Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas čempionātā uzvara Šakurovai ar Kivi

Jānis Celmiņš

Latvijas ziemas čempionātā uzvara Šakurovai ar Kivi
Olga Šakurova ar Kivi
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien, 30. martā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotā Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I divu posmu kopvērtējumā uzvarēja Olga Šakurova ar zirgu Kivi (Rīgas Jātnieku sporta klubs), otrā ir Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK Temperaments), trešā – Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments). Pirmo trīs vietu ieguvēji vairākās nominācijās saņēma medaļas un kausus.

Otrā posma sarežģītākās shēmas, Vidējās balvas I sacensībās, tāpat kā iepriekš, uzvarēja Olga Šakurova ar zirgu Kivi, saņemot vērtējumu 66,32%, kas kopvērtējumā deva uzvaru ar rezultātu 132,20%. Otrajā vietā ar rezultātu 65,22% – Gundega Krīgere ar Donnerwelle, arī summā sasniedzot otro rezultātu 128,90%. Startējot tikai šajā posmā, ar rezultātu 64,65% trešo vietu izcīnīja Agnese Kukaine ar zirgu Double Power.

Uzvarētāja Vidējās balvas I kopvērtējumā Olga Šakurova: Otrajā čempionāta posmā sasniedzu augstāku rezultātu, nekā iepriekš, tas nozīmē, ka ieguldītais darbs dod rezultātu. Bija arī kļūdiņas, bet kopumā pati jāšana bija līdzsvarotāka. Pieļāvu tikai vienu lielu kļūdu, – tāpat kā pirmajās sacensībās, neizdevās kāju maiņa divos tempos, kas noteikti ir mana, nevis zirga kļūda. Taču ar pārējo sniegumā esmu apmierināta un priecājos par uzvaru. Ceru, ka arī zirga īpašnieks Juris Mežnieks ir gandarīts par padarīto.

Uzvarētāja Mazās balvas kopvērtējumā Linda Josta: Sacensību otrajā posma, tāpat kā pirmajā jāšana izdevās labi. Tikai mans zirgs Chambermaid bija niķīgāks nekā iepriekš. Taču tika sasniegts labs rezultāts, un esmu apmierināta. Esmu ļoti priecīga, protams, par uzvaru savā grupā kopvērtējumā. Sasniegtais liecina, ka esmu uz pareizā ceļa, jāturpina strādāt un jāgatavojas āra sezonai.

Uzvarētāja Shēmas III kopvērtējumā Airisa Penele: Tagad startēju ar jaunajiem zirgiem. Tas ir liels pārbaudījums gan man, gan viņiem, jo nekad nevar paredzēt, kā zirgs uzvedīsies svešā vidē. Ar Londilio tikai šajā ziemas čempionātā sāku startēt manēžā. Man patīk piedalīties jebkurās sacensībās un jebkuras grupas shēmās, jo vienmēr cenšos visu darīt ar pilnu atdevi, – tas ir process, kas sniedz prieku.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: Beidzies Latvijas čempionāts iejādē, un līdz ar to arī ziemas sezona. Gribas cerēt, ka dalībnieki, treneri un tiesneši izdarīs vajadzīgos secinājumus un veiks korekcijas savos turpmākajos darba plānos, lai tie, kuri nav pietiekami labi savu darbu izdarījuši ziemas sezonā, to paveiktu vasaras sezonas laikā. Priecē tas, ka palielinājies dalībnieku skaits bērnu konkurencē, un jācer, ka šie jaunie sportisti arī veiksmīgi turpinās treniņus. Protams, gribētos redzēt lielāku konkurenci Vidējā balvā I un Mazajā balvā, bet it īpaši – jauno jātnieku sacensībās. Ziemas posmā uzvarēja tie, kuri izturēja garo un drūmo ziemu, kas laika apstākļos vēl turpinās, lai gan dabā sācies pavasaris. Gaidām brīdi, kad varēsim doties ārā, kad uzspīdēs saule, un tad uzlabojas arī oma un rodas lielāks prieks strādāt. Jau 28. aprīlī notiks sezonas atklāšanas sacensības, un tās ievadīs atkal jaunu un veiksmīgu vasaras sezonu.

Latvijas ziemas čempionāta iejādē rezultāti kopvērtējumā

Vidējā balva I

1. Olga Šakurova ar Kivi (RJSK) 132,20%
2. Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK Temperaments) 128,90%
3. Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 64,65%

Mazā balva

1. Linda Josta ar Chambermaid (RJSK Sport de Lux) 131,36%
2. Dagnija Ļevčenoka ar Laineru (JSK Reiteri) 121,53%
3. Terēze Rozenberga ar Lordu (Biedrība LJF) 119,87%

Shēma III

1. Airisa Penele ar Londilio (z/s Lielceri) 132,60%
2. Mārīte Dāvidsone ar Donrado (LSVK Harmonija) 119,37%
3. Marija Jansone ar Radaru (SIA Burtnieku Rotors) 116,52%

Shēma II

1. Marija Jansone ar Lazeru (SIA Burtnieku Rotors) 132,41%
2. Elza Zaķe ar Legolasu (JSS Kleisti) 125,27%
3. Kristīne Čerņecka ar Air Fresh (JSS Kleisti) 124,64%

Shēma II, amatieri

1. Sanna Hamala ar Roni (JSK Temperaments) 132,24%
2. Angelina Kostina ar Bondu (JSS Kleisti) 128,30%
3. Iveta Andersone ar Bugatti (Mēmeles JSK) 127,86%

Shēma I, jaunzirgi

1. Margarita Čerkovska ar Lengly (RJSK) 133,45%
2. Aleksandra Panovska ar Corfe (RJSK) 130,00%
3. Sindija Galviņa ar Denilo (RJSK Sport de Lux) 126,81%

Shēma I, amatieri

1. Zane Briede ar Hilmendu (RJSK) 130,52%
2. Toms Pulmanis ar Pedāli (JSS Kleisti) 127,85%
3. Jeļena Mackeviča ar Fantomu (RJSK) 127,24%

Jaunie jātnieki

1. Lollija Lukašova ar Amigo (LSVK Harmonija) 116,49%

Juniori

1. Aiga Silavniece ar Diona Haleja (JSK Temperaments) 125,34%
2. Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK Ambers) 122,85%
3. Jūlija Ezīte ar Roleksu (RJSK) 120,68%

Bērni

1. Anastasija Titova ar Lando (RJSK) 129,48%
2. Kristīne Čerņecka ar Bounty (JSS Kleisti) 129,40%
3. Everita Daubure ar Lady Sun (LSVK Harmonija) 129,40%

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests