Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Baltijas labākie sporta kāpēji tiksies sacensībās Rīgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Baltijas labākie sporta kāpēji tiksies sacensībās Rīgā
Foto: www.climbing.lv

Nākamnedēļ Ķīpsalas izstāžu zālē, izstādes "Atpūta un Sports 2010" laikā, jau piekto reizi notiks kāpšanas sporta sacensības “Baltic Open Bouldering Edition “10””, kurās tiksies spēcīgākie Baltijas valstu sportisti. 27. un 28. martā dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas sacentīsies 4,5 metrus augstas, izaicinošas kāpšanas sienas pievarēšanā.

Iepriekšējā pieteikšanās sacensībām noslēdzās šajā nedēļas nogalē, un tās rezultāti ir pārsteidzoši - dažādās vecuma un meistarības grupās reģistrējušies 155 dalībnieki, līdz ar to dažās no grupām ir palikušas vairs tikai dažas starta vietas. Lielās intereses dēļ rīkotājiem pirmo reizi desmit gadu laikā kopš tiek organizētas kāpšanas sacensības “Baltic Open” ir jānosaka maksimālais dalībnieku skaits grupās, kas būs 30 cilvēki.

“Mēs esam patiesi gandarīti par pieaugošo interesi un dalībnieku skaitu un gaidām visus pieteikušos sportistus 27.martā Ķīpsalas hallē,” saka sacensību rīkotājs, Kalnākāpēju sporta centra vadītājs Normunds Reinbergs.

Ko redzēt būs arī skatītājiem, jo uz starta izies gan labākie Latvijas kāpšanas sporta pārstāvji Jurijs Krasanovs un Rolands Ruģēns, gan arī spēcīgi sportisti no kaimiņvalstīm, solot interesantu un spraigu cīņu. Rolands Ruģēns spēcīgākajā, A grupā, pagājušajā gadā izcīnīja uzvaru un šogad mēģinās aizstāvēt savu titulu. Sestdien, 27. martā no plkst. 10.30 līdz pat plkst 18.40 norisināsies kvalifikācija visās vecuma un meistarības grupās, bet svētdien visas dienas garumā norisināsies finālcīņas.

Sacensības “Baltic Open Bouldering Edition “10”” norisināsies specifiskā kāpšanas sporta paveidā, ko dēvē par bolderingu. Tā ir kāpšana nelielā augstumā, bez drošināšanas ar virvēm, bolderingā galvenais uzsvars tiek likts uz izturību un kāpšanas dinamiku, kas skatītājiem garantē iespēju redzēt ne katram izpildāmas kustības un pat lēcienus.

Sīkāka informācija:
Normunds Reinbergs
Kalnākāpēju sporta centra vadītājs
Tālrunis: + 371 29403822