Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautriņu metējs Razma triumfē pāru turnīrā Somijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Šautriņu metējs Razma triumfē pāru turnīrā Somijā
Madars Razma (pa labi)
Foto: Risto Spora

Veiksmīgu nedēļas nogali Somijas pilsētā Vantā aizvadījis Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš vairāk nekā 200 dalībnieku konkurencē triumfēja „Finnish Open 2015” pāru turnīrā, bet BDO un WDF pasaules reitinga sacensībās individuāli izcīnīja augsto 3. vietu.

Kungu pāru sacensības, kurās šautriņu mešanas kluba „Priekule” pārstāvis startēja kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku, tika uzsāktas negaidīti pārliecinoši, jo, par spīti nepateicīgai turnīra izlozei, jau pirmajās četrās kārtās sausā tika atstāti visi galvenie konkurenti. Līdz ar to pāru turnīra pusfināls un fināls Madaram Razmam un Dariusam Labanauskam izvērtās jau vairs kā formalitāte un tika svinēts pārliecinošs panākums visā turnīrā. Šis bija Baltijas vadošā pāra otrais panākums pēc kārtas, jo pirms divām nedēļām uzvara tika izcīnīta arī „Estonia Open” pāru turnīrā.

Arī „Finnish Open” individuālās sacensības Madars Razma uzsāka ar vairākiem pārliecinošiem panākumiem, tādējādi kvalificējoties sacensību ceturtdaļfinālam, kurā spraigā cīņā ar rezultātu 5:4 tika pārspēts Somijas sportists. Diemžēl pusfinālā Latvijas šautriņu metējs ar rezultātu 3:6 atzina vēlākā čempiona zviedra Daniela Lārsona pārākumu. Jāatzīmē, ka pirms diviem gadiem abi sportisti bija mainītās lomās un tad panākumu pusfinālā un visā turnīrā guva tieši Madars Razma. Lietuvas šautriņu metējs Darius Labanauskas turnīra ceturtdaļfinālā atzina otra finālista pārākumu un ieņēma 5. vietu.

Sacensību pēdējā dienā tika aizvadīts arī „Finnish Masters 2015” turnīrs, kurā Madars Razma ieņēma 9. vietu, ar rezultātu 3:5 atzīstot soma Petri Kortes pārākumu. Tāpat jāatzīmē Latvijas šautriņu metēja iegūtā 5. vieta pielozēto pāru tunīrā, kurā Madars Razma startēja kopā ar Grieķijas sportistu.

Pēc sacensībām Somijā Madars Razma ir aizstāvējis pirms gada izcīnītos reitinga punktus BDO un WDF pasaules reitingos, līdz ar to arī saglabājis 14. vietu BDO un 7. vietu WDF pasaules reitingā. Jau nākamās nedēļas nogalē vairāki Latvijas šautriņu metēji dosies uz starptautisku turnīru Lietuvā – „Lithuania Open”, bet Madars Razma debitēs Velsas prestižākajās sacensībās „Welsh Open”.

Informācijas avoti:
Latvijas Darts Organizācija
www.darts.fi
madarsrazma.com

     [+] [-]

, 2015-05-12 18:55, pirms 9 gadiem
+ Ļoti labi!

     [+] [-]

, 2015-05-12 20:09, pirms 9 gadiem
izcili.