Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Sākusies reģistrācija darts turnīram "Latvia Open 2009"

Jānis Celmiņš

Sākusies reģistrācija darts turnīram "Latvia Open 2009"
Foto: www.thewaggon.net

Jau ceturto gadu pēc kārtas Maritim Park Hotel viesnīcas telpās notiks Atklātais Latvijas čempionāts šautriņu mešanā jeb “Latvia Open 2009”, kurš ir iekļauts pasaules reitingā. Sacensību kopējais balvu fonds ir 3 000 latu. Jau divas nedēļas, kā ir uzsākta dalībnieku reģistrācija lielākajām darts sacensībām Baltijas valstīs.

Latvia Open bija pirmās sacensības Baltijas valstīs kuras pasaules reitingā tika iekļautas jau 2006. gadā. Pēc veiksmīgi noorganizēta turnīra pasaules rietings mūsu sacensībām tiek piešķirts katru gadu un šogad tā jau būs ceturtā reize. Kopumā šogad Latvijā notiks divi pasuales reitinga turnīri. Bez jau pieminētā “Latvia Open 2009”, kā pasaules reitinga turnīra statuss ir piešķirts arī Baltijas atklātajam kausam, kurš jau ceturto gadu pēc kārtas notiks Latvijā. Pagājušajā gada nogalē arī Igaunijas turnīram “Estonia Open 2009” tika piešķirts pasaules reitinga turnīra statuss. Savukārt lietuvieši iedvesmojušies no mūsu un igauņu aktivitātēm, šogad arī izlēmuši uzorganizēt divus pasaules reitinga turnīrus no kuriem pirmais nav bijis īpaši vieksmīgs, jo apmeklējums bija ļoti mazs.

“Latvia Open” sacensības ir visapmeklētākās Baltijas valstīs gan no vietējo spēlētāju puses gan arī no ārvalstu spēlētāju puses. Kā arī balvu fonds šautriņu mešanas turnīriem ir vis lielākais Baltijas valstīs. Lai gan šogad iespaidojoties no politiskās situācijas valstī un pēdējā pieņemtā “anti-ziedošanas” likuma sabiedriskā labuma organizācijām, kopējais balvu fonds tika samazināts no 4 300 Ls uz 3 000 Ls, tomēr pirmo vietu ieguvēju naudas balvu fondi ir palielināti.

Tā individuālo sacensību čempions kungiem šogad saņems 700 Ls, jeb 1 000 EUR, savukārt dāmu čempione saņems 350 Ls jeb 500 EUR.

Sacensības notiks trīs dienas no 06. - 08. novembrim. Pirmās dienas vakarā tiks izspēlēts pielozēto pāru turnīrs, kurā visi dalībnieki, kuri būs pieteikušies tiks salozēti ar nejaušu pārinieku un tādā duetā arī nospēlēs visu turnīru. Sacensībās tiks spēlēta spēle “501" ar dubulto nobeigumu līdz 3 legu uzvarai, bet fināls līdz pat 4 legu uzvarai. Pretiniekus salozē programma pēc nejaušības principa un var gadīties, ka vienā pārī spēlē iesācējs ar pasaules reitinga līderi. Pirmās vietas ieguvēju duets saņems 100 Ls. Pagājušajā gadā pirmo vietu ieņēma duets kurā spēlēja Zviedrijas uzlecošā zvaigzne Oskars Lukasiaks un Latvijas Darts Organizācijas prezidents Žanis Buklovskis.

Sestdienā norisināsies kungu un dāmu individuālās sacensības. Vadoties no pasaules reitinga labākie tiks izsēti izslēģsanas spēļu sistēmā, savukārt pārējos dalībnieku programma salozēs peč nejaušības principa. Sacensībās tiks spēlēta spēle “501” ar dubulto nobeigumu līdz četru legu uzvarai. Un šogad būs arī jauninājums, jo kungiem sākot ar ¼ fināliem, bet dāmām sākot ar ½ fināliem būs jāspēlē spēles līdz 2 setu uzvarai, kur katrā setā tiks spēlēts līdz 2 legu uzvarai. Dāmām arī fināls notiks pēc šādas sistēmas, bet kungiem finālā būs jau jāspēlē līdz 3 setu uzvarai. Iepriekšējā sezonā individuālajās sacensībās čempionu titulus izcīnīja lietuvietis Arūnas Čiplys un zviedriete Mau Jansson.

Savukārt svētdienā notiks kungu un dāmu pāru sacensības. Pāru sacensībās tiks spēlēta spēle “501” ar dubulto nobeigumu līdz 4 legu uzvarai, bet finālā līdz 5 legu uzvarai. Kungu pāru čempioni saņems 300 Ls naudas balves, bet dāmām tiks 150 Ls. Iepriekšējās “Latvia Open” sacensībās kungu pāru čempionu titulus izcīnīja zviedru duets Peter Lindell un Oskar Lukasiak, bet dāmām labākās bija latvietes Zeltīte Putniņa un Vita Grebska.

Ja iepriekšējos gadus sacensībās peidalījās tikai nedaudz virs 100 dalībniekiem, tad šogad jau ir paredzams, ka to skaits varētu pieaugt līdz pat diviem simtiem. Interesi, jau ir izrādījuši, bet savus pieteikumus sūtīs nedaudz vēlāk Skotijas pārstāvji, kuri pagājušajā gadā ieradās 12 vīru sastāvā un sacensības ar savu klātbūtni visiem dalībniekiem pārvērta par neaizmirstamu festvālu. Vēl ir pietiekušies Holands, Spānijas, Beļģijas, Vācijas, Anglijas un Zviedrijas pārstāvji, bet nav izslēgts, ka tuvojoties sacensību dienai pieteikto nāciju skaits ievērojami pieaugs.

Informāciju sagatavoja:
Žanis Buklovskis

     [+] [-]

, 2009-07-08 12:04, pirms 15 gadiem
Nu forši, sākam gatavoties, pats ar jau esmu pieteicies uz visām 3 dienām!

     [+] [-]

, 2009-07-08 13:02, pirms 15 gadiem
Cien Zana kungs tas kad manas sautrinas ir labakas par Teiloru nenozime kad rezultati ari ir tikpat labi . Ja godigi tie pat prieks Latvijas ir diezgan vaji . Un pat Teilora veidiga atieksme un smagi trenini nedod rezultatus. Taka vel japagaida ';

     [+] [-]

, 2009-07-08 19:39, pirms 15 gadiem
Speleju ar n1 rezultatos ir progress . Bet kamer nebus 85 + ara no migas nelidisu

     [+] [-]

, 2009-07-09 10:18, pirms 15 gadiem
Tadas deribas ar LDO prezidentu nav prata darbs . Jo majas mans videjais kaut kur 15 -16 . Bet labakais ir tas kad ar katru dienu sie skaitli celas.

     [+] [-]

, 2009-07-09 14:00, pirms 15 gadiem
Metaju no ziemassvetkiem . Janvari pargaju uz Poverpoint tagad no maija ar sim Steve Custom metaju. Tungstens ka visur 90 . Vienu bridi par sim domaju , labi ka nenopirku bw-darts.com: B & W Darts: . Par deribam varu piedavat uz pirmo devitnieku - tas butu daudz intresantak

     [+] [-]

, 2009-07-09 17:56, pirms 15 gadiem
To es ari domaju )))2008 Latvian open finala kad Arunas pret skotu speleja kads bija videjais uz 3 sautram . Ka tev manas saurinas patik ir labas ?, ka ekspertam jautaju

     [+] [-]

, 2009-07-09 18:22, pirms 15 gadiem
Tas vecas bildes vins vienkarsi pirms sutisanas uz Latviju uztaisija. Ne mirkli nezeloju ka panemu . Tu ar sim met http://www.dartscorner.co.uk/Darts---Steel-Tip-Winmau-Navigator/c12_231/p694/24g-Steel-Tip-Tungsten-Darts---Winmau---Navigator---(90)---24g/product_info.html

     [+] [-]

, 2009-07-09 19:00, pirms 15 gadiem
skaidrs a kur var dabut dartsa kreklus

     [+] [-]

, 2009-07-10 18:53, pirms 15 gadiem
Asinam sautras un saakam kachaaties!!!
Sogad kausam JAAPALIEK LATVIJAA!!!!