Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Irina Armstronga un Pols Koglins triumfē "LATVIA OPEN" šautriņu mešanā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Irina Armstronga un Pols Koglins triumfē  "LATVIA OPEN" šautriņu mešanā
Kungu individuālo sacensību uzvarētāji - no kreisās Madars Razma, skots Paul Coughlin un Nauris Gleglu

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 15. līdz 17. novembrim Rīgā, „Maritim Park Hotel Riga” telpās norisinājās gada lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs – „LATVIA OPEN 2013”, kurā kopumā piedalījās pusotrs simts dalībnieku no 12 valstīm.

Šautriņu mešanas festivālu ar uzvaru pielozēto pāru turnīrā uzsāka Tīts Haidaks no Igaunijas un Roberts Wagners no Norvēģijas, kuri finālā ar rezultātu 4:2 pārspēja Paavo Myleru no Somijas ar Mariju Ružāni no Viļāniem, savukārt 3. vietu izcīnīja igaunis Arvi Otts ar skotu Paulu Coughlinu un soms Ari Nummelin ar norvēģieti Martu Krolu. Kopumā pielozēto pāru turnīrā uz starta izgāja 78 dalībnieki.

Jauniešu konkurencē pārliecinoši triumfēja Lietuvas pārstāvji. Uzvaru izcīnīja Kornēlija Lušaite no Jonavas, finālā ar rezultātu 3:0 pārspējot Jevgeņiju Novikovu no Viļņas, savukārt 3. vietu izcīnīja Rokas Aniulis no Kauņas un Jekaterina Kuškova no Viļņas.

Dāmām individuāli par uzvarētāju kļuva turnīra galvenā favorīte un pasaules reitinga 3. vietas īpašniece Irina Armstronga no Krievijas, kura finālā ar rezultātu 5:3 uzvarēja somieti Lumi Silvanu, kura šajā turnīrā triumfēja pirms gada. 3. vietu izcīnīja Kaisu Rekinena no Somijas un Marta Krola no Norvēģijas, savukārt no Latvijas šautriņu metējām 5. vietu izcīnīja rīdziniece Sandija Andersone un Zeltīte Strade no Lizuma.

Kungiem individuāli par Čempionu kļuva Paul Coughlin no Skotijas, kurš spraigā finālā ar rezultātu 6:5 uzvarēja priekulnieku Madaru Razmu, savukārt 3. vietas izcīnīja Par Riihonen no Zviedrijas un Nauris Gleglu no Talsiem.

Dāmām pāros finālā tikās somiete Lumi Silvan ar norvēģieti Martu Krolu un divas Latvijas šautriņu metējas Ieva Brikmane – Buklovska ar Sandiju Andersoni, kuras pirms tam pieveica spēcīgu Krievijas pāri. Diemžēl vēl vienam varoņdarbam Latvijas dāmām pietrūka un finālā ar rezultātu 5:0 uzvarēja L. Silvan un M. Krola. 3. vietu pāros izcīnīja Mareta Liiri ar Kaisu Rekinenu no Somijas un Liza Pugina ar Irinu Armstrongu no Krievijas.

Kungiem pāros par uzvarētājiem kļuva abi Lietuvas vadošie šautriņu metēji – Darius Labanauskas un Arūnas Čiplis, kuri finālā ar rezultātu 5:3 uzvarēja skotu Paulu Coughlin un īru Glenu Spearingu. 3. vietas kungiem pāros izcīnīja anglis James Summers ar talsenieku Nauri Gleglu un Madars Razma ar Aigaru Strēli no Priekules.

Izmantotie resursi:
LATVIA OPEN 2013 | WDF and BDO ranking darts...
Latvijas Darts Organizācija