Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Sieviešu florbola valstsvienību vadīs Inģists

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sieviešu florbola valstsvienību vadīs Inģists
Jānis Inģists (centrā)
Foto: Floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) Valde par Latvijas sieviešu valstsvienības galveno treneri vienbalsīgi ievēlējusi Jāni Inģistu, kurš amatā atradīsies līdz nākamā gada decembrim.

Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas norisinājās 2019. gada decembrī, Latvijas sieviešu valstsvienība ierindojās astotajā vietā, kas ir visu laiku zemākais sasniegums dāmu izlases vēsturē. Pēc čempionāta amatu atstāja ilggadējais izlases vadītājs Jurijs Fedulovs. Jūlija izskaņā notikušajā LFS Valdes sēdē tika lemts par nākamo izlases vadītāju un galvenā trenera amatā vienbalsīgi tika apstiprināts viens no Fedulova palīgiem Jānis Inģists. Kocēnu "Rubenes" treneris amatā apstiprināts līdz 2021. gada 31. decembrim jeb faktiski līdz nākamā pasaules čempionāta beigām. Pozitīva rezultāta gadījumā pastāv iespēja termiņu pagarināt uz vēl vienu ciklu jeb līdz 2023. gada decembra beigām.

"Jau iepriekš zinājām, ka Jurijs neturpinās darbu ar izlasi, tādēļ Inģista kandidatūra šķita loģisks turpinājums," trenera izvēli pamato LFS prezidents Ilvis Pētersons. "Florbolā mums nav tik daudz treneru, kuri grib un arī var būt par izlašu vadītājiem, turklāt sieviešu izlases trenēšana pašlaik nekāds medus pods diemžēl nav. Jau pēc iepriekšējā pasaules čempionāta varēja redzēt uguntiņu Jāņa acīs un trenerim ir idejas kā varētu sasniegt augstvērtīgākus rezultātus. Resurss gan mums pašlaik ir diezgan ierobežots, līdz ar to droši vien būs jāturpina cīnīties par palikšanu labāko astotniekā."

Jāpiezīmē, ka, lai palielinātu sieviešu interesi par florbolu, LFS Valde izveidojusi sieviešu florbola attīstības komiteju, par tās vadītāju apstiprinot Lindu Līci, bet komandas sastāvā iekļauti vēl trīs sieviešu florbolā aktīvi iesaistītie Ēriks Bauers, Jānis Dainis un Santa Muceniece.