Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Autora viedoklis par "Latvian Open 2007"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šissezonas lielākais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā, kas notiek Latvijā – "Latvian Open 2007" noslēdzās jau pirms nedēļas. Kad emocijas ir pierimušas, piedāvājam eSports.lv speciālkorespondenta viedokli par notikumiem Kocēnu Sporta namā un Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Turnīrs norisinājās trīs dienas no agra rīta līdz vēlam vakaram. Kopumā tika izspēlētas 72 spēles, kas liecina par saspringto spēļu grafiku. Pirms nepilna mēneša man radās iespēja apmeklēt lielāko pirmssezonas turnīru Eiropā – "Czech Open", kas notika Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Tādējādi man radās laba iespēja salīdzināt turnīru līmeni Čehijā, kur florbols jau sen ir ļoti populārs, ar Latviju, kur florbols tikai pamazām sāk iegūt arvien lielāku popularitāti līdzjutēju un spēlētāju vidū.

Organizatoriski viss izdevās lieliski

Spēles norisinājās divās zālēs – Kocēnu Sporta namā un Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pats izmantoju personisko auto, līdz ar to man ir grūti spriest par to, cik veiksmīgi līdzjutēji varēja pārvietoties no vienas spēļu zāles uz otru, taču man, pavisam nedaudz pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, vienmēr izdevās paspēt uz sev interesējošo spēli, pārbraucot no vienas spēļu zāles uz otru. Līdz ar to spēļu sākuma laiki bija saplānoti pietiekami precīzi. Nelielas laika nobīdes radās tikai pēdējā sacensību dienā, kad organizatoriem radās nelielas problēmas ar tiesnešu nozīmēšanu mačiem, kā arī acīmredzot nebija piedomāts, ka neizšķirta rezultāta gadījumā, spēle turpinās ar pēcspēles metienu sēriju, kas spēles laiku pagarina.

Spēļu komentētājiem vēl jāaug

Viena lieta man kā žurnālistam radīja nelielas problēmas – Kocēnu Sporta namā notiekošajās spēlēs diezgan neregulāri no spēļu sekretariāta galdiņa tika paziņoti vārtu guvēji un piespēļu autori pēc precīza raidījuma. Tas nedaudz apgrūtināja darbu. Vidzemes Olimpiskajā centrā šādu problēmu it kā nebija, taču šeit komentētājam nereti radās problēmas ar spēlētāju pareizo vārtu un uzvārdu nosaukšanu, kas radīja nelielu nesaprašanu.

Sportiskais līmenis – ļoti labs

Liels paldies turnīra organizatoriem, kas neilgu brīdi pirms Latvijas čempionāta starta spēja sarīkot turnīru, kuru ar savu klātbūtni pagodināja lielākā daļa no Latvijas virslīgas klubiem, tādējādi iezīmējot vismaz nelielu ieskatu komandu spēku samēros. Žēl, ka nevarēja piedalīties "Latvijas Avīzes" komanda, kura cītīgi turpina gatavoties Eiropas Čempionvienību kausa izcīņai, taču pārējās spēcīgākās komandas bija ierindā, demonstrējot acij tīkamu florbolu. Labā līmenī sevi apliecināja arī viesi no Zviedrijas, vienīgo neveiksmi piedzīvojot tikai čempionāta izšķirošajā mačā par uzvaru turnīrā. Labi izskatījās arī Latvijas un Igaunijas U-19 komandas, kuras sparīgi gatavojas pasaules čempionātam. Neslikti bija arī Krievijas "Taifun" florbolisti, kuriem nereti pietrūka veiksmes, lai sasniegtu augstāku rezultātu. Ņemot vērā, ka pirmais turnīrs ir noorganizēts labā līmenī, pieļauju, ka nākamgad interese no komandu puses būs lielāka. Manuprāt, prātīgāk būtu nevis palielināt dalībnieku skaitu, bet gan attiekties no tādām komandām kā viesiem no Polijas vai, piemēram, Irlava/Telms", kas no turnīra izstājās, vēl neaizvadījusi pēdējo spēli. Tas cīņas padarītu vēl spraigākas, ja būtu četras apakšgrupas ar piecām spēkos līdzvērtīgām komandām katrā no tām.

Patīkamākais pārsteigums komandām – "Pārgauja"

"Pārgaujas" jaunie florbolisti neapšaubāmi pelnījuši lielu atzinību par šo turnīru. Pagājušajā sezonā komanda spēlēja Latvijas čempionāta pirmajā līgā, kur izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu. Tagad komanda gatavojas atgriezties spēcīgāko pulkā. Jāsaka, ka komanda uz doto brīdi izskatās ļoti pārliecinoša, par ko liecina, piemēram, pārliecinošā uzvara ar 8:1 grupu turnīrā pār ambiciozo "Talsu" komandu. Uzvarējuši savā apakšgrupā, Stalbes florbolisti iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņus gaidīja tikšanās ar vēl vienu komandu, kas atstāja ļoti patīkamu iespaidu – Rēzeknes "Blāzmu". Spēle aizritēja ar ievērojamu "Pārgaujas" pārsvaru, tomēr veiksme bija "Blāzmas" komandas pusē, kas izcīnīja uzvaru ar 2:1, iekļūstot pusfinālā, bet vēlāk mačā par 3. vietu pārspējot "Rubeni".

Poļi šokē negatīvā ziņā

"UKS Adobre" komandas nosaukums Latvijas florbola līdzjutējiem droši vien neko neizsaka. Tomēr pirms turnīra varēja domāt, ka poļi uz Latviju nebūs atbraukuši "dzīt muļķi". Tādēļ ar lielu interesi devos uz šīs komandas pirmo spēli ar "Blāzmu". Nepatīkams pārsteigums bija jau pirms spēles, kad uz laukuma redzēju sešus poļu laukuma spēlētājus un vienu vārtsargu. Skaidrs, ka ar tik "plānu" spēlētāju skaitu, būs grūti izturēt 30 minūšu garo maču. Nepatīkamās priekšnojautas apstiprinājās, jo poļi tā arī nespēja aizvadīt nevienu līdzvērtīgu spēli, piedzīvojot četras smagas sagrāves. Skaidrs, ka nākamgad šai komandai būs grūti izlūgties no turnīra organizatoriem atļauju spēlēt turnīrā.

"Blāzma" atradusi jaunu līderi

Turnīra laikā parādījās arī jauns talants, par kuru mūspusē līdz šim nebija dzirdēts. Rēzeknes "Blāzmu" uz priekšu dzina jaunais leģionārs no Krievijas – Pāvels Semjonovs. Šis jaunais florbolists, kurš jau ir izpelnījies Krievijas izlases galvenā trenera ievērību, guva lielāko vairumu no komandas vārtiem. Tieši viņš realizēja vienīgo pēcspēles metienu astotdaļfināla spēlē pret "Jogeva/Tahe". Ceturtdaļfinālā viņš guva abus komandas vārtus, palīdzot salauzt "Pārgauju", bet spēlē par 3.vietu tieši viņš bija tas, kas sagādāja vislielākās rūpes "Rubenes" aizsardzībai. Pilnīgi pelnīti tika atzīts par labāko čempionāta uzbrucēju.

Vārtsargiem liela konkurence

Labākā vārtu vīra titulu turnīra organizatori piešķīra zviedram Mikaelam Akelsonam. Akelsons, protams, nospēlēja ļoti pārliecinoši, taču uz mani daudz lielāku iespaidu atstāja Valērija Bodnieka demonstrētais sniegums "Blāzmas" vārtos. Bodnieka kontā šajā turnīrā vairākas fantastiskas spēles – lielā mērā pateicoties viņam rēzeknieši izcīnīja neizšķirtu pret turnīra uzvarētājiem "Cel Tik/Lekrings". Pret "Jogevu" Bodnieks atvairīja visus pēcspēles metienus, bet mačā ar "Pārgauju" Bodnieks bija neapšaubāms mača varonis, jo bez viņa "Blāzma" visticamāk būtu piedzīvojusi pamatīgu sakāvi.
Labu turnīru aizvadīja arī cēsnieks Guntis Bundzenieks, kuram labākā spēle bija pret "Rubeni". Mājinieki izveidoja vairākus ļoti labus momentus, tomēr viņu centienus allaž izjauca pretinieku vārtsargs. Bez Bundzenieka vārtus "Cel Tik/Lekrings" komandai būtu ļoti smagi cīnīties ar "Rubenes" bīstamajiem pretuzbrukumiem. Iespējams, Bundzenieks arī būtu kļuvis par turnīra labāko vārtsargu, taču viņš personisku iemeslu dēļ nepiedalījās sestdienas spēles.

Slēpts komentārs: RXR

  +1 [+] [-]

, 2007-09-03 15:49, pirms 17 gadiem
Paldies par turnīru, kā arī par rakstu!!!

Peace...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-03 17:15, pirms 17 gadiem
balla....

Plika statistika protams liecina, ka starpiiba bijusi tikai 2 punkti, kas liecina par siivu ciinju... bet ja sekotu liidzi turniiram, tad zinaatu, ka Pargauja bija iekrajusi ljoti soliidu parsvaru turniira tabulaa. Kad komanda bija nodroshinaajusi iekluusanu virsliigaa, taa saaka speeleet pavirsaak, kas Kursiem laava pietuvoties tabulaa liidz 2 punktiem...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-03 17:16, pirms 17 gadiem
paldies,interesanti bija palasit

  -2 [+] [-]

, 2007-09-03 17:18, pirms 17 gadiem
par speles ilgumu, vnk pavirsiibas kluuda!!! Mana vaina!

RXR, top jau ari rakstijs par gaidaamo sezonu, taa kaa nesatraucies... un saliidzinot sho turniiru ar Riga Open, jaanjem veeraa kaadas Latvijas komandas speeleeja tur un kaadas sheit

     [+] [-]

, 2007-09-03 17:31, pirms 17 gadiem
Deividam:
piekritīsi ka daudz interesantāk būtu bijis, ja uzrakstītu, ka nupatās norvēģijā beidzās kvalifikācija, kur norvēģi uzveica krievus un dāmām krievenes tika finālā, bet joprojām tiek rakstīts par kārtējo vasaras turnīru, jo tādu netrūkst, kurš piedavām jau beidzies pirms krietna laika. tāpat domāju ka notiek daudz notikumi saistībā ar komandu sastāvu papildinājumiem un pārbaudes spēlēm. ja tas tiek gatavots, tad gaidu ar nepacietību, lai veicās

  -1 [+] [-]

, 2007-09-03 17:33, pirms 17 gadiem
jaaa bet turnirs bija labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-03 23:03, pirms 17 gadiem
cerams ka sezonas laikaaa rakstits arii par notikumiem virsliigaa, I un II liigaa?? ko Deivid? neaprobezosies tiaki ar vasars turniiriem?

  -2 [+] [-]

, 2007-09-04 00:00, pirms 17 gadiem
Deivids malacis!!!

  -2 [+] [-]

, 2007-09-04 09:28, pirms 17 gadiem
rxr, haribeks
Nevienam nav liegts uzrakstīt, ja zin ko interesantu un prot rakstīt

     [+] [-]

, 2007-09-04 12:18, pirms 17 gadiem
komentatoram:
protams ka nav liegts, bet nejau visi ir speciālie korespondenti

  -1 [+] [-]

, 2007-09-04 13:20, pirms 17 gadiem
RXR - re ku Tavs interesantais Norvēģijas turnīrs ar ļoti intriģējošiem rezultātiem...
http://windows3.salibandy.net/default.asp?kieli=826&sivu=234&alasivu=234

Deivid, nelasi komentārus, savādāk būs tā kā ar Vasiļevski - pēc kvalifikācijas salasījās par sevi e-sportā, sajuta "spiedienu" un nevarēja vairs šķēpu aizmest! Turpini iesākto!

  -2 [+] [-]

, 2007-09-04 13:21, pirms 17 gadiem
Čīkstuļu bars, jebio...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-04 14:36, pirms 17 gadiem
Nu ko autor, nepiekritu nevienam tavam mulkigajam vardam,, godigi sakot smieklis man par latvijas florbolu ka var atbraukt zviedru tresas ligas klubs un godigi sakot panemt prieksa visus.....un runajot par irlavu/telms viniem nebija vairs kas spele jo satraumejas speletaji, un kas tu vispar par knabi esi ka vari spriest ka dievs..........

  -2 [+] [-]

, 2007-09-04 15:13, pirms 17 gadiem
o bļ...a! kas tad tur par grautiņu bija, ka Irlavas trakt..sti satraumējās tā, ka vairs nebija kas spēlē???

  -1 [+] [-]

, 2007-09-04 15:17, pirms 17 gadiem
Kad Pavlovs ar savu mazo knābi paaugsies un no sīka perdeļa kļūs par īstu un gudru vīru, tad viņš sapratīs, ka tas bija tikai vasaras turnīrs, kas nebūt nenosaka starpvalstu spēku samēru (ko tad, lai mēs tagad par poļu florbolu spriežam) - priekš tā tiek rīkots tāds pasākums kā pasaules čempionāts.

     [+] [-]

, 2007-09-04 15:22, pirms 17 gadiem
Njaa, pavlovs toch ir pilnigs dunduks! Butu labak cienijis citu darbu un knaabi paturejis ciet!
Slēpts komentārs: pavlovs

  -1 [+] [-]

, 2007-09-04 18:00, pirms 17 gadiem
atceramies, ka arī netā tomēr kkāda kultūra pastāv...un katrā ziņā lietotāju var vērtēt ar +/- atzīmēm komentāra labajā pusē...par kkādu mīnusu skaitu users tiek banots...

  -1 [+] [-]

, 2007-09-05 09:14, pirms 17 gadiem
Zini Pavlov, tad hokejs un futbols ir vēl neapskaužamākā situācijā.... Atbrauks angļu vai amīšu n-tās līgas komanda un rezultāti būs līdzīgi
Ja jau esi tik zinošs, tad varbūt padomā par to,ka arī laukuma spēlētājs drīkst pārģērbties un stāvēt vārtos

     [+] [-]

, 2007-09-10 21:17, pirms 17 gadiem
ļoti labs turnīrs!! paldies organizātoriem!!