Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai ceturtdaļfināls Pasaules čempionātā standartdejās U21 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai ceturtdaļfināls Pasaules čempionātā standartdejās U21 grupā
V.Ozerkins/V.Kreslova. Foto: no dejotāju personīgā arhīva.

Spānijā notikušajā Pasaules čempionātā Standartdejās (ST) U21 grupā 59 pāru konkurencē ceturtdaļfinālā iekļuva un 23.vietu ieguva Latvijas čempionāta finālisti Vladimirs Ozerkins un Veronika Kreslova. Zelta un bronzas medaļas izcīnīja Krievijas dejotāji, bet sudrabs tika poļiem.

Pasaules čempionātā ST dejās U21 grupā, kur no katras valsts var piedalīties neierobežots dalībnieku skaits, Latviju pārstāvēja tikai viens deju pāris. Uz Spānijas Ziemeļaustrumu kūrortu Vidusjūras krastā Platju De Aro bija devušies SDK „Dzintars” dejotāji Vladimirs Ozerkins un Veronika Kreslova. Latvijas jauniešu čempionāta 6.vietas ieguvējiem un U21 grupas vicečempioniem debijā šāda mēroga sacensībās izdevās labi nostartēt, pārvarot pirmās divas kārtas un iekļūstot ceturtdaļfinālā labāko divdesmit četru pāru vidū. Vladimirs ar Veroniku ļoti blīvajos rezultātos no 16.-24.vietai ierindojās 23.vietā, labāko vērtējumu saņemot pirmajā no piecām dejām Lēnajā valsī.

Fināls bija ļoti spēcīgs, jo no sešiem pāriem pieci bija pasaules čempioni dažādās vecuma grupās ST dejās vai 10 deju programmā.. Uzvarot visās piecās dejās, par pārliecinošiem čempioniem kļuva 2014.gada labākais pasaules jauniešu grupas (16-18 g.) pāris ST dejās Jevgēņijs Ņikitins un Anastasija Miļutina (Krievija). Pirms mēneša izcīnītajam zeltam 10 deju programmā tagad sudrabu pievienoja poļi Mateušs Bržozovskis un Justina Mazdoneka, kuri bija stabili otrie visās dejās. Tikmēr ļoti sīvā cīņā par trešo vietu 2015.gadā Rīgā par pasaules čempioniem 10 dejās šajā grupā kļuvušie krievi Jevgēņijs Sveredinovs/Angelina Barkova pārspēja šogad jauniešu grupā visās lielākajās sacensībās dominējošos rumāņus Paulu Rednicu/Rosanu Lucaciu. Diviem labākajiem Lietuvas pāriem izdevās iekļūt pusfinālā, kur viņi palika noslēdzošajā 11. un 12.vietā, kamēr Igaunija nebija pārstāvēta šajā čempionātā.

Nākošajā nedēļas nogalē Rīgā notiks pasaules čempionāts jauniešiem un arī pasaules kauss pieaugušajiem, abu grupu pārstāvjiem sacenšoties 10 deju programmā.

Rezultāti: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Platja_d'Aro-20566/Under_21-Standard-48800/Ranking