Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējs Vasermanis Pasaules kausa finālā uzrāda labāko rezultātu kvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šāvējs Vasermanis Pasaules kausa finālā uzrāda labāko rezultātu kvalifikācijā
Emīls Vasermanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

LETA. Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis trešdien Kairā Pasaules kausa finālā uzrādīja labāko rezultātu kvalifikācijas kārtā sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Vasermanis sešās kārtās sašāva 584 no 600 iespējamajiem punktiem, kas bija labākais rezultāts starp 14 šāvējiem. Otro vietu ar 583 punktiem ieņēma Tokijas olimpisko spēļu vicečempions Damirs Mikecs no Serbijas, bet trešais ar 582 punktiem bija amerikānis Nikolauss Mourers.

Ceturtdien gaidāmajām finālsacensībām kvalificējās astoņu labāko rezultātu īpašnieki. Finālsacensības notiks trīs fāzēs - ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālā.

Uz sacensībām tiek uzaicināti un tajās piedalās pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (ISSF) sportistu reitinga labākie 13 līdz 15 sportisti katrā šaušanas vingrinājumā. Latvijas izlases viens no līderiem Vasermanis pasaules reitingā šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē šobrīd ir augstajā septītajā vietā no 194 sportistiem, kas tikuši pie reitinga punktiem.

Septītā vieta pasaules reitingā dod tiesības startēt Pasaules kausa finālā. Iepriekš šādu iespēju izcīnījuši bija tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasija Kuzmins, stenda šāvējs Boris Timofejevs, kā arī 2021.gadā Agate Rašmane.

Izmantotie resursi:
LETA