Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Organizatori dalās iespaidos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc "Latvian Open" florbola turnīra noslēguma eSports.lv uz sarunu aicināja vienu no sacensību organizatoriem Jāni Daini, kurš dalījās iespaidos par turnīru, kā arī ieskicēja nākamā gada turnīra vīzijas.

Kā radās ideja par starptautiska florbola turnīra Latvian Open rīkošanu?

Pārliecība par šāda turnīra nepieciešamību radās apmeklējot citus florbola turnīrus Eiropā, kā arī pēdējos pasaules čempionātus, Eiropas čempionvienību kausa finālsacensības. Latvijā katastrofāli trūkst augsta līmeņa florbola turnīru, varētu pat teikt, ka tādu vienkārši nav! Daudzi pašmāju klubi, lai sekmīgāk sagatavotos gaidāmajai sezonai, meklē finanses braucieniem uz citvalstu turnīriem, bet kāpēc gan neradīt augsta līmeņa turnīru tepat Latvijā, kurš pulcētu labākās pašmāju komandas un viesus no citām valstīm!? Zinājām, ka mums ir visas nepieciešamās iespējas šāda turnīra izveidošanai un nolēmām mēģināt!

Kā vērtē turnīru organizatoriskajā ziņā?

Viss notika kā plānots - lielas problēmas ar organizatoriskiem jautājumiem paša turnīra laikā neradās. Daudz vairāk darba bija visu procesu “palaist”, jo līdz šim nebija ne šāda organizatoriska pieredze, koordinējot tik plaša mēroga turnīru, ne iestrādes, kas nepieciešamas sekmīgai turnīra norisei. Sākoties turnīram pašiem bija jāpārliecinās, vai turnīra organizācijā iesaistītie cilvēki sekmīgi pilda katram uzdotos uzdevumus. Neiztika jau bez starpgadījumiem – iepriekšējā vakarā pirms turnīra dalību atteica "Talsu" dāmu komanda, kurai mums gan izdevās steigā atrast aizvietotājas (paldies "Līgatne/Pīlādži" vadībai un meitenēm); fināldienas rītā tikai pēc pāris aizvadītām spēlēm konstatējām, ka viens tiesnešu brigādes pārstāvis atrodas pārlieku lielā alkohola ietekmē, un, viņaprāt tas netraucēja tiesāt ieplānotās spēles - rezultātā mums nācās aizkavēt spēles un iespējami īsākā laikā atrast aizvietotāju! Tagad jau varam teikt, ka mums bija laba komanda un noteikti centīsimies saglabāt to nākamajam gadam!

Kā vērtē turnīru no sportiskā viedokļa?

Ja paskatāmies uz rezultātiem, tad jau apakšgrupās redzams, ka aizvadītas daudz spraigas cīņas par iespēju iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs – intrigu bija daudz! Vienīgā nepatīkamā nianse bija poļu komandu sniegums - tik milzīgu atšķirību meistarībā pret citām vienībām gan nebijām gaidījuši, lai arī zinājām, ka tās nav starp spēcīgākajām pat Polijā. Fināldienā vai katra izslēgšanas spēle nesa pārsteigumus, neiztika arī bez soda metieniem! Intrigas bagāts bija dāmu fināls – "Rubenes" meičas spēles gaitā atspēlējas no 0-2, 1-3 un ar vārtu guvumu spēles pēdējās sekundēs sajūsmā lika eksplodēt visiem Vidzemes olimpiskajā centrā esošajiem skatītājiem, uzvarētājas tika noskaidrotas tikai ar soda metienu palīdzību! Abas vīru finālspēles par vietām bija saldais ēdiens jebkuram florbola fanam! Turnīrs viennozīmīgi bija interesants un skatāms!

Kas pašam likās kā patīkams pārsteigums, saistībā ar turnīru?

Patika komandu attieksme, jo vairākums no tām uz turnīru bija ieradušās ar nopietnu mērķi - pēc iespējas labāk pārbaudīt sevi pirms gaidāmās sezonas, nevis kā tas ierasts vasaras turnīros – atpūsties. Pārsteidza arī skatītāju interese, jo neskatoties uz ieejas maksu turnīru apmeklējis kupls līdzjutēju skaits!

Kas jāņem vērā, organizējot "Latvian Open 2008"?

Nianšu ir ļoti daudz - organizatoru starpā esam izrunājuši ko un kā vajadzētu darīt savādāk, lai nākamais turnīrs būtu solis uz priekšu. Lai turnīrs augtu ne tikai organizatoriskajā ziņā, bet arī sportiskajā, noteikti jāstrādā pie labu citu valstu komandu piesaistes, un tas ir darbs visa gada garumā, jo nopietni klubi plāno savus vasaras plānus jau ziemā. Tāpat spēlētājiem laicīgi jāizbrīvē laiks no darba (šogad pāris labu zviedru komandu atteica dalību tieši šī iemesla dēļ). Strādāsim, lai varam patīkami pārsteigt visus "Latvian Open 2008". Paldies visām komandām, spēlētājiem, tiesnešiem, skatītājiem un īpaši turnīra sponsoriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Vidzemes olimpiskajam centram, Kocēnu pagasta padomei, PUMA, SIA Lino & Co, SIA Biko-Lat, SIA Rubate, SIA R.K.C.F. Renesanse par izdevušos turnīru. Uz tikšanos Latvian Open 2008 - norises laiks: 21.-24. augusts, 2008!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-04 18:59, pirms 17 gadiem
Tavs niks pilnīgi atbilst tev ja tu tik trulus komentus uzskati par nepieciešamu šeit pievienot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-04 21:38, pirms 17 gadiem
Kur tad tu to dabūsi? Un diezin vai Kalvītis sēdētu sporta forumā!

     [+] [-]

, 2007-09-05 08:33, pirms 17 gadiem
"konstatējām, ka viens tiesnešu brigādes pārstāvis atrodas pārlieku lielā alkohola ietekmē"

     [+] [-]

, 2007-09-05 09:20, pirms 17 gadiem
Interesanti, vai šis pārstāvis ir tas pats, kurš jau citos turnīros pamanīts šādā kondīcijā?