Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Talsinieces, gaidiet – "Impro" jau brauc!

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Talsinieces, gaidiet – "Impro" jau brauc!
Komandas "Impro" lielvārdietes un treneris Zintis Bergmanis pirms izbraukšanas. Autobusu gan nācās nomainīt...
Autora foto

Šodien arī sieviešu komandas uzsāk savas cīņas Latvijas florbola čempionātā. Jau pulksten 9.30 Lielvārdes centrā pulcējās komandas "Impro" spēlētājas, lai dotos uz savu pirmo spēli, kas pulksten 15 notiks Talsos. Sezonu starplaikā "Impro" ir skārušas ievērojamas izmaiņas – lielvārdietes apvienojušās ar pagājušā čempionāta bronzas medaļniecēm – "Līgatnes" spēlētājām.

Zintis Bergmanis, kurš ir jaunizveidotās komandas otrais treneris, pirms došanās tālajā ceļā (uz Talsiem tagad jābrauc caur Siguldu), eSportam pastāstīja, ka no Lielvārdes komandas aizgājušas liela daļa pieredzējušo spēlētāju – vārtsardze Jolanta Stikute, Egija Senka, Evija Romanovska, Evija Poļakova, Līga Cebule, Santa Torstere, visas varbūt pat nav nosauktas. Labas spēlētājas no Lielvārdes projām gājušas arī iepriekšējās sezonās. Treneris to saista ar to, ka meitenes uzsāk mācības augstskolā, dažai no viņām ir tiešā labi piedāvājumi, piemēram, maksāt studiju stipendiju. Kamēr netiks "piebaroti" daži klubi, ar spēlētāju aiziešanu ir jārēķinās. Tiesa, jau ir sācies arī pretējais process – viena otra florboliste atgriežas Lielvārdē. Vēl jau arī nav nokārtotas spēlētāju pārejas – par katru savu audzēkni klubs no jaunās komandas cer saņemt vismaz 500 latu.

Lai arī tas nav nemaz tik vienkārši, lielvārdietēm un līgatnietēm katru nedēļu notiek divi kopīgi treniņi – viens Lielvārdē, bet otrs Siguldā, jo Līgatnē nav sporta zāles. Vēl divas reizes nedēļā meitenes trenējas katra savā zālē.

Jautāts, kā radusies ideja par divu komandu apvienošanas, Zintis Bergmanis atklāja, ka šoreiz to noorganizējušas pašas spēlētājas – ar interneta palīdzību sazinājušās un sapratušas, ka problēmas ir līdzīgas. Vismaz pagaidām izskatās, ka rezultāts būs labs, jaunās komandas biedrenes saprotas normāli, vajag tikai spēlēt. Treneris uzskata, ka lielākoties ļoti jauniņajām Lielvārdes florbolistēm lieti noderēs līgatniešu pieredze.

Savu viedokli par abu komandu apvienošanos telefoniski pauda arī galvenais treneris Jānis Freivalds, kurš uzskata, ka situācija gan "Līgatnei", gan arī "Impro/Lielvārdei" pirms apvienošanās bijusi diezgan bēdīga. Arī no "Līgatnes" uz citiem klubiem aizgājušas vai pat pārtraukušas aktīvās sporta gaitas virkne pamatsastāva spēlētāju – Lauma Višņevska, Agnese Jakāne, Eva Mauriņa, Anda Zvejniece, sarakstu noteikti varētu turpināt. Lai arī lielvārdietes un līgatnietes apvienoties vienā komandā piespiedusi dzīve, Freivalda kungs to šajā gadījumā uzskata par zelta vidusceļu.

Viena no augumā mazākajām spēlētājām – lielvārdiete Agnese Meistare ir izraudzīta par "Impro" kapteini. Viņa eSportam atklāja, ka pagaidām meitenes vēl īsti nav apzinājušās sevi kā vienotu veselumu, nedaudz pietrūkst tā sauktā komandas gara, tomēr uz Talsiem viņas dodas tikai pēc uzvaras.

Sarunā iesaistījās arī Anete Zahare, kurai jautājām, kāpēc komanda ir mainījusi nosaukumu, jo vēl pērn bija "Impro/Lielvārde". Anete, būdama komandas pārstāve, pastāstīja, ka no vārda "Lielvārde" komandas nosaukumā nolemts atteikties, jo vietējā pašvaldība neizrāda nekādu ieinteresētību, lai palīdzētu savām florbolistēm. Bijusi doma pārdēvēties uz "Impro/Līgatne", jo Līgatnes pašvaldība maksā par sporta zāles īri Siguldā un materiāli palīdzējusi nokārtot līgatniešu pāreju uz jauno komandu, tomēr pret to iebilduši ģenerālsponsori, tāpēc tagad nosaukums ir "Impro". Vispār ar sponsoru piesaistīšanu sieviešu florbola komandai ir ļoti lielas problēmas.

"Impro" sastāvs: Kopā ar lielvārdietēm Diānu Uzoliņu, Lindu Mežapuķi, Aneti Zahari, Līgu Akmeņkalni, Ilzi Medni, Baibu Mudeli, Annu Žižkunu, Sintiju Kalvāni, Agnesi Meistari, Unu Zuzzanni, Zandu Bergmani, Agnesi Akmeņlauku un Ilonu Uzoliņu spēlēs arī līgatnietes Eva Mauriņa, Laura Voldina, Džeina Eglīte, Paula Brunovska, Kristīna Brante, Līga Grigorjeva, Jana Bahtina, Kristīne Grigorjeva un Elīna Štrausa.

Autobuss, ar kuru bija plānots "Impro" spēlētājas nogādāt Talsos, norunātajā vietā ieradās laicīgi, tomēr notika ķibele – tam nedarbojās pasažieru durvis. Steigā tika sameklēts cits braucamais, tomēr jau skaidrs, ka tik laicīgi, kā cerēts, spēles vietā meitenes nenokļūs. Lai vai kā, pulksten 11.30 "Impro" jau pilnā sastāvā brauca garām "Sēnītei". Sveicieni komandas „Talsi” florbolistēm” no "Impro" – viņas jau brauc, tiksieties laukumā!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-06 11:50, pirms 16 gadiem
kaa atbrauks,taa aizbrauks-Talsi uzvarees!

     [+] [-]

, 2008-09-06 11:52, pirms 16 gadiem
Go, Talsi, Go!

  +1 [+] [-]

, 2008-09-06 11:53, pirms 16 gadiem
GO GO! Talsi labākie.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-06 12:55, pirms 16 gadiem
Uz priekšu "Impro".
Talsenieces dabūs kārtīgi iekšās!

     [+] [-]

, 2008-09-06 15:25, pirms 16 gadiem
Es ar pa tiem Talsiem... ';

  +1 [+] [-]

, 2008-09-06 16:38, pirms 16 gadiem
JRich rakstīja: tu esi no dursupes??

ne

  +2 [+] [-]

, 2008-09-06 16:42, pirms 16 gadiem
(LIVE) ...TAL-IMP (0:4, 0:3...)

     [+] [-]

, 2008-09-06 18:33, pirms 16 gadiem
kauns naw par tiem komentāriem??

  -2 [+] [-]

, 2008-09-06 22:16, pirms 16 gadiem
kenijs rakstīja: kauns naw par tiem komentāriem??

kauns ir uzdot taadus jautaajumus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja