Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Ceturtā diena stanjames.com World Matchplay

Ceturtā diena stanjames.com World Matchplay
Terijs Dženkins (Foto: www.pdc.tv)

Vakar tika aizvadīta ceturtā diena stanjames.com World Matchplay darts turnīrā. Tika izspēlētas pēdējās piecas pirmās kārtas spēles par iekļūšanu astotdaļfinālā un divas otrās kārtas spēles par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Pirmās kārtas spēles

Alan Tabern (32,98) 10:5 Andy Smith (31,76)
Pirmajā ceturtdienas spēlē tikās Alans Taberns (Alan Tabern) un Endijs Smits (Andy Smith). Spēli daudz pārliecinošāk iesāka Endijs un ejot pirmajā pārtraukumā panāca sev labvēlīgo 4:1, taču Alans netaisījās padoties. Alans sāka spēlēt daudz pārliecinošāk un otrajā atpūtā dodoties rezultāts jau bija 6:4 viņam par labu. Nākamos trīs legus Alans vinnēja ar trīs šautrām pabeidzot no 111, 150 un 101. Pie rezultāta 4:9 Endijam izdevās vinnēt vienu legu pabeidzot no 112, bet nākamajā legā Alans pabeidza šo spēli ar 10:5 un tagad otrajā kārtā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Roniju Baksteru.

Terry Jenkins (32,31) 10:4 Peter Wright (29,80)
2007. gada stanjames.com World Matchplay turnīra vicečempions Terijs Dženkins (Terry Jenkins) šo turnīru uzsākas pret vēlvienu debitantu Pīteru Vraitu (Peter Wright). Dženkins šajā spēlē izskatījās ļoti iespaidīgi. Spēles pašā sākumā rezultāts bija 1:1, bet tad Terijs nedaudz pielika un ejot pirmajā pārtraukumā rezultāts jau bija 4:1 viņa labā. Pēc pārtraukuma Terijs vinnēja vēl trīs legus pēc kārtas pirms Vraitam izdevās vinnēt savu otro legu 7:2. Pie rezultāta 9:3 Vraitam izdevās samazināt rezultātu līdz 4:9, taču tas arī bija viss un nākamajā legā Dženkins pabeidza šo spēli un nākamajā kārtā tiksies ar Denisu Ovensu (Denis Ovens).

"Esmu laimīgs. Esmu mājās daudz trennējies un metis maksimumus. Patīkami ka tas ir nācis līdzi arī uz turnīru. Pīters kvalifikācijā spēlēja izcili un apspēlēja vairākus loti labus spēlētājus un es zināju, ka ja es viņam iedošu iespēju viņš to arī izmantos. Mna bija jābūt priekša, jāizmanto savas iespējas un jānotur spiediens uz viņu, kas man arī izdevās. Es jūtos ļoti labi šajā turnīrā un esmu ļoti labi sagatavojies. Šķiet ka esmu atguvis veco labo Teriju" pēc uzvaras pār Pīteru Vraitu izteicās Terijs Dženkins.

Dennis Priestley (29,69) 5:10 Denis Ovens (30,26)
Denis Prīstlijs (Dennis Priestley) iepriekš trīs reizes bija sasniedzis stanjames.com World Matchplay turnīru finālus viņa karjerā, taču viņa vasaras ļaunākie murgi joprojām turpinās un šoreiz zaudējot Denisam Ovensam (Denis Ovens) ar 5:10.

Iepriekš Prīstlijs Las Vegas Desert Classic turnīrā saņēma aukstu dušu no Fila Teilora. Denis Ouvens savukārt pēc uzvaras pār Prīstliju nākamajā kārtā tiksies ar Teriju Dženkinsu.

"Šis nebija mans labākais sniegums, taču tas bija pietiekoši labs lai es tiktu nākamajā kārtā. Spēlējot pret Prīstliju tev ir daudz laika padomāt par šautrām un es šo laiku izmantoju. Otrajā kārtā pret Teriju Dženkinsu viss būs pilnīgi savādāk, jo viņš ir citāds spēlētājs, bet es zinu, ka es spēju viņu uzvarēt." izteics Denis Ouvens.

Mark Walsh (29,87) 10:5 Andy Jenkins (28,44)
Marks Volšs (Mark Walsh) pirms diviem gadiem stanjames.com World Matchplay turnīrā piedzīvoja zaudējumu tieši pret Endiju Dženkinsu (Andy Jenkins) un šoreiz viņam bija laba iespēja revanšēties. Marks savu iespēju lieliski realizēja spēlē nereizi nenonākot zaudētājos un gala rezultātā svinot uzvaru ar 10:5.

"Jūtos atvieglots un laimīgs par uzvaru. Šī bija grūta spēle jo sevišķi tapēc ka viņš man ir labs draugs un ar viņu spēlēt vienmēr ir grūti. Es zinu kāds viņš ir cīnītājs. Kad biju vadībā 4:1 zināju, ka tas nekas nav, jo viņš ir spējīgs to lauzt, bet man izdevās noturēties. Man nav svarīgi ar ko es spēlēšu tālāk. Šogad finālos esmu pārspējis Barneveldu un Teiloru, kā arī divas reizes Džeimsu Veidu tā ka nav lielas starpības kas nāks pretī. Ja es spēlēšu tā kā es māku spēlēt, tad es noteikti vinnēšu." Pēc uzvaras izteicās Marks Volšs.

Raymond van Barneveld (33,24) 10:3 Michael van Gerwen (30,42)
Pēdējā pirmās kārtas spēlē tikās divi holandieši Reimonds van Barnevelds (Raymond van Barneveld) un gados jaunais Maikls van Gervins (Michael van Gerwen).

Pasaules trešais numurs Barnevelds savā pirmajā turnīra spēlē uzrādīja vienu no labākajiem sniegumiem, kādi tika sasniegti pirmās kārtas spēlēs. Lai gan gados jaunais Gervins cīnījās kā zvērs tomēr pirmā barjera viņam bija par augstu.

Ejot pirmajā atpūtā rezultāts bija 4:1 par labu Barneveldam. Lai kā arī Gervins centās lauzt spēles gaitu tomēr Barnevelds visu laiku atradās priekšā un ejot otrajā pārtraukumā rezultāts 7:3. Pēc pārtraukuma Barnevelds vinnēja trīs legus pēc kārtas un spēle bija beigusies 10:3.

"Es iemetu savus dubultos, Maikls neiemeta savus trīskāršos" pēc spēles izteicās Las Vegas Desert Classic turnīra vicečempions Barnevelds, kurš top turnīros nav izjutis uzvaras garšu jau divus gadus. "Maiklam ir liels talants, bet uz viņu ir tik liels spiediens, katas viņam rada grūtības. Arī es ar sevi cīnos pēdējā gada laikā. Es zinu ko es varu, bet tas nedarbojas esmu iekļuvis finālos, bet neesmu tos uzvarējis. Man ir nepeiciešams vinnēt turnīru. Es atkal baudu šautras. Es smagi strādāju un trennējos un visi zin ka es spēju uzvarēt, bet man ir nepeiciešams atkal iegūt galveno trofeju."

Par savu oponentu otrajā kārtā Barnevelds izsakās "Es ļoti respektēju Marku Volšu. 2007. gadā es viņu redzēju spēlējoties ar šautrām, bet šajā laikā viņš ir ļoti audzis. Viņš šogad ir vinnējis četras Pro Tour sacensības, bet es nevienu. Viņš pret mani atspēlējās no 0:4 un uzvarēja, bet rītā viss būs savādāk un es gatavojos mūsu spēlei."

stanjames.com World Matchplay astotdaļfināli

Sacensību ceturtajā dienā tika aizvadītas arī pirmās divas astotdaļfināla spēles kurās tikās Adrians Luis (Adrian Lewis) un Kolins Loids (Colin Lloyd) un tad viņus uz skatuves nomainīja Fils Teilors (Phil Taylor) un Kevins Peinters (Kevin Painter). Šī sacensību kārta jau tiek spēlēta līdz 3 legu uzvarai.

Adrian Lewis (31,80) 13:5 Colin Lloyd (28,27)
Adrians Luis nospēleja ļoti fantastisku spēli nodrošinot sev vietu ceturtdaļfinālā. Luis ceturtdaļfinālu sasniedza jau trešo reizi ar fantastiskiem nobeigumiem no 156, 142 139 un 127 pārspējot 2005. gada čempionu Kolinu Loidu.

Adrians spēli uzsāka ļoti pārliecinoši un izvirzījās vadībā 7:1, bet tad Loids izdarīja trīs legu izrāvienu samazinot rezultāta starpību līdz 4:7. Bet pie rezultāta 8:5 Adrians uzvarēja piecus legus pēc kārtas un svinēja uzvaru visā spēlē ar 13:5.

"Šī bija ļoti laba spēle un ir patīkami redzēt, ka Loids spēlēja labu, bet priekš manis pats galvenais ir tas, ka esmu kvalificējies ceturtdaļfinālam. Mani nobeigumi ir pieiekoši labi lai vinnētu, bet man vēl nedaudz jāpieliek pie punktu gūšanas. Es jūtos ļoti pārliecināts par nobeigumiem. Nākamā spēle man būs pret Teiloru. Ja es gūšu punktus tā kā es māku un pabeigšu tā kā es to daru, tad man tas var izdoties. Es nevēlos viņu respektēt vairāk kā jebkuru citu spēlētāju. Es iešu uz skatuves atbrīvojies un spēlēšu šautras. Es zinu, ka ja es vinnēšu šo turnīru, tad es kļūšu aizvien stiprāks un stiprāks. Un lai to sasniegtu man ir jāapspēlē Fils." izteicās Adrians Luis.

Phil Taylor (36,49) 13:3 Kevin Painter (30,80)
Fils Teilors šajā spēlē kā ar buldozeri izlīdzināja savu ceļu uz ceturtdaļfinālu sasniedzot fantastisku rādītāju vidēji ar vienu šautru gūstot 36,49 punktus un kevins Peinters neko nevarēja nolikt pretī.

Pirmo legu uzvarēja Peinters, bet tad viņam bija jāgaida desmit legi līdz viņam izdevās vinnēt vēl divus leus un rezultāts tad jau bija graujošs 10:3 Teilora labā.

Neskatoties uz to ka Peinters 14 legā divas reizes iemeta maksimumu, Teilors šo legu vinnēja pabeidzot no 124. Vairāk uzvarētu legu Peintera kontā nebija un Teiloram uzvara ar fantastisku pārsvaru 13:3.

"Esmu ļoti priecīgs par savu sniegumu un gaidu spēli ar Adrianu Luisu. esmu gatavs vinnēt šo turnīru un mani vidējie to labi parāda." pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā izteicās Teilors. "Tagad es fokusēšos uz savu nākamo spēli. Ceturtdien es atpūtīšos un gatavošos nākamjai kārtai."