Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Latvijas šautriņu metēji Pasaules kausā

Jānis Pārums

Holandes pilsētā Rozmalīnā noslēdzies 2007. gada Pasaules kauss šautriņu mešanā, kurā piedalījās arī Latvijas izlase.

Izlases sastāvā mūsu valsts godu pārstāvēja 4 kungi, 2 dāmas un 2 jaunieši: Žanis Buklovskis (Rīga), Juris Aleksāns (Gulbene), Arnis Vents (Bauska), Pēteris Alberliņš (Jēkabpils), Zeltīte Putniņa (Lizums), Vita Grebska (Jēkabpils) un jaunieši Una Vilks (Rīga) un Kalvis Gertners (Bārta). Kopā ar izlasi uz Pasaules kausu devās komandas menedžere un trenere Ligita Vilks un komandas menedžeris Ronalds Mežals.


Ligita Vilks: "Pasaules kausam komanda gatavojās trīs mēnešus. Tas nav pietiekams laiks augstu rezultātu sasniegšanai, bet ko varējām – darījām. Komandai kopumā trūkst starptautiskās pieredzes un kur vēl labāku pieredzi gūt kā spēlējot ar pasaules labākajiem šautriņu metējiem.
Vairums spēlētāju izlasēs ir profesionāļi un naudu pelna tieši šajā sporta veidā. Savukārt, mēs lepojamies ar to, ka no 60 aktīviem spēlētājiem esam izraudzījušies labākos aktīvistus - amatierus un kopvērtējumā startējuši apmierināti, jo aiz sevis atstājām Šveices izlasi, kura parasti cīnās stiprāko astotniekā. Treniņa process palīdzēja dalībniekiem sagatavoties šīm sacensībām un priecē arī viņu sniegums, kurš attaisnoja cerēto.
Ja no malas šķiet, kas tad tur aizej un uzmet, tad vislielāko pārbaudījumu sniedz fiziskā slodze un nekur neatpaliek arī psiholoģiskā spriedze. Piecas dienas no agra rīta līdz vēlam vakaram atrasties ļaužu pilnā zālē, sekot spēļu kārtībai, neaizmirst koncentrēties un sagatavoties savai spēlei, kā arī patērzēt ar kolēģiem no citām valstīm un vēl pierast pie vietējās pārtikas, tas nav viegli.


Vislielākās cerības likām uz kungu komandu sacensībām, jo pēc sagatavotības pakāpes un aprēķiniem bija jāizkļūst no grupas kā otrajiem, bet pēdējā brīdī mūsu grupai nomainīja Filipīnu izlasi pret ASV un šis sastāvs mums nebija pa spēkam, bet cīnījāmies.


Sacensības noritēja patīkamā atmosfērā gan no citu valstu dalībnieku viedokļa, gan arī mūsu komandas gars izturēja visu braucienu kopumā un guvām milzīgu pieredzi ikviens – arī es, kā komandas trenere. Paldies dalībniekiem par uzticēšanos un atdevi."


Pasaules kausā piedalījās 41 kungu komanda, 38 dāmu komandas un 17 jauniešu komandas. Kungu konkurencē kopvērtējumā Latvija ieņēma 22. vietu, kas ir pašlaik augstākais rādītājs (28. vieta 1995. gada Pasaules kausā no 40 komandām).


Komandu sacensībās Latvija izcīnīja 17.vietu, piekāpjoties 3. vietas ieguvējiem ASV (3:9) un 9. vietas ieguvējiem Somijas izlasei (2:9), aiz sevis atstājot tādas valstis, kā Šveici un Krieviju.


Kungu pāru sacensībās Arnis ar Pēteri pirmajā kārtā nespēja pieveikt spēcīgāko Skotijas pāri (9. vieta) un ieņēma 33. vietu. Juris ar Žani pirmajā spēlē pret Trinidādu un Tobago uzvarēja ar rezultātu 4:0, bet otrajā spēlē bija spiesti ar 2:4 atzīt Īru Republikas pārstāvju pārākumu un ierindojās 33. vietā.


Kungu individuālajās sacensībās piedalījās 160 dalībnieki. Labāko sniegumu demonstrēja Žanis Buklovskis, kurš spēlē par iekļūšanu 1/8 finālā ar 1:4 piekāpās Skotijas pārstāvim (5. vieta) un izcīnīja 17. vietu. Arnis ierindojās 33.vietā, piekāpjoties Anglijas pārstāvim 3:4 (5. vieta). Jurim sīvākais pretinieks izrādījās Somijas pārstāvis (5.vieta) un cīņā ar 1:4 piekāpjoties somam, izcīnīta 65. vieta. Arī Pēteris ieņēma 65. vietu.


Dāmu konkurencē kopvērtējumā Latvija ierindojās 29. vietā. Pāros Zeltīte ar Vitu izcīnīja 25. vietu, grupu spēlēs pārspējot Irānas duetu, bet piekāpjoties spēcīgajām Skotijas un Beļģijas izlasēm, kā arī pasaules kausa finālistēm Zviedrietēm. Individuāli Zeltītei nepaveicās ar izlozi un pirmajā spēlē tikās ar Velsas pārstāvi ( 2.vieta) un ierindojās 33. vietā. Vita pirmajā spēlē piekāpās Turcijas pārstāvei un ierindojās 65. vietā.


Jaunieši kopvērtējumā ierindojās 13. vietā. Individuālajās spēlēs Una pamatīgi sabiedēja stiprās Somijas un Vācijas pārstāves, bet nespēja uzvarēt un ierindojās 9. vietā. Savukārt, Kalvis individuālajās spēlēs, ar līdzvērtīgu spēli, piekāpās spēcīgajiem Īru Republikas, Somijas un Brazīlijas pārstāvjiem, izcīnot 13. vietu. Arī pāru sacensībās mūsu jaunieši ieņēma 13. vietu piekāpjoties jaunajiem Pasaules čempioniem no Holandes un vicečempioniem no Austrālijas.


Pasaules kauss šautriņu mešanā notiek reizi divos gados, nākamais 2009.gadā notiks Amerikas Savienotajās Valstīs, bet izlasei vēl priekšā darbs un gatavošanās Eiropas kausam 2008.gadā Dānijā.


Informāciju sagatavoja:

Žanis Buklovskis, Latvia Darts Organization

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-23 14:25, pirms 17 gadiem
un kas darās tajās saucamajās tribīnēs!!! visi dzer alu no litra kausiem un viskautko rij! labais