Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

Abi latviešu esportisti ar zaudējumiem iesāk "IEM Cologne 2021" turnīru

Abi latviešu esportisti ar zaudējumiem iesāk "IEM Cologne 2021" turnīru
Helvijs Saukants jeb "broky". Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīru "IEM Cologne 2021" ar zaudējumiem iesākušas abas latviešu pārstāvētās komandas. Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā "Virtus.pro" vakar ar 0-2 (13:16, 12:16) atzina Vācijas vienības BIG pārspēku, kamēr "FaZe Clan" ar Helviju broky Saukantu sastāvā šodien ar 0-2 (13:16, 22:25) piedzīvoja neveiksmi pret dāņu "Astralis". Abas komandas turnīru turpinās savu grupu apakšējos zaros, un katrs nākamais zaudējums nozīmēs turnīra beigas abām.

Pirmais no latviešiem serverī vakar devās Mareks YEKINDAR Gaļinskis - viņam šis bija pirmais klātienes turnīrs ar "Virtus.pro" vispār kopš pievienošanās vairāk kā gadu atpakaļ. Maču pret BIG "Dust2" kartē "Virtus.pro" iesāka ar uzvarētu pistoli un iegūtu 4:2 vadību brīdi vēlāk, tomēr nākamos astoņus raundus uzvarēja Vācijas vienība. VP atbildēja ar uzvarētu pēdējo T puses raundu, un otrajā puslaikā jau CT pusē, lielā mērā tieši pateicoties Gaļinska sniegumam (29 punkti), spēja uzvarēt arī otro pistoli un izlīdzināt rezultātu (10:10). Tomēr izšķirošajos brīžos BIG bija labāki, pēdējos trīs raundus uzvarot, nemaz nenovietojot bumbu - 13:16.

"Inferno" Gaļinskim neizdevās atkārtot savu pirmās kartes sniegumu, iegūstot vien 13 punktus, bet VP pēc līdzīga pirmā puslaika un uzvarētas otrā puslaika pistoles (8:8) CT pusē nespēja noturēt aizsardzību - BIG ieguva septiņus punktus pēc kārtas un noveda maču līdz uzvarai - 12:16 Gaļinskis bija labākais savā komandā ar 42 punktiem un 1.19 reitingu.

Diemžēl zaudējumu piedzīvoja arī otrs latviešu esportists Helvijs broky Saukants, kura "FaZe" tikās ar "Astralis". "FaZe" slikti iesāka, "Dust2" kartē zaudējot pirmo puslaiku ar 4:11. Otrajā puslaikā CT jeb aizsardzības pusē izdevās pietuvoties līdz minimumam (13:14), tomēr pēdējo vārdu teica pieredzējušie dāņi - 13:16.

Otrajā kartē "Nuke" scenārijs jau bija otrādāks - "FaZe" sāka ar 11:4 un pie tam uzvarēja arī otrā puslaika pistoli, bet tad "Astralis" uzvarēja septiņas reizes pēc kārtas. Komandas apmainījās ar uzvarām raundos, bet tad nelielu izrāvienu veica "Astralis", iegūstot mačpunktu (14:15). "FaZe" atbildēja ar lielisku ieeju B pusē un izcīnītu papildlaiku, līdzīgā situācijā "FaZe" izlīdzināja rezultātu arī pirmā papildlaika beigās, bet otrajā papildlaikā Saukanta komanda ieguva pat triju punktu vadību. Tomēr iegūt vēl vienu punktu neizdevās - "Astralis" uzvarēja visus CT puses raundus, kamēr salūzusī "FaZe" trešajā papildlaikā ieguva vien vienu punktu - 22:25. Saukantam 48 punkti un reitings 1.03.

Nākamo spēli VP aizvadīs jau šovakar 21:00, kad tā tiksies ar "Complexity", bet "FaZe" rīt 14:30 spēkosies ar "Team Spirit".


Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.