Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

FBK "Baloži" pirmais čempiones tituls

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FBK "Baloži" pirmais čempiones tituls
Baložnieks Kristers Januševskis ar čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ar fināla cienīgu cīņu Lielvārdes sporta centrā noslēdzies Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 2. līgas turnīrs. Pirmo reizi čempionu kausu virs galvas cēla Baložu florbolisti, kas izšķirošajā mačā pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēja komandu "Aizkraukle/Koknese". Izšķirošo bullīti realizēja Kristers Januševskis.

Finālspēles rezultāts tika atklāts 6. minūtē, kad Arvis Aniņš ar precīzu metienu vadībā izvirzīja baložniekus – 1:0. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu, jo 9. minūtē vārtus guva Aizkraukles novada florbolists Juris Tomaševskis. 32. minūtē Baložu komanda izvirzījās vadībā ar 4:1, bet aizkrauklieši līdz otrajam pārtraukumam rezultāta starpību spēja samazināt līdz minimumam – 3:4. 50. minūtē, kad baložnieki spēlēja skaitliskajā mazākumā, viņu uzbrucējam Kristeram Januševskim izdevās izlauzties līdz pretinieku vārtiem un iemest golu kritienā – 5:3. Pretinieki nepalika atbildi parādā – 55. un 56. minūtē ar vārtu guvumiem izcēlās Raitis Ozols un Niklāvs Vingris, atjaunojot neizšķirtu – 5:5. Ar tādu rezultātu noslēdzās gan pamatlaiks, gan papildlaiks. Pēcspēles metienu sērijā komandas "Aizkraukle/Koknese" labā vārtus guva tikai Raivis Kurnigins. Ar trim goliem atbildēja Mārtiņš Puķīte, Kristofers Capļins un Kristers Januševskis, nodrošinot FBK "Baloži" uzvaru ar 6:5, zelta medaļas un čempionu kausu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Aldis Banders, kuram šajā mačā viena rezultatīva piespēle. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Arvis Aniņš. Par labāko starp aizkraukliešiem atzina vārtsargu Mārtiņu Kavosu, kurš atvairīja 36 no 41 pretinieku metiena. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Juris Tomaševskis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...