Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Jaunās sezonas pirmajā spēlē Lielvārde eksaminēs rīdziniekus

Jaunās sezonas pirmajā spēlē Lielvārde eksaminēs rīdziniekus
Atklāšanas spēlē ''Lielvārde'' varēs atmaksāt rīdziniekiem par iepriekšējā sezonā diviem pārinodarījumiem lielvārdiešu otrajai komandai

Foto: Ritvars Raits

Šo ceturtdien un piektdien ar trim spēlēm sāksies 17. Latvijas čempionāts florbolā Virslīgā vīriešiem. Pirmajā spēlē ceturtdien, plkst. 20:00 Lielvārde savās mājās uzņems 1. līgas uzvarētājus „FK Rīga”, savukārt piektdien rīdzinieki Rīgas Olimpiskajā sporta centrā mēģinās iekost "Rubenei", bet ķekavieši uzņems viesus no Bauskas.

Vasara notikumiem bagāta

Gluži jau par tradīciju ir kļuvis, ka vasara Latvijas florbola virtuvē ir dažādu baumu un intrigu laiks, jo acīmredzot laikā, kad nenotiek regulārā sezona, cilvēki meklē izklaides iespējas citur. Tā šajā vasarā ar paziņojumu par neatkarīgas līgas izveidi zem ‘’Triobet’’ nosaukuma klajā nāca biedrība „Florbolaziņas.lv”. Vienubrīd varēja padomāt, ka ir apdraudēta Virslīgas turpmāka pastāvēšana, jo daudzas Virslīgas komandas apstiprināja savu dalība turnīrā, tomēr tagad – jaunās sezonas priekšvakarā – ir skaidrs, ka vienīgā komanda, kas nestartēs šosezon Virslīgā ir „Talsi/Triobet”.

Tāpat ar preses starpniecību sev uzmanību centās pievērst tiesneši, kuri nebija saņēmuši ievērojamu daļu savas atlīdzības par notiesātajām spēlēm. Izskatās, ka domstarpības ir novērstas, jo nav informācijas par to, ka tiesneši būtu vērsuši tiesu instancē ar prasības pieteikumiem.

Diemžēl ir jāiemet akmens Latvijas Florbola savienības dārziņā, jo dažādu problēmu un jautājumu skaidrošana acīmredzot nav savienības prioritāte, tādējādi ļaujot vairot dažādas baumas un spekulācijas par un ap florbola nākotni. Protams, grūti šobrīd savienībai, kad ievērojami sarucis finansējums, arī lielu daļu komandu skar šādas problēmas, un tās nespēj vai nespēja laikā norēķināties par dalību Latvijas florbola čempionātos. Taču tas nav attaisnojums, ka netiek savlaicīgi skaidrots savienības viedoklis.

Šosezon Virslīgā 13 komandas

Šosezon plānoto 14 komandu vietā spēlēs 13, jo dalībai nav pieteikušies talsinieki, turklāt var uzskatīt, ka arī „Rīgas Lauvas” savā iepriekšējā izskatā nepiedalīsies. Acīmredzot Lauvu vietu aizņems pirmās līgas komanda no Irlavas. Tāpat šajā nedēļas nogalē savas pirmās spēles aizvadīs iepriekšējā gada čempioni ‘’Lekrings’’, Daiļa Skudrīša trenētie valmierieši, ‘’Jõgeva SK Tähe’’, debitanti no Ulbrokas, „Kurši” no Liepājas, „Pārgauja” un vēl viena komanda no Rīgas - „RTU/Inspecta”.

Zināms, ka šosezon izslēgšanas spēlēs komandas cīnīsies sērijās līdz trim uzvarām, bet finālā līdz četrām uzvarām. Regulārās sezonas pirmās četras komandas automātiski iekļūs 1/4 finālā savukārt, komandas, kas izcīnīs vietas no piektās līdz divpadsmitajai vietai, cīnīsies vispirms 1/8 finālā.

Ceturtdien un piektdien pirmās trīs spēlēs

3. septembrī plkst. 20:00 ''Lielvārde'' - ''FK Rīga''

Jaunās sezonas pirmajā spēlē lielvārdieši, kas daudzus gadus balstās uz gados jauniem spēlētājiem, kuri tiek izaudzināti komandas iekšienē, uzņems ‘’FK Rīga’’ komandu, kas pēc viena gada pārtraukuma, ir atgriezusies Virslīgā un izskatās apņēmības pilna ne vien cīnīties par vietas saglabāšanu Virslīgā, bet arī par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. „Lielvārdi” ir pametuši divi komandas iepriekšējās sezonas līderi, Artis Savins nolēmis pievienoties „RTU/Insepcta”, bet Artūrs Skadiņš ir devis gan strādāt, gan spēlēt uz Somiju. Turpretim izskatās, ka rīdzinieku frontē nav ievērojamu zaudējumu, bet pēc vairākām sezonām citu klubu sastāvos ir atgriezies Toms Briedis, kā arī klāt nācis Valērijs Brīvers. Noteikti nozīmīga loma „FK Rīga” panākumu izcīnīšanā būs vārtsargam Ivaram Dišereitem, kurš jau vasaras turnīru laikā nerādīja nekādas šaubas par savu atbilstību Virslīgas līmenim.

Betsafe.com prognoze: ''Lielvārde'' - ''FK Rīga'' 5.00 7.60 1.25

eSports.lv komentārs: Lai gan lielvārdiešu sastāvs uz papīra izskatās vājāks, bet jau pirmsezonas pārbaudēs spēlē, uzvarot ‘’Bausku’’, pierādīja, ka būs ciets rieksts savā laukumā, turklāt grūti spriest kā izskatīsies rīdzinieki, kuri veselu sezonu ir aizvadījuši pret ievērojami vājākām komandām 1. līgā. Tāpēc prognozējam minimālu viesu uzvaru, iespējams, pat ne pamatlaikā.

4. septembrī plkst. 19:00 ''FK Rīga'' - ''Rubene''

Par jaunumiem rīdzinieku rindās jau minējām, bet ne mazums tādu arī ir bijuši pagājušās sezonas bronzas medaļu ieguvēju rindās no Rubenes. Vispirms jau jāmin, ka pie komandas tiltiņa vairs nestāvēs Sergejs Aleksejevs, kurš šosezon pretī uzvarām vedīs ķekaviešus. Jaunais treneris būs bijušais komandas spēlētājs Jānis Inģists. Tāpat komandu ir pametis nacionālās izlases spēlētājs Oskars Repke, kurš devies līdzi Aleksejevam uz savu bijušo klubu Ķekavā.

eSports.lv komentārs: Šī spēle būs labs pārbaudījums rīdziniekiem, jo tā viņiem būs otrā spēlē divu dienu laikā, tāpēc izskatās, ka līdz ar to ''FK Rīga'' cerības uz uzvaru ir vēl niecigākas. "Rubene", kura vienmēr ir izcēlusies ar lielisku komandas spēli, labi sevi parādīja „Latvian Open 2009” turnīrā, kur zaudēja vienīgi finālā, tādējādi dodot cerības saviem faniem uz veiksmīgu sezonas startu. Tāpēc prognozējam „Rubenes” uzvaru. Tas cik tā būs pārliecinoša būs atkarīgs no rīdzinieku fiziskās kondīcijas pēc iepriekšējās spēlēs.

4. septembrī plkst. 19:30 ''Ķekava'' - ''FK Bauska''

Divas ilggadējas Virslīgas dalībnieces sezonu atklās Ķekavā, kur vietējā komanda noteikti vēlēsies tikt jau pie pirmās uzvaras spēlē ar "Bausku". "Ķekavas" rindas vasarā ir papildinājis Oskars Repke un treneris Aleksandrovs. Komanda nopietni gatavojas jaunajai sezonai un iespējams tieši tas neļāva pirms pāris nedēļām „FK Rīga” organizētajā pārbaudes turnīrā nodemonstrēt labāko sniegumu. Domājams, ka vasarā ieliktais darbs nenesīs augļus pašā sezonas sākumā, jo komandas fiziskā kondīcija vēl tikai uzlabosies. Par notiekošo „Bauskas” nometnē nav īpaši daudz informācijas, bet komandā pēc vienas sezonas pārtraukuma ir atpakaļ viens no līderiem Ģirts Laugalis. Baušķenieki jau gadiem ir paļāvušies uz vietējiem spēlētājiem, tāpēc, lai gan komandā nav daudz skaļu uzvārdu, tā ir labi saspēlējusies un pietiekami pieredzējusi.

Betsafe.com prognoze: Ķekava - FK Bauska 1.15 8.30 7.00

eSports.lv komentārs: Protams, mājinieki ir spēles favorīti, tomēr der atcerēties, ka arī iepriekšējā sezonā šo abu komandu savstarpējās spēlēs bija sīvas, turklāt, mājinieki neveiksmīgi aizvadīja pirms pāris nedēļām pārbaudes turnīru. Tomēr prognozējam minimālu ‘’Ķekavas’’ panākumu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-01 17:37, pirms 15 gadiem
''Tomēr prognozējam minimālu ‘’Ķekavas’’ panākumu.''

lai vai kāds, bet panākumam jābūt

  +2 [+] [-]

, 2009-09-01 17:38, pirms 15 gadiem
Cik esmu dzirdējis tad Alexandrovs normāli liekot skriet ķekaviešiem..šiem galīgi nepatīkot jaunais treneris.

Es šajā čempionātā par Rubeni. Jāpiemin arī, ka Rubenei viens no komandas labākajiem spēkiem uzbrukumā, Latvian Open šī gada labākais uzbrucējs, LAtvijas u-18 izlases viens no līderiem, Latvijas nacionālās izlases kandidāts Atis Stepāns ir devies dzenāt bumbiņu pa Šveices laukumiem!!! liels zaudējums uzbrukumā.

par interesantu čempionātu.
un es finālā gribēšu septiņas spēles!

  -4 [+] [-]

, 2009-09-01 18:13, pirms 15 gadiem
Jā, Briedis ir nopietns papildinājums Rīgai! Lielāku klaunu neesmu redzējis! Nekad nav spēlējis augstākās līgas līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-01 21:35, pirms 15 gadiem
-1 [+] [-]
andrissauliitis, 18:13, pirms 3 stundām, citēt
Jā, Briedis ir nopietns papildinājums Rīgai! Lielāku klaunu neesmu redzējis! Nekad nav spēlējis augstākās līgas līmenī!

cali
briedis speleja latvijas avize
un pec tam Rigas lauvas LU
ta ka augstakas ligas pieredze vinjam ir liela
Slēpts komentārs: andrissauliitis

  +1 [+] [-]

, 2009-09-02 14:09, pirms 15 gadiem
andrissauliitis rakstīja: Latvijas avūzes sastāvā tas āksts izgāja pāris reižu laukumā, bet Rīgas Lauvas , uzskatu, ka nav augstākās līgas komanda. Tā kā tirlis, paliek tirlis
Interesanti, kura komanda un sporta veida spele tadi tirli ka - Tu Mr.Saulitis?

  +2 [+] [-]

, 2009-09-02 15:35, pirms 15 gadiem
AntiExperts rakstīja: Interesanti, kura komanda un sporta veida spele tadi tirli ka - Tu Mr.Saulitis?
Tev vēl ir jautājumi kādā sporta veidā???

Mājās sēdētāju un TV pults spaidītāju...

Bet ticamāks fakts ir tas, ka Briedēns noteikti šo tipiņu laukumā (vai Godvilā?!) ir apbižojis un tagad šim tik ļoti kremt, ka nespēja savaldīties un ievadīja tekstu ar saviem neveiklajiem pirkstiņiem....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-02 17:29, pirms 15 gadiem
Ko tad Briedis spēj apbižot?