonas spēlēs Līga atzīmējusies ar 10 (6+4) rezultativtiātes punktiem.

Isjominai divas piespēles pirms garā pārtraukuma

Ar divām rezultatīvām piespēlēm un sauso uzvaru pirmo spēļu posmu Norvēģijas virslīgas čempionātā noslēgusi Diāna Isjomina. Kārtējā mačā viņas pārstāvētā vienība savās mājās ar rezultātu 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) apspēlēja “Grei”, kuru rindās Diāna spēlēja pēdējās pāris sezonas. Isjomina asistēja savas komandas trešajos un piektajos gūtajos vārtos. Šajā sezonā pieredzējusī Latvijas florboliste laukumā devusies deviņaās spēlēs, iekrājot 14 (6+8) punktus. Turnīra tabulā pēc šī panākuma “Tunet” ar 24 punktiem pakāpās uz pirmo vietu, par vienu punktu apsteidzot tieši savas pēdējās konkurentes. Nākamā cīņa “Tunet” vienībai ieplānota vien 9. janvārī.

Pavlovskas vienība pārtraukumā dodas kā čempionāta līdervienība

Par patīkamu pārsteigumu Somijas sieviešu spēcīgākajā flrobola līgā šajā sezonā uzskatāms Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas izcīnījis trešo uzvaru pēc kārtas. Par viņu kārtējo upuri kļuvis Turku TPS, kas tika apspēlēts ar rezultātu 10:5 (3:1, 3:0, 4:4). Latviešu florboliste spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Izcīnītā uzvara ļauj doties neilgajā pārtraukumā, kas paredzēts līdz 19. decembrim, atrodoties turnīra tabulas galvgalī ar 13 spēlēs izcīnītajiem 25 punktiem. Pavlovska piedalījusies desmit mačos, atzīmējoties ar vienu vārtu guvumu.

Biļinskai neveiksme pret lieliski spēlējošo “Sirius”

Pēc izcīnītas vienas ļoti svarīgas uzvaras, neveiksmi kārtējā Zviedrijas Superlīgas spēlē piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas viesos ar 4:6 (1:0 1:3, 2:3) piekāpās šo sezonu lieliski aizvadošajiem “IK Sirius”. Līdz pat otrās trešdaļas izskaņai “Karlstad” atradās vadībā, taču spēles otrā puse nebija tik sekmīga. Latviešu florboliste ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās.

Pēc pandēmijas lielisks sniegums Krastiņas klubam

Pēc vāji iesāktā sezonas sākuma, pēdējā laikā lielisku sniegumu demonstrē Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK klubs, kas Dānijas virslīgas čempionātā izcinījis trešo uzvaru pēc kārtas, šoreiz savās mājās ar rezultātu 8:7 (0:1, 3:4, 4:2, 1:0) papildlaikā pieveicot “AaB Floorball”. Jāpiebilst, ka visas trīs spēles aizvadītas pēc neliela pārtraukuma, kas bija ieviests Dānijas florbolā saistībā ar Covid-19 izplatību valstī. Pēdējā spēlē ar vienu vārtu guvumu atzīmējusies arī latviešu florboliste.