Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

broky par spīti zaudējumam finālā iegūst "BLAST Premier" MVP titulu

broky par spīti zaudējumam finālā iegūst "BLAST Premier" MVP titulu
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "BLAST Premier Fall Final 2022" Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda papildlaikā ar 1:2 sīvā cīņā piekāpās Dānijas komandai "Heroic", paliekot otrajā vietā sacensībās. Taču broky no Kopenhāgenas varēs aizbraukt kā MVP balvas īpašnieks.

• "FaZe", līdzīgi kā pusfinālā, maču neiesāka veiksmīgi, taču prata izglābties otrajā kartē un pēc tam sarūpēt lielu intrigu trešajā kartē, bet vēlreiz pusfināla veiksmes stāstu neizdevās atkārtot, un mājinieku komanda "Heroic" Kopenhāgenas arēnā papildlaikā bija krietni pārāka, iegūstot "BLAST" rudens finālsacensību čempiones titulu un prēmiju 200 tūkstošu dolāru apmērā.

• "FaZe" šis bija pirmais zaudējums finālmačos šogad LAN turnīros. Par otro vietu turnīrā komanda nopelnīja 80 tūkstošu dolāru prēmiju. Gan "FaZe", gan "Heroic" jau iepriekš bija kvalificējušās "BLAST" sezonas finālturnīram, kas decembrī norisināsies Abu Dabi.

• "broky" un "FaZe" šis turnīrs tik un tā bija spēcīga atgriešanās elites komandu kompānijā, atstājot iepriekšējo neveiksmi "Major" turnīrā Brazīlijā tālākā pagātnē.

• "broky" finālmaču pabeidza ar otru labāko statistiku savā komandā. Viņš sakrāja 71-53 un reitingu 1.18, un labāks tas bija tikai igaunim Robinam "ropz" Kolam.

• Finālmačā "broky" reitings bija nedaudz zemāks nekā pārējos mačos, bet viņa vidējais reitings tik un tā bija iespaidīgi augsts (1.29). Pateicoties savam sniegumam, "broky" par spīti zaudējumam finālā tika atzīts par turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju esporta oficiālā portāla HLTV versijā.

• Šī ir tikai otrā reize Latvijas esporta vēsturē, kad Latvijas esportists CS:GO datorspēlē ieguvis MVP godu tik augsta līmeņa turnīra. Arī par pašu pirmo reizi atbildīgs ir "broky", kurš to paveica gada sākumā Katovices IEM "Masters" turnīrā.

• Savukārt turnīra organizētāji savu MVP balvu simboliski piešķīra uzvarētāju kapteinim Kasperam "cadiaN" Molleram.

• Mača pirmā karte bija "Heroic" izvēlētā "Overpass", kurā Dānijas komanda sākumā nokļuva iedzinējos ar 0:5, taču turpinājumā uzreiz atspēlējās un pēc tam jau atradās pussolīti priekšā, novadot karti līdz uzvarai 16:11.

• Otrajā kartē "Inferno" Dānijas komanda divreiz uzvarēja pistoļu raundos, bet abas reizes nespēja tajos gūtās priekšrocības izmantot nākamajā raundā, un "FaZe" šos brīžus izmantoja, lai otrajā puslaikā pārņemtu iniciatīvu un uzvarētu ar 16:12.

• Attiecīgi viss izšķīrās "Mirage" kartē, ko "FaZe" sāka ar uzvaru pistoļu raundā, bet pēc tam neveiksmes krājās cita pēc citas, un pirmais puslaiks tika pabeigts ar mazcerīgo 4:11. Apmainoties ar pusēm, "FaZe" ar "broky" priekšgalā sāka atspēlēšanos, ko izdevās paveikt, spriedzes pilnā atmosfērā tiekot pie neizšķirta 15:15. Jāpiemin, ka pie rezultāta 14:14 "broky" radās iespēja izglābt komandu situācijā viens pret diviem, taču viņam izdevās tikt galā tikai ar vienu no diviem pretiniekiem.

• Sekoja papildlaiks, un tajā "FaZe" taktika neattaisnojās. "Heroic" izskatījās daudz pārliecinošāka un guva uzvaru visā spēlē.

• Gada pēdējais lielais turnīrs, kā jau minēts, paredzēts Abu Dabi, un tajā no 14. līdz 18. decembrim piedalīsies astoņas sezonas labākās komandas, ieskaitot arī "FaZe" un Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvēto "Liquid". Šajā turnīrā būs balvu fonds viena miljona dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
CS:GO News & Coverage | HLTV.org


, 2022-11-28 08:15, pirms gada
MVP tituls noteikti par darbībām ar AWP dažos no roundiem. Kopumā interesants turnīrs.
, 2022-11-28 11:32, pirms gada
Cerams pēdējā turnīrā Helvijs ar būs līmenī!
, 2022-11-28 16:41, pirms gada
Nevar saprast. Medaļa cinkota vai sudraba.
Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.