Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Šautriņu metējam Razmam uzvara Holandē un fināls Beļģijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Šautriņu metējam Razmam uzvara Holandē un fināls Beļģijā
Madars Razma ar Nīderlandē izcīnīto trofeju

Veiksmīgi aizvadītajā nedēļas nogalē startējis Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš vispirms triumfēja turnīrā Nīderlandē, bet divas dienas vēlāk aizcīnījās līdz pāru sacensību finālam lielākajā šautriņu mešanas turnīrā Beļģijā.

„Nederhemert Darts Trophy 2014” turnīrs Nīderlandē kopumā lielu dalībnieku skaitu nepulcēja, tomēr to vidū augstas klases spēlētāju netrūka, to skaitā Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kurš nedaudz negaidīti tā arī palika nepārspēts. Turnīra ceturtdaļfinālā un pusfinālā attiecīgi tika izcīnītas uzvaras ar rezultātiem 4:2 un 5:1, savukārt finālā Madars Razma pārliecinoši triumfēja pār nīderlandieti Vilko Vermulenu ar rezultātu 6:0.

No 1. līdz 3. augustam Beļģijas pilsētā Antverpenē norisinājās pasaules reitinga sacensības – „Winmau Belgium Open 2014”, kurās kopumā piedalījās vairāk nekā pus tūkstotis šautriņu metēju no 19 pasaules valstīm, tai skaitā otro gadu pēc kārtas arī šautriņu mešanas kluba „Priekule” pārstāvis Madars Razma.

Turnīru priekulnieks uzsāka ar izcīnītu 9. vietu jaukto pāru sacensībās, kurās Madars Razma startēja kopā ar Danielu Ijpelāru no Nīderlandes. Tikmēr kungu pāru sacensībās kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku, izmantojot veiksmīgo turnīra izlozi, latvieša pārstāvētais pāris aizcīnījās līdz finālam, kurā ar rezultātu 3:5 piekāpās tā galvenajiem favorītiem – brāļiem Haibrekiem no Beļģijas, kuri jau vairākus gadus spēlē profesionāļu konkurencē (PDC). Diemžēl individuālajās sacensībās Madars Razma par augstām vietām nespēja cīnīties un sacensības noslēdza ar zaudējumu turnīra 4. kārtā nīderlandietim Džefrijam de Zvānam, tādējādi ieņemot 33. vietu. Arī lietuvietis Darius Labanauskas individuālajās sacensībās ierindojās 33. vietā.

Nākamās nedēļas nogalē Anglijas pilsētā Hālā Latvijas šautriņu metējs startēs „BDO British Classic 2014” sacensībās, bet pēc tam Madaram Razmam augustā vēl paredzēti turnīri Beļģijā, Zviedrijā un Dānijā.

Izmantotie resursi:
smkpriekule.lv
madarsrazma.com