Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vilciņam 5.vieta pasaules junioru čempionātā ložu šaušanā Peru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien, 30.septembrī pasaules junioru čempionātā Peru Latvijas šaušanas izlases juniors Daniels Vilciņš ar izcilu startu vingrinājumā šaušanā ar pneimatisko pistoli ieguva 5.vietu.

Vakar norisinājās šo sacensību kvalifikācija, kurā Daniels Vilciņš, uzrādot jaunu Latvijas junioru rekordu, iekļuva labāko astoņu sportistu vidū, kas šodien finālā turpināja cīņu par medaļām. Finālu pirmo piecu šāvienu sēriju Daniels iesāka ar vairākiem desmitniekiem, kas ļāva viņam izvirzīties līdera pozīcijā. Otrā piecu šāvienu sērija nebija tik veiksmīga, uztraukums lika sevi manīt. Pēc katriem diviem nākamiem fināla šāvieniem tika noskaidrots 8., 7., 6 utt. vietas ieguvējs.

Finālā, apsteidzot divus indiešus, 5.vieta ar 176,8 punktiem mūsu Danielam Vilciņam, kurš pirms dažiem mēnešiem izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā. Par pasaules junioru čempionu kļuva Baltkrievijas sportists Abduls Azizs, bet sudrabu un bronzu ieguva spānis Martins Freije Torneiro un vācietis Eduards Baumeisters.

Danielam Pasaules čempionātā paredzēta dalība vēl trīs šaušanas vingrinājumos – 5. un 6.oktobrī šaušana ar mazkalibra pistoli pa pieciem mērķiem 25 metru distancē (Rapid Fire Pistol), 9.oktobrī šaušana ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē (50m Pistol) un ātršaušana ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli 25 metrus distancē (25m Standart Pistol).

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē diviem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Informāciju palīdzēja sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas valdes locekle