Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas esporta komanda "Wolsung" paliek bez ģenerālsponsora

Latvijas esporta komanda "Wolsung" paliek bez ģenerālsponsora
"Wolsung" menedžeris Miks Independent Siliņš un komandas līderis Reinis hyskeee Grīnbergs. Foto: SpeletLV

Latvijas vienīgā profesionālā esporta komanda "Wolsung" šodien pavēstīja, ka nav pagarināts sadarbības līgums ar "Spēlēt.lv", kas šogad kļuva par komandas ģenerālsponsoru.

"Kopš šodienas vairs neesam daļa no "Spēlēt.lv" organizācijas, jo mūsu līgumi nav pagarināti," savos sociālajos tīklos pavēstīja "Wolsung". "Vēlamies pateikties visiem, kuri bija iesaistīti mūsu komandas darba un atbalstīja mūs."

"Wolsung" savā paziņojumā norādīja, ka meklē jaunus atbalstītājus, taču savu darbību turpina tāpat. Komanda turpina treniņus un dalību sacensībās, ieskaitot ESEA "Advanced League" jaunajā sezonā, taču komandas sastāvā varētu notikt pārmaiņas.

Datorspēles CS:GO komanda "Wolsung" Latvijas esporta sabiedrībā pazīstama jau vairākus gadus, taču šī gada pirmajā pusē tika veikts nozīmīgs solis uz augšu. Sākot sadarbību ar "Spēlēt.lv", "Wolsung" kļuva par pirmo profesionālo esporta komandu Latvijā, proti, komandu, kuras sastāvs tika atalgots saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, taču tagad šī sadarbība beigusies.

"Wolsung" rindās savulaik uzspēlēja arī Latvijas šobrīd lielākās esporta zvaigznes broky un YEKINDAR, kuri tagad gatavojas "Major" turnīram Brazīlijā un kuri abi izlikti starp galvenajiem kandidātiem uz sezonas "Major" MVP titulu.

"Wolsung" šogad jūnijā izcīnīja trešo vietu "ROG Masters East EMEA 2022" turnīrā. Vasaras beigās izspēlētā "ESEA Advanced League" palika ar nepiepildītām cerībām, ieņemot 36. vietu 103 komandu konkurencē, ar ko nepietika, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Taču šo "Advanced League" sezonu (tas ir otrais līmenis ESEA izspēles formātā) "Wolsung" sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs un šobrīd ieņem desmito vietu 103 komandu konkurencē. Pasaules rangā "Wolsung" pagaidām atkāpusies uz 179. vietu, lai gan vēl vasaras sākumā bija pirmā simtnieka tuvumā. Sadarbības pārtraukšana ar ģenerālsponsoru gan neesot saistīta ar komandas sekmēm starptautiskajos turnīros, un diplomātiski tiek raksturota kā "pēc abpusējas vienošanās nepagarināts līgums".


Foto: FIA Motorsport Games

Dāvis Bite izcīna iespēju pārstāvēt Latvijas komandu FIA "Motorsport Games"

Šogad Valensijā, Spānijā, norisināsies FIA "Motorsport Games". "Latvia Racing League" rīkoja Latvijas pārstāvja atlasi divās kārtās.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".
Helvijs broky Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
1

Latviešu "play-off" mačā Ķīnā uzvar "FaZe", "broky" dominē un rāda brīnumus

Datorspēles CS2 "Masters" līmeņa turnīrā Čengdu, Ķīnā, ceturtdaļfinālā Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" ar 2:1 apspēlēja Mareka YEKINDAR Gaļinska "Liquid" komandu. "FaZe" līdz ar to turpina tēmēt uz savas sērijas "tikt līdz finālam visos CS2 turnīros" turpināšānu, kamēr "Liquid" šajā turnīrā parādīja daudz saturīgāku sniegumu nekā blāvi aizvadītajā ziemā.