Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

PČ šautrās 2019. gada fināla atkārtojums: Van Gervens pret Smitu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PČ šautrās 2019. gada fināla atkārtojums: Van Gervens pret Smitu
Maikls van Gervens. Foto: IMAGO/Scanpix

Vakar noskaidrojās 2023. gada pasaules čempionāta šautriņu mešanā finālisti. Par tiem kļuva nīderlandietis Maikls van Gervens un anglis Maikls Smits. Abi vienu reizi pasaules čempionātu laikā jau spēlējuši finālā, pirms četriem gadiem trešo titulu karjerā iegūstot Maiklam van Gervenam.

• Par 2023. gada pasaules čempionāta šautriņu mešanas uzvarētāja godu un 500 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu naudas balvu šovakar cīnīsies divi 2022. gada stabilākie šautriņu metēji – Maikls van Gervens un Maikls Smits.

• Abi vienu reizi pasaules čempionāta finālā šautrās jau ir spēlējuši – pirms četriem gadiem, 2019. gadā, Maikls van Gervens pārspēja angli Smitu ar 7-3, tādējādi izcīnot trešo titulu.

• Kopš 2019. gada van Gervens un Smits finālā bija spēlējuši reizi, bet abi zaudējuši – nīderlandietis 2020. gadā piekāpās skotam Pīteram Raitam, bet Smits skotam zaudēja pirms gada.

• Abi aizvadījuši stabilāko sezonu 2022. gadā starp šautriņu metējiem. Maikls Smits 2022. gadā pirmo reizi uzvarēja kādā no nozīmīgajiem TV turnīriem, novembrī triumfējot ‘’Grand Slam of Darts’’. Tāpat viņš spēlēja finālā ‘’UK Open’’, Eiropas čempionātā, kā arī uzvarēja ‘’US Darts Masters’’ turnīrā ‘’World Series of Darts’’ ietvaros.

• Vēl sasniegumiem bagātāks 2022. gads bijis Maiklam van Gervenam, kurš atgriezies tajā formā, kādu demonstrēja līdz Covid-19 pandēmijas sākumam. 2022. gadā nīderlandietis triumfējis ‘’World Matchplay’’, ‘’World Grand Prix’’, ‘’Player’s Championship’’, Premjerlīgā, kā arī ‘’Queensland Darts Masters’’ turnīrā ‘’World Series of Darts’’ laikā.

• Pusfinālos Smits ar 6-2 apspēlēja turnīra galveno pārsteiguma autoru no Vācijas, Gabrielu Klemensu, bet Maikls van Gervens sagrāva beļģi Dimitri van den Bergu (6-0).

• Maikls Smits pusfinālā pret Klemensu meta 19 maksimālos 180 punktu gājienus, vidēji tajā meta 101.85 punktus un, sākot ar piekto setu, ieguva iniciatīvu visā mačā.

• Pirmie četri seti noslēdzās neizšķirti 2-2, bet pie 3-2 par labu Smitam viņš uzvarēja setu, kuru sāka Klemenss. Arī nākamajos divos anglis bija labāks, tādējādi nodrošinot otro finālu pēc kārtas.

• Maikls van Gervens beļģim ļāva uzvarēt tikai četros legos visa mačā laikā. Pirmajā un ceturtajā setā tika spēlēti maksimālie pieci legi, bet visos pārējos setos titulētais Nīderlandes šautriņu metējs neļāva Dimitri van den Bergam uzvarēt ne legā.

• Spēli Van Gervens noslēdza ar apskaužamu vidējo punktu precizitāti – gājienā viņš meta 108.28 punktus. Arī precizitāte dubultajos bija vairāk nekā laba – 58.06 % (18/31).

• Šī vakara titula ieguvējs kļūs arī par jauno pasaules ranga pirmo numuru. Maikls van Gervens jau ir bijis ranga līderis, kamēr Maikls Smits pasaules čempiona titula iegūšanas gadījumā ranga līdera godā debitētu.

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā "Viaplay" platformā.

     [+] [-]

, 2023-01-03 16:08, pirms gada
Gribētos jau ticēt, ka Smits uzvarēs, bet MvG vnk monstruāls šajā pasaules čempī.
Kamēr Smits tikai tīri uz pieredzi paņēma pretiniekus, kuri paši līdz galam nenoticēja, ka var uzvarēt, tikmēr MvG dominēja.
Un lai gan Smits izcīnija Grand Slam un beidzot ir major tituls, nedomāju, ka viņš spēs atrast pretargumentus MvG lieliskajai spēlei.
Bet tomēr ceru, ka kļūdos