Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Smits nodrošina otro pusfinālu PČ šautrās pēc kārtas, Van den Bergs - pirmo

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Smits nodrošina otro pusfinālu PČ šautrās pēc kārtas, Van den Bergs - pirmo
Dimitri van den Bergs. Foto: PDC

Šodien 2023. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā tika noskaidroti pirmie divi pusfinālisti. Otro gadu pēc kārtas četru labāko vidū iekļuva anglis Maiks Smits, bet pirmo reizi beļģis Dimitri van den Bergs.

• Par pirmajiem diviem pusfinālistiem 2023. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā kļuvuši Maikls Smits un Dimitri van den Bergs.

• Maikls Smits vismaz pusfinālā spēlēs jau otrajā čempionātā pēc kārtas. Pirms gada viņš prata tikt līdz pat finālam, kurā zaudēja Pīteram Raitam. Vēl finālā viņš spēlējis 2019. gadā.

• Spēlē pret Stīvenu Bantingu Smits meta krietni mazāk punktus vidēji gājienā (91.63 pret 97.16), taču bija krietni labāks precizitātē dubultajos – 47.06 % (16/34) pret Bantinga 24.14 % (14/58).

• Līdz piektajam setam Smits ieguva 4-1 vadību, bet Bantingam izdevās atspēlēt divu setu deficītu. Astotā setā pirmajā legā Smits nobreikoja pretinieku, bet ceturtajā legā ar precīzu metienu dubultajā desmit nodrošināja vietu pusfinālā.

• Pirmo reizi pasaules čempionāta pusfinālā spēlēs beļģis Dimitri van den Bergs, kurš ar 5-3 apspēlēja Džoniju Kleitonu.

• Līdz šim beļģa lielākais panākums kā šautriņu metējam ir iegūtais ‘’World Matchplay’’ tituls 2020. gadā.

• Spēle bija līdzvērtīga. Van den Bergs vidēji gājienā meta 95.49 punktus, bet Kleitons 93.92 punktus. Dubultajos beļģim bija nedaudz labāka precizitāte (18/50 pret 14/40), kas arī nosvēra svaru kausus par labu ‘’World Matchplay’’ čempionam.

• No pirmajiem pieciem setiem trijos uzvarēja Kleitons, bet nākamajos trijos labāks bija Dimitri van den Bergs. Divos no tiem šautriņu metēji spēlēja maksimālos piecus legus, abās reizēs uzvarot beļģim.

• Van den Bergs punktu spēlei lika ar precīzu metienu dubultajā deviņi sektorā.

• Pusfinālā Maikls Smits spēkosies pret Gervinu Praisu vai Gabrielu Klemensu, kamēr Dimitri van den Bergs pret Maiklu van Gervenu vai Krisu Dobiju.

PDC pasaules čempionāta ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Dimitri van den Bergs - Džonijs Kleitons5-3
Maikls Smits - Stīvens Bantings5-3
Gervins Praiss - Gabriels Klemenss
Maikls van Gervens - Kriss Dobijs

Šautriņu mešanas sacensības tiešraidē piedāvā "Viaplay" platformā.