Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šahistam bronza Eiropas savienības čempionātā jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas šahistam bronza Eiropas savienības čempionātā jauniešiem
Daniels Beniosevs pēc panākuma Čehijā. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Čehijas kūrortpilsētā Pecpodsnežkovā otrdien noslēdzies Eiropas Savienības čempionāts klasiskajā šahā, kurā Latviju pārstāvēja četri dalībnieki. Labākais no mūsējiem bija Daniels Beniosevs (1403), kurš vecuma grupā U-10 izcīnīja bronzas medaļu.

Benioseva grupā startēja 20 dalībnieki no sešām valstīm, pārsvarā mājinieki. Mūsu sportists deviņās kārtās izcīnīja 7,5 punktus, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Ar šo summu viņš dalīja 1.–3.vietu, tomēr papildrādītāji viņam bija sliktākie no līderu trijotnes. Tomēr bronza arī ir ļoti labs panākums, jo pēc starta reitinga Beniosevs bija sestais un savu reitingu šajā čempionātā pacēla par 102,8 (!) punktiem. Arī šī gada Latvijas jauniešu čempionātā Beniosevs izcīnīja trešo vietu.

U-8 grupā, kur sacentās 26 dalībnieki, Luka Martinovs (1016) ieguva 4,5 punktus, kas viņam ļāva apsteigt vairāk nekā desmit konkurentus un ieņemt 14.vietu.

Abas mūsu meitenes startēja vecākajās grupās. U-14 Marija Krasiļņikova (1271) turnīra gaitā iekrāja 3,5 punktus. Tas viņai devas 27.vietu kopējā vērtējumā un 14. pozīcīju starp meitenēm 34 dalībnieku konkurencē. Savukārt U-12 vērtējumā Elza Puķīte (1200) ar 4 punktiem palika 21.vietā un devītā meitenēm. Startēja 28 jaunie censoņi.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija