Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Falun" un "Vaxjo" pusfinālā, "Storvreta" un "Pixbo" tuvu tam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Falun" un "Vaxjo" pusfinālā, "Storvreta" un "Pixbo" tuvu tam
"Vaxjo IBK", foto: Tero Hedin

Par pirmajām divām pusfinālistēm Zviedrijas florbola čempionātā kļuvušas pašreizējie čempioni "IBF Falun" un "Vaxjo IBK", kas regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā. Šīm komandām pietika ar minimālo spēļu kārtu, lai pārvarētu ceturtdaļfinālu. Tikmēr "Storvreta" un "Pixbo" ir viena soļa attālumā no pusfināla.

Pārliecinoši pusfināla kārtu izdevies sasniegt pašreizējiem Zviedrijas čempioniem “IBF Falun”, kas arī ceturtajā mačā tika galā ar “Mullsjo AIS”, viesos uzvarot ar rezultātu 11:3 (3:1; 3:0; 5:2), tādējādi visā sērijā triumfējot ar 4:0. Interesanti, ka savās mājās Falūnas komanda uzvarēja krietni grūtākās spēlēs (7:3 un 9:7), nekā spēlējot pretinieku laukumā (10:3 un 11:3). Pēc spēles uzvarētāju galvenais treneris Tomass Holmgrēns atzina, ka, viņaprāt komanda kontrolējusi notikumu gaitu laukumā visas spēles garumā un uzvara bijusi likumsakarīga. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Aleksandrs Galante Karlstroms, bet rezultatīvākais bija Emīls Johansons, kuram divi vārti un divas rezultatīvas piespēlēs. Zaudētājiem Sebastjens Palmkvists un Oskars Malmgrēns katrs guva pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei. Drīz pēc spēles kļuva skaidrs, ka "Mulsjo' komandu atstās tās kapteinis Daniels Gidske, kurš vienībā bija pavadījis desmit sezonas. Florbolists nolēmis atgriezties dzimtajā Norvēģijā. Tikmēr komandu papildinās nu jau bijušais "Jonkopings" uzbrucējs Joels Vadstens.

Ja “Falun” jau ir iekļuvusi starp līgas četrām labākajām komandām, tad “Pixbo” soli pa solim tuvojas līdzīgam panākumam. Ceturtajā spēlē komanda savās mājās tika pie 8:5 (3:2; 2:0; 3:3) uzvaras pār “FBC Kalmarsund”, tādējādi sērijā panākot 3:1 un nokļūstot viena panākuma attālumā no pirmā mērķa sasniegšanas. Pēc spēles komandas galvenais treneris Tomass Andersons atzina, ka līdzīgi kā pirmajā un otrajā spēlē viņi sekmīgāk uzsākuši spēli, bet tad nedaudz atslābinājušies, kas pretiniekam ļāvis mainīt cīņas gaitu. Mača izskaņā konkurenti esot centušies presingot un lauzt cīņas gaitu, taču bez patiešām reālām iespējām to paveikt. Spēles rezultātu jau 16. sekundē, ar bumbiņas ievilkšanu vārtos no aizvārtes atklāja viens no mājinieku līderiem Oskares Veisbahs, taču viesi ātri rezultātu prata līdzsvarot. Mača turpinājumā "Pixbo" panāca 3:1 vadību un tuvāk par vienu vārtu starpību pretiniekus vairs nelaida. Veisbaham kārtējā lieliskā spēle ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr viesiem rezultatīvākais bija Markuss Johansons, kurš guva abus vārtus, to gan paveicot cīņas izskaņā, kad "Pixbo" droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā. Sērijas piektā spēle paredzēta 25. martā “Kalmarsund” kluba mājvietā.

Palikuši bez sava galvenā trenera, kuram piešķirta divu spēļu diskvalifikācija pēc asumiem, kas norisinājās trešās spēles izskaņā, vēl vienu neveiksmi piedzīvojuši "Linkoping" spēlētāji, kas savās mājās ar rezultātu 4:8 (1:2; 2:1; 1:5) piekāpās "Storvreta" komandai, tādējādi sērijā nonākot iedzinējos ar 1:3. Pēc līdzīgiem pirmajiem diviem periodiem, pēc kuriem uz tablo joprojām bija kaujiniecisks neizšķirts, trešajā periodā viesi nospēlēja krietni labāk, tiekot pie pelnīta panākuma. Otrā perioda laikā "Linkoping" spēja atspēlēties no 1:3 deficīta, bet trešā perioda pašā ievadā Oskars Hovlunds pēc soda izspēles panāca 4:3 savas komandas labā. Turpinājumā mājiniekiem divas pagalam neveiksmīgas epizodes, kad no pašu aizsargiem bumbiņas atrada ceļu vārtos, vadībā izvirzot jau "Storvreta". Iespējams, šajā mirklī izpaudās galvenā trenera Davida Gileka prombūtne, jo komanda no šāda notikumu pavērsiena nespēja atgūties, atlikušajā laikā ielaižot vēl trīs vārtus, ciešot sakāvi visā spēlē.

Ļoti rezultatīvā spēlē pie panākuma viesos tika arī "Vaxjo", kas ar 12:8 (6:1; 4:5; 2:2) pieveica "Helsingborg", tādējādi liekot punktu visai sērijai, svinot panākumu ar rezultātu 5:0. Komanda aizvadīja lielisku pirmo periodu, to uzvarot ar 6:1. Ne velti uzvarētāju treneris Johans Šonbeks pēc mača atzina, ka šī, iespējams, bijusi komandas labākā spēle, kurā viņš vadījis vienību. Tagad komandai ir laiks nedaudz atpūsties un gatavoties pusfināliem. Jau pirmajā trešdaļā ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju rindās izcēlās iespers Sankels, kurš mača laikā guva arī ceturtos vārtus. Pēc graujošās pirmās trešdaļas viesi neapstājās arī turpinājumā, otrajā periodā panākot 9:1 vadību un piespiežot mājiniekiem veikt vārtsarga nomaiņu. Jau otrā perioda vidū "Helsingborg" pirmo reizi mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas rezultējās ar desmitajiem ielaistajiem vārtiem. Mača galotnē "Vaxjo" nospēlēja nedaudz pavirši, kas laukuma saimniekiem ļāva pietuvoties līdz 8:10, taču pēdējie divi vārtu guvumi atkal viesiem. Bez Sankela rezultatīvi bija arī Ludvigs Persons un Viktons Hansons, katram gūstot pa diviem vārtiem un vienai piespēlei. Mājiniekiem tikmēr Linus Nordgrēns guva divus vārtus un izdarīja divas piespēles, kamēr Linum Malmstromam vārtu guvums un trīs piespēles.

Zviedrijas Superlīga, ceturtdaļfinālu sērijas

Komandas1. spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
IBF Falun – Mullsjo AIS7:310:39:711:3---4:0
Storvreta – Linkoping4:13:82:1 (PS)8:426.03.29.03.31.03.3:1
Vaxjo – Helsingborg2:19:410:312:8---4:0
Kalmarsund – Pixbo0:43:510:9 (OT)5:825.03.28.03.30.03.1:3