Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Otrā diena stanjames.com World Matchplay

Otrā diena stanjames.com World Matchplay
Kevins Peinters (Foto: www.pdc.tv)

Vakar tika aizvadīta otrā diena stanjames.com World Matchplay darts turnīrā. Cīņu par desmito stanjames.com World Matchplay čempiona titulu uzsāka arī četrpadsmit kārtējais pasaules čempions Fils Teilors (Phil Taylor).

Kevin Painter (33,67) 10:3 Wes Newton (30,64)

Kā pirmie uz skatuves kāpa Kevins Peinters un Ves Ņūtons. Peinters šai cīņai bija noskaņojies ļoti nopietni un pretiniekam uzspieda savu spēles stilu jau no paša sākuma. Ves nespēja tikt līdzi un dodoties pirmajā mazajā pārtraukumā rezultāts 5:0 Kevina labā.

Arī pēc pārtraukuma Ņūtons neizskatījās saņēmies un rezultāts jau kļuva 6:0. Septītajā legā Vesam bija ideāla iespēja samazināt rezultāta starpību, taču viņš netrāpīja "bullī", ko protams meistarīgi izmantoja Kevins un rezultāts 7:0. Pēc septītā zaudētā lega Ņūtons spēja saņemties un astoto legu iesākot ar 180 spēja to arī vinnēt. Pateicoties nākamā lega beigās iemestam 180 Ves samazināja rezultāta starpību līdz 2:7. Desmitajā legā Kevins netrāpīja vienu šautru dubultajā, bet Ves savu iespēju atkal izmantoja un ejot otrajā pārtraukumā rezultāts 7:3 par labu Kevinam.

Pēc trīs pēc kārtas zaudētiem legiem Kevins iznākot no otrā pārtraukum uzreiz sāka presingu un viņa oponentam atlika tikai noskatīties, kā Peinters paņem trīs legus pēc kārtas un noslēdz spēli 10:3 savā labā. Ņūtonam paliek mazs mierinājums 5 000 sterliņu mārciņu apjomā.

"Viss padevās lieliski. Varēju daudz iemest, dubultie man arī labi padevās un esmu par toloti preicīgs" teica Kevins Peinters.

"Nesen nomainīju šautriņas. Tagad man ir īsāks barelis un garākas adatas šautrām. Šad tad kautkas ir jāpamaina lai iegūtu jaunu stimulu. Tu vari pamainīt lietas un būt veiksmīgs. Tas ir mans mērķis." pēc uzvaras intervijā teica Kevins.

Colin Osborne (29,73) 7:10 Steve Beaton (30,95)

Kā nākamie uz skatuves kāpa Kolins Osborns un Stīvija Bītons. Sākums daudz labāks padevās Kolinam un ejot pirmajā pārtraukumā rezultāts vēstīja 4:1 par labu viņam. Taču pēc pārtraukuma viss mainījās. Iespējams ka nervi lika sevi manīt un abi spēlētāji legu nobeigumos vairs nebija tik precīzi. Veiksmīgāks tomēr izrādījās Stīvijs un vinnējot četrus legus pēc kārtas izvirzījās vadībā ar rezultātu 5:4. Desmitā lega nobeigumā Stīvijs neizmantoja sešas šautras lai palielinātu starpību rezultātā. Kolinam savukārt vajadzēja tikai trīs lai izlīdzinātu rezultātu un dodoties otrajā pārtraukumā rezultāts neizšķirts 5:5.

Pēc pārtraukuma Kolins izskatījās samulsis, kas Stīvijam deva iespēju izcīnīt uzvaru trīs legos pēc kārtas, taču nākamajā legā arī Stīvijs pieļāva vairākas kļūdas pie nobeiguma un Osborns samazināja rezultāta starpību līdz 6:8. Spēletāji apmainījās vēl pa vienam legam 9:7 par labu Stīvijam un te Kolina spēki izsīka. Spēle noslēdzās ar rezultātu 10:7 par labu Stīvijam Bītonam.

Phil Taylor (32,40) 10:4 Robert Thornton (29,63)

Trešajā duelī uz skatuves kāpa pasaulē titulētākais spēlētājs Fils Teilors un viņa oponents Roberts Torntons. Spēli daudz labāk uzsāka Teilors 1:0. Nākamos divus legus Torntonam bija iespēja pabeigt un izvirzīties vadībā taču izskatījās, ka Torntons īsti netic saviem spēkiem un ejot pirmajā pārtraukumā bezierunu 5:0 Teilora labā.

Pēc pirmā pārtraukuma Torntons spēja saņemties diviem legiem samazinot rezultātu līdz 2:5. Teilors, neskatoties uz to ka dubulto realizācija pieklibo, vinnēja trīs legus pēc kārtas un ejot otrajā pārtraukumā atrodas divu soļu attālumā no astotdaļfināla 8:2. Torntonam vēl izdevās pievilkt līdz 4:9, bet Teilors bija pārāk ciets rieksts priekš Torntona un spēle noslēdzās 10:4 par labu Teiloram.

"Roberts šodien nenospēlēja pat uz pusi tik labi cik labi viņš spēlē, kaut arī es sagaidīju, ka viņš nospēlēs ļoti labi. Viņam padevās viens labs legs, bet tam nekas nesekoja" izteicās Teilors.

"Man pašam ļoti patīk šis turnīrs un izspēļu kārtība, kā arī man patīk Blekpūla. Man šķiet šī ir viena no labākajām spēļu vietām un tās ir īpašas sajūtas. Izcīnīt desmito titulu man nozīmētu ļoti daudz."

Teilora pretinieks nākamajā kārtā būs Kevins Peinters, kurš dienas pirmajā spēlē ar 10:3 diezgan viegli tika galā ar Vesu Ņūtonu. Teilors ar Peinteru World Matchplay turnīros ir tikušies divas reizes un abas reizes pārāks ir bijis Fils.

"Kevins ir kaut ko pamainījis savā spēlē un viņš ir pareizi izdarījis, jo tas darbojas. Viņš bija ļoti labs spēlē ar Ņūtonu un izskatījās atpūties un pilnībā gatavs spēlei. Viņš ir ieguldījis lielu darbu un mūsu spēle būs ļoti enerģiska. Viņš noteikti mani spiedīs un ļoti iespējams, ka trešdien skatītāji redzēs deviņu šautriņu legu." komentēja Fils Teilors.

Wayne Mardle (30,42) 10:1 Tony Eccles (28,14)

Pirmdienas pēdējā spēlē tikās Veins Mardls (Wayne Mardle) un Tonijs Ekles (Tony Eccles). Pēc slimības kas Mardlu piemeklēja Whyte & Mackay premjerlīgas laikā, viņš ir atkopies un rādīja savu labāko sniegumu pēdējo 18 mēnešu laikā.

Ekles savu vienīgo legu vinnēja izlīdzinot rezultātu 1:1, bet tad Mardls pārbrauca pāri Tonijam kā ar "ceļa rulli" un likumsakarīgi svinēja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 10:1.

"Tonijs ir neparocīgs pretinieks, bet šodien viņš spēlēja diezgan vāji. Viņa rezultativitāte bija zemāka nekā parasti, kā arī viņš bija neprecīzs nobeigumos un man nebija no sevis jāspiež vairāk laukā lai ļoti labu spēlētāju vinnētu ar 10:1. Es pabeidzu no 36 tā kā es māku un centīšos uz šo skaitli iziet pie katras iespējas." pēc uzvara izteicās Veins Mardls.

stanjames.com World Matchplay darts turnīra trešā diena

Sacensību trešajā dienā tiks izspēlētas kārtējās četras 1. kārtas spēles par iekļūšanu sacensību astotdaļfinālā. Pēc Latvijas laika 21:00 sacensības sāks Endijs Hamiltons (Andy Hamilton) un Garijs Andersons (Gary Anderson), tad savā starpā tiksies Džons Parts (John Part) un Vincents van der Vūrts (Vincent van der Voort). Kā trešie uz skatuves kāps pasaules ranga otrais numurs Džeims Veids (James Wade) un Džeimijs Keivens (Jamie Caven), bet kā pēdējie uz skatuves kāps Ronijs Baksters (Ronnie Baxter) un Jelle Klāsens (Jelle Klaasen).

Spēļu tiešraidēm var sekot SKY sports televīzijā. Tie kuriem nav SKY sports televīzijas var spēlēm sekot internetā. Tiešraides sākums 21:00 pēc Latvijas laika.

1 2 55 komentāri
1 2 55 komentāri