Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Rubene" finālā, "avīžnieces" revanšējas "lauvām"

Jānis Pārums

"Rubene" finālā, "avīžnieces" revanšējas "lauvām"
Evelīna Garbare (RL) pret Kristīni Ēvaldi (LA)
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Sestdien Latvijas sieviešu florbola čempionāta finālā iekļuva "Rubene" florbolistes, kuras arī otrajā mačā pārspēja "Līgatni", savukārt "Latvijas Avīzes" un "Rīgas Lauvu" duelī sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts – 1:1.

Līgatne – Rubene 1:9, sērijā 0:2

Šajā mačā Zeltīte Bankava "Rubenes" labā vārtus guva jau 5. minūtes vidū, tomēr līdz otrajiem vārtiem bija kāds laiciņš jāpagaida. "Līgatne" turējās godam, tomēr iniciatīva piederēja īstajām laukuma saimniecēm. 15. minūtē Zane Klabere guva otros vārtus un līdz pirmajam pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās.
Otrajā trešdaļā spēles raksturs nemainījās. "Rubene" turpināja aktīvi uzbrukt, kas arī attaisnojās. 28. minūtē Kristīne Bankava, bet 36. minūtes beigās – Baiba Juruša palielināja pārsvaru jau līdz 4:0. Trešdaļas pēdējā minūtē komandas guva pa diviem vārtiem. Vispirms, sākoties 40. minūtei Līga Andersone beidzot guva vārtus arī "Līgatnei", bet pēc 35 sekundēm Baiba Juruša atbildēja ar tikpat precīzu metienu. Tādējādi otrā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 5:1 "Rubenes" komandas labā.

Pēdējās 20 minūtēs "Rubene" tempus nesamazināja. Komanda guva vēl 4 vārtus (2 reizes Baiba Juruša, Ieva Veide un Rita Sevastjānova) un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 9:1. Līdz ar to "Rubene" ir iekļuvusi finālā un tagad gaida otra pāra iznākumu.

Rīgas Lauvas – Latvijas Avīze 0:6, sērijā 1:1

Pēc "lauvu" negaidītās uzvaras pirmajā mačā (5:4), šoreiz "avīžnieces" bija nopietni noskaņojušās spēlei, kas izpaudās arī galarezultātā.

Pirmajā trešdaļā laukumā "Latvijas Avizes/LU" labā uzdarbojās māsas Adamanes. Vispirms 3. minūtes beigās Liene atklāja spēles rezultātu, bet, ritot 15. minūtei, arī Madara bija rezultatīva. Trešdaļa noslēdzās 2:0 "Latvijas Avīzes/LU" labā.

Situācija otrajā trešdaļā bija līdzīga. "Avīze" guva divus vārtus pirmajās trijās minūtēs, tādējādi izvirzoties vadībā ar 4:0. Pie panākuma 22. minūtes beigās tika Gundega Vancāne un 23. - Viktorija Gudino. Vairāk vārti trešdaļā netika gūti.

Arī pēdējās 20 minūtes intrigu vairāk nesolīja. Pēdējā trešdaļā "lauvu" aizsardzības laukumā uzdarbojās Evita Rudzīte, kas divas reizes pārspēja pretinieču vārtsardzi. Spēles gala rezultāts pārliecinoši par labu "avīžniecēm" – 6:0. Svētdien notiks izšķirošā spēle par tiesībām spēlēt finālā, kur jau savas pretinieces gaida "Rubene".

Izmantotie resursi:
florbolazinas.lv

  -1 [+] [-]

, 2008-04-06 02:48, pirms 16 gadiem
'avīžnieces'? Tad jau labāk 'pasntnieces' .

  -2 [+] [-]

, 2008-04-06 09:33, pirms 16 gadiem
rubeneem pirmie zaagi buus finaalaa pret aviiznieceem...

  -2 [+] [-]

, 2008-04-06 09:43, pirms 16 gadiem
Kur tad visi tie, kas teica, ka avīžnieces zaudēs arī otrajā spēlē, jo Lauvas jau paveiks vēlvienu brīnumu?

     [+] [-]

, 2008-04-06 14:21, pirms 16 gadiem
Paturejis muti buutu...!!! ne vienmer sanak viss ka bija paredzets... tapec paturi savas replikas pie sevis labak..!! :p

  -2 [+] [-]

, 2008-04-06 14:37, pirms 16 gadiem
Kapēc uzvarēt LA tiek uzskatīts par brīnumu?! :/ Tad jau arī vakardienas LA uzvaru varam pieskaitīt pie viena no šādiem brīnumiem! Šodien jādodas vērot brīnumi!
Un laikam jau jāsaka, ka šodien norisinās īstais fināls sieviešu līgā!