Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas U15 badmintona izlase piedalījusies Eiropas tūres posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U15 badmintona izlase piedalījusies Eiropas tūres posmā
Latvijas U15 izlase ar treneriem. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Latvijas U15 badmintona izlase 6 spēlētāju sastāvā no 29. līdz 30.oktobrim Viļņā piedalījās Eiropas Badmintona konfederācijas U15 reitingā "Lithuanian U15".

# Turnīrs "Lithuanian U15" notika DELFI sporta centrā Viļņā. Turnīrā piedalījās 97 spēlētāji no Baltkrievijas, Armēnijas, Ukrainas, Krievijas, Polijas, Turcijas, Lietuvas un Latvijas.

# Latviju šajā turnīrā pārstāvēja 6 jaunieši: Toms Sala un Elza Zitāne no Rīgas, Madara Mackēviča un Anete Priedniece no Siguldas, Leonardo Golovčenko no Liepājas, Aleksis Kviesis no Talsiem.

# Kopā ar spēlētājiem Viļņā bija arī treneri Kristīne Šefere un Edgars Kviesis, kā arī LBF Valdē par jaunatnes sportu atbildīgais Jānis Sala.

# Vienspēļu turnīros spēlētāji sākotnēji tika ielozēti apakšgrupās un tikai apakšgrupu uzvarētāji turpināja cīņu par medaļām. Diemžēl neviens no Latvijas spēlētājiem neizkļuva no apakšgrupas.

# Toms Sala, uzvarot divas spēles, bet vienā zaudējot, apakšgrupā palika otrais. Leonardo Golovčenko, uzvarot vienā spēlē, bet zaudējot trijās spēles, palika ceturtais. Aleksis Kviesis zaudēja visās spēlēs un palika piektais.

# Elza Zitāne un Anete Priedniece savās apakšgrupās palika otrajā vietā, abas uzvarēja vienā, bet zaudēja otrā spēlē. Madara Mackēviča zaudēja abas apakšgrupas spēles un palika 3.vietā.

# Dubultspēļu turnīros spēlētāji tika izsēti zaros. Pirmo spēli 1/16 finālā ar uzvaru uzsāka tikai jaukto dubultspēļu pāris Aleksis Kviesis & Anete Priedniece, trijos setos (22:20, 18:21, 21:14) uzvarot Lietuvas pāri Benediktas Kamantauskas & Adelė Krutkytė. Pārējie Latvijas pāri visās trijās dubultspēļu disciplīnās zaudēja pirmajā spēlē.

# Lietuvas turnīrā visvairāk medaļas izcīnīja Ukrainas spēlētāji, tai skaitā 2 zelta, 3 sudraba un 2 bronzas. Turcijas spēlētāji izcīnīja 4 medaļas, tai skaitā 1 zeltu un 3 bronzas. Pie medaļām tika arī Polijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas spēlētāji, bet bez medaļām palika Latvijas un Armēnijas jaunieši.

"Laikā, kad Latvijā ir mājsēde, Viļņā mums bija iespēja gan trenēties, gan arī piedalīties sacensībās. Dalība šajā turnīrā bija ļoti vērtīga. Mūsu puišiem un meitenēm bija iespēja sacensties ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem no dažādām valstīm. No šādām sacensībām var mācīties gan spēlētāji, gan arī treneri. Mums jādomā, kā šādos turnīros piedalīties biežāk, jo ilgtermiņā tas noteikti dos pozitīvu rezultātu," komentē Latvijas Badmintona federācijas Valdes loceklis Jānis Sala.

Turnīrs "Lithuanian U15" bija iekļauts Eiropas Badmintona konfederācijas U15 tūrē, kuras mērķis ir noskaidrot šī vecuma spēlētāju reitingu pirms Eiropas U15 čempionāta, kas notiks Somijas pilsētā Lahti 2022.gada februārī.