Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latviešu savstarpējā mačā uzvar broky un "FaZe", iekļūstot pusfinālā

Latviešu savstarpējā mačā uzvar broky un "FaZe", iekļūstot pusfinālā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "BLAST Premier World Final 2022" A apakšgrupā uzvarēja "FaZe" komanda ar Helviju "broky" Saukantu sastāvā, kas grupas finālā ar 2:1 pārspēja Mareka "YEKINDAR" Gaļinska pārstāvēto "Liquid", kas gan arī piedalīsies izslēgšanas spēlēs, tiesa, sākot no ceturtdaļfināla.

• Šī bija pirmā savstarpējā spēle starp "FaZe" un "Liquid" komandām kopš "YEKINDAR" pievienošanās savai jaunajai komandai, kā arī pirmā savstarpējā "broky" un "YEKINDAR" oficiālā spēle kops 2021. gada novembra. Turklāt šī gada finālturnīrā abas komandas varēs satikties vēlreiz, jo abas kvalificējušās izslēgšanas spēlēm.

• Turnīra formāts paredz, ka apakšgrupu pirmās spēles uzvarētājas sacenšas cīņā par pirmo vietu grupā. Gan "FaZe", gan "Liquid" vakardien guva uzvaras, bet šodien ar 2:1 pārāka bija "FaZe", kas līdz ar to garantēja sev vietu turnīra pusfinālā, kamēr "Liquid" vispirms būs jāspēlē ceturtdaļfināls pret B grupas trešo vietu ("Natus Vincere" vai "Heroic").

• Šodienas mačā "YEKINDAR" atzīmējās ar otru labāko statistiku savā komandā (54-60 un reitings 0.97). Marekam bija lieliska pirmā karte (31-19 un reitings 1.58), taču turpinājumā klājās krietni smagāk.

• Arī "broky" šajā spēlē uzrādīja zemāku statistiku nekā savu vidējo – ar 44-46 un reitingu 0.94 viņš bija ceturtais labakais komandā, kurā šoreiz spilgti izcēlās kanādietis Rasels "Twistzz" van Dulkens (73-45 un reitings 1.50).

• Spēles pirmā karte bija "Mirage", kas tika aizvadīta līdzvērtīgā cīņā, taču "Liquid" tomēr par nieka tiesu uzvarēja ar 16:14, uzvarot pēdējos piecos raundos un izglābjoties no 11:14.

• Taču turpinājumā favorīte "FaZe" bija krietni spēcīgāka un pārliecinoši uzvarēja "Inferno" kartē ar 16:5, kam sekoja intriģējoša cīņa jaunajā "Anubis" kartē. "Liquid" vakardien tajā ļoti pārliecinoši pieveica "Outsiders", kamēr "FaZe" šī bija pirmā oficiālā spēle šajā kartē.

• Bet "FaZe" sakarā jau klīda runas, ka pārbaudes mačos šajā kartē "broky" komanda izskatījusies iespaidīgi, un tas tika apliecināts arī šodienas spēlē. "FaZe" pirmajā puslaikā CT pusē uzvarēja ar 12:3 un pēc tam visā kartē bija pārāka ar 16:9.

• "FaZe" līdz ar to garantējusi vismaz 85 tūkstošu dolāru vērtu prēmiju par vietu pusfinālā un turpinās cīņu par galveno balvu – pusmiljonu dolāru.

• Abu Dabi notiekošajā turnīrā "FaZe" nākamā spēle būs sestdien 13:30, kamēr lielais fināls paredzēts svētdien 12:00.

• Visu spēļu tiešraides latviski piedāvās "Goexanimo" savā "Youtube" un "Twitch" kontā.

"BLAST Premier World Finals" izslēgšānas spēles

1/4 finālsPusfināls
OG vai Vitality – G2 EsportsFaze - ?
Liquid – NaVi vai HeroicOG vai Vitality - ?

Turnīra prēmijas

VietaPrēmija (ASV dolāri)
1.500 000
2.250 000
3.-4.85 000
5.-6.25 000
7.-8.15 000

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/events/6349/bl...


Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.