Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Igauņi spēlēs ar krieviem

Igauņi spēlēs ar krieviem
Igaunijas izlase
Foto: Ritvars Raits

Vakar vēlu vakarā, Pasaules Florbola čempionāta (WFC) A grupas B apakšgrupas spēlēm noslēdzoties, kļuva skaids, ka Igaunijas izlase jeb čempionāta tumšais zirdziņš spēlē par septīto vietu tiksies ar Krievijas valstsvienību.

Igaunija, kas pēdējo reizi A grupā pabija pirmajā Pasaules Florbola čempionātā 1996. gadā, uzreiz izkrītot uz B grupu, pakāpeniski pilnveidoja savu meistarību un, pirms diviem gadiem uzvarot B grupas čempionātu, atkal iekļuva florbola elitē.

Protams, neviens negaidīja to, ka igauņi būs peramie zēni starp visām lielajām florbola izlasēm, bet tāpat neviens negaidīja arī to, ka tieši mūsu ziemeļu kaimiņi atstās Dāniju, kas pagājušajā čempionātā sīvi cīnījās ar Latvijas izlasi par 5. vietu turnīrā, pēdējā vietā apakšgrupā.

Jāsaka gan, ka lielākā daļa Igaunijas izlases spēlētāju, ikdienā savu meistarību pilnveido florbola lielvalstīs Somijā un Zviedrijā, tāpēc šāds rezultāts nav nejaušība, bet drīzāk lkumsakarība. Jau pirmajā turnīra spēlē, demonstrējot labu sniegumu, igauņi spēja visas spēles garumā pretoties Šveices izlasei un zaudēt tikai spēles beigu cēlienā- 6:7. Otrajā spēlē bija gan jāatzīst somu pārākums- 0:7, bet tas bija rezultāts par kuru nu nekādi nevarēja kaunēties.

Trešajā spēlē iaguņi gan cieta pamatīgu sakāvi pret norvēģiem- 5:13, tomēr ceturtajā spēlē sīvā cīņā prata pieveikt dāņus ar rezultātu 7:5 un sasniegt visu laiku labāko vietu (septīto vai astoto) Elites grupā.

Tagad igauņi spēlē par septīto vietu tiksies ar Krievijas valstsvienību, kurai arī šis čempionāts ir solis uz priekšu attīstībā, salīdzinot ar 2006. gadu. Būs grūti, bet igauņi ir pierādījuši, ka var spēlēt ļoti augstā līmenī un Krievijas izlasi uzvarēt viņiem ir pa spēkam.

Izmantotie resursi:
wfc2008.cz

  +1 [+] [-]

, 2008-12-11 12:03, pirms 16 gadiem
šī varētu būt līdzīga spēle!

  -3 [+] [-]

, 2008-12-11 15:54, pirms 16 gadiem
igaunju viennoziimiigi uzvarees

  -1 [+] [-]

, 2008-12-12 18:09, pirms 16 gadiem
Spēlējot ar Krieviju jebkurai Baltijas valstij ir papildus motivācijas deva.
Par igauņiem!