Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Cel Tik/Lekrings" triumfē arī Talsos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Cel Tik/Lekrings" triumfē arī Talsos
Spēlē pret "Talsiem" Andris Malkavs guva trīs vārtus un divreiz asistēja partneriem.
Foto: Kristīne Vaksa

Latvijas vīriešu florbola virslīgas čempionātā līderpozīcijas joprojām saglabā Cēsu "Cel Tik/Lekrings" spēlētāji, kas aizvadītajā nedēļas nogalē viesos izcīnīja ļoti svarīgu panākumu pār "Talsiem" ar rezultātu 10:5.

Spēle abām komandām bija ļoti svarīga, jo lielā mērā tieši šajā spēlē izšķīrās pirmo triju komandu liktenis. Kā jau to varēja gaidīt, maču daudz apņēmīgāk iesāka laukuma saimnieki, kuri sarīkoja pirmo virpuli pie viesu vārtiem. Tomēr ar vāru guvumu izcelties neizdevās. Vēl vairāk – otrās minūtes vidū tāls metiens no laukuma centra padodas Andrim Malkavam, kurš vadībā izvirzīja cēsniekus. To, ka spēle ir ļoti principiāla, liecināja kaut vai tas, ka spēlētājiem laukums nereti izrādījās par mazu. Jau pašā spēles sākumā tribīnēs „paviesojās” Jānis Jansons, pēc brīža bortā tika iegrūsts Mārtiņš Jarohovičs un mirkli vēlāk uz cēsnieku rezervistu soliņa spiests sēdēt bija talsinieks Dailis Skudrītis... Līdz otrajam vārtu guvumam nācās gaidīt līdz trešdaļas vidum, ka viesu pārsvaru dubultoja Aigars Belasovs, kurš labajā laukuma pusē izdarīja sitienu no nūjas neērtās puses. Tas bija negaidīti mājinieku vārtsargam, kurš izrādījās bezspēcīgs. 15. minūtē mājinieku pēdējais glābējs Māris Ronis vēlreiz bija bezspēcīgs, kad Ingus Laiviņš izdarīja tālu metienu no savas laukuma puses. Laiviņa metienu gan izdevās atsist tieši sev priekšā, taču tur „dežūrēja” Jānis Freivalds, panākot jau 3:0. Mājinieku cerības vēl niecīgākas trešdaļas pašā izskaņā padarīja Mārtiņš Rajeckis – 4:0 pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Otro trešdaļu cēsnieki iesāka nedaudz pašpārliecināti, pieļaujot vairākas muļķīgas kļūdas, par ko ātri arī tika sodīti. 23. minūtē beidzot uzgavilēt varēja arī mājinieku fani, kad vārtu priekšā tikai nūja bija jāpieliek Jānim Jansonam, lai bumbiņa atrastos vārtos. Mājinieku prieki izrādījās īsi, jo četras minūtes vēlāk Artis Malkavs ar spēcīgu šāvienu raidīja bumbiņu zem Māra Roņa kājas, panākot 5:1. Šajā brīdī Roņa vietā vārtos stājās Kārlis Švampe. Viesi ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču reālas iespējas netika izveidotas, līdz Jansons pārķēra piespēli un izgājienā vienatnē pret Gunti Bundzinieku guva otros vārtus „Talsu” labā. Viesi gan turpināja spēlēt vairākumā un Andris Malkavs atbildēja ar precīzu metienu no vārtu priekšas. Dažas nākamās minūtes labāki atkal bija laukuma saimnieki. Spēlējot vairākumā Dailis Skudrītis izdarīja tālu metienu, bumbiņa trāpīja Artim Malkavam pa nūju un rikošetā atrada ceļu cēsnieku vārtos. Vēl pēc brīža Jansons izlauzās par labo malu, rezultāta starpību pirms izšķirošajām 20 minūtēm padarot jau daudz pievilcīgāku mājiniekiem – 4:6.

Trešās trešdaļas sākumā vispirms cēsnieki izmantoja vēl vienu skaitlisko pārsvaru, bet tad mājinieku spēlētājs Artis Raitums, atrazdamies aiz viesu vārtiem izdarīja spēcīgu iespēli „petakā”. Tur bumbiņa trāpīja viesu aizsargam un ielidoja vārtos. Pietuvoties vēl vairāk mājinieki tomēr nespēja, jo Rajeckis guva vārtus, raidot bumbiņu caur vārtsarga kājām, bet nedaudz vēlāk Jānis Belasovs izdarīja tālu metienu, kas lidoja garām vārtiem. Bumbiņa atsitās pret gala bortu un atlēca laukumā, kur to jau gaidīja Toms Rīsmanis. Protokolā gan vārti pieskaitīti Belasovam... Punktu mačam pielika Rajeckis, gūstot savus trešos vārtus mačā – 10:5.

Andris Malkavs uzvarētāju labā guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Par vienu piespēli mazāk Mārtiņam Rajeckim, bet viesiem trīs precīzi raidījumi čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Jāņa Jansona kontā.

Latvijas vīriešu virslīgas čempionāts florbolā
"Talsi" - "Cel Tik/Lekrings" 5:10 (0:4, 4:2, 1:4)


Izmantotie resursi:
www.florbolazinas.lv>