Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Ar RTU uzvaru noslēdzies pirmais LAFL posms

Andrejs Siliņš

Ar RTU uzvaru noslēdzies pirmais LAFL posms
RTU florbola komanda

Sestdienas saulainajā pēcpusdienā Rīgas Olimpiskajā Centrā tika dots starts nesen kā izveidotajai Latvijas Augstskolu Florbola Līgai. Pirmajā posmā par iekļūšanu finālā cīnījās desmit komandas no astoņām augstskolām.

Visas 10 komandas tika sadalītas divās grupās, kur tālāk ceturtdaļfinālam kvalificējās pa 4 komandām no katras grupas. A grupā lielisku sniegumu nodemonstrēja Banku Augstskolas florbolisti, kuri uzvarēja trīs spēles no četrām un cīnijās neizšķirti ar vieniem no turnīra favorītiem LSPA spēlētājiem. Arī LSPA komanda grupu turnīrā nepiedzīvoja zaudējuma rūgtumu, bet nospēlējot neizšķirti jau ar pieminēto Banku Augstskolu un LU otro komandu, liedza ieņemt augstāku vietu par otro. Trešo vietu saspringtās cīņās izcīnija Ventspils Augstskola un kā pēdējie vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja LU otrā komanda. Diemžēl RSEBAA studenti šoreiz piedzīvoja visus zaudējumus un palika pēdējā vietā savā grupā un no tālākas cīņas par uzvaru posmā izstājās.

B grupā jau ar pirmajām spēlēm par favorītiem pieteicās Andra Pīlupa vadītie RTU florbolisti uzvarot trīs spēles un spēlējot neizšķirti ar LU komandu. Četrās spēlēs RTU pretiniekiem tikai divreiz izdevās uzlauzt Igora Ivanova sargātos vārtus, savukārt uzbrukumā komanda nodemonstrēja savu potenciālu gūstot 13 vārtus. Interesanti, ka gandrīz visi spēlētāji tika pie rezultativitātes punktiem. Līdz ar to otrajā vietā ierindojās LU komanda, kas turnīru iesāka ar divām uzvarām 3:0 un 6:0, tomēr turpinājumā pamanījās zaudēt Liepājas Universitātei un nospēlēt neizšķirti ar jau pieminētajiem RTU florbolistiem. Trešo vietu izdevās ieņemt REA studentiem, kuri prata apsteigt Liepājas Universitāti. Ar vienu punktu izrādījās pārāk maz priekš LSPA otrās komandas, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

Uzreiz pēc grupu spēlēm sākās galvenās cīņas par uzvaru. Lieliski turpināja spēlēt Banku Augstskolas florbolisti Toms Piliksers, Kristaps Jēkabsons, Māris Kumerdanks, kā arī vārtos precīzi darbojās Raivis Pučurs, ar kuru pūlēm tika pārspēti Liepājnieki. Ventspils nespēja apturēt LU florbolistus un piekāpās ar 0:4. LU otrā komanda ar Reiņa Millera un Matīsa Sīpola precīzajiem metieniem spēles pirmajā pusē, lika panervozēt RTU studentiem, tomēr pārsteigums nenotika un sakārtojot savu spēli RTU iemeta 4 bezatbildes vārtus nodrošinot vietu pusfinālā. Pēdējais pusfinālists noskaidrojās LSPA un REA komandu spēlē, kurā diezgan pārliecinoši uzvarējā LSPA florbolisti.

Lieliski spēlējošos Bankas Augstskolas spēlētājus nespēja uzvarēt arī LU. Kristaps Jēkabsons ar diviem precīziem metieniem nodrošināja savai komandai vietu finālā. Otrā pusfināla spēlē uzvarētājs tika noskaidrots ar pēcspēles metieniem, kur lieliski vārtos darbojās Igors Ivanovs atvairot visus pretinieku metienus. Spēlē par trešo vietu tikās abas pusfināla neveiksminieces, kuras atdeva visus spēkus lai šo posmu noslēgtu ar uzvaru un pēc iespējas vairāk iegūtu punktus kopvērtējumam. Arī šajā spēlē uzvarētājs pamatlaikā netika noskaidrots un pēcspēles metienos veiksmīgāki izrādījās LU studenti. Līdz ar to bija pienācis laiks noskaidrot pašu galveno – posma uzvarētāju, kurš uzreiz nodrošina vietu finālposmā lai cīnītos par kausu un medaļām. Diemžēl spēka Banku Augstskolas komandai pietrūka, kura nespēja atbildēt uz Matīsa Kligina, Kaspara Šķēla un diviem Edžus Bunkas precīzajiem metieniem. Līdz ar to izcīnot uzvaru ar 4:0 par uzvarētājiem tika kronēti RTU florbolisti, kuri aizvadīja lielisku turnīru tā arī nezaudējot nevienu spēli.

RTU galvenā trenera Andra Pīlupa komentārs: "RTU komanda tika nokomplektēta no Virslīgas spēlētājiem, tāpēc mērķis bija uzvarēt šajā posmā, ko arī veiksmīgi sasniedzām. Turpmākajos posmos plānojam pārstāvēt RTU ar 2 komandām. Uzskatu, ka par Augstskolu kausu cīnīsies RTU, LU, LSPA, kā arī "melnais zirdziņš" – Banku Augstskola."

Salming sarūpētās balvas, kā posma labākie saņēma Igors Ivanovs no RTU, Toms Piliksers no Banku Augstskolas un Rihards Fīrmanis RTU. Savukārt Hellenic visa turnīra garumā parūpējās par dalībnieku slāpju remdēšanu ar Bonaqua produkciju.

Atgādinām, ka priekšā vēl ir divi Florbola Attīstības Aģentūras un Latvijas Universitātes, kā arī Latvijas Florbola Savienības organizētie posmi. Arī tās augstskolas, kuras šajā posmā nepiedalījās vēl var pieteikt savu dalību un izcīnīt vietu finālā.

Par turnīra norisi un jaunumiem plašāka informācija pieejama: Latvijas Augstskolu Florbola Līga - Latvijas...

     [+] [-]

, 2010-12-03 14:18, pirms 14 gadiem
gaidiet arī ViA