Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dūda: "Drīz arī pusfināls spīdēs"

Dūda: "Drīz arī pusfināls spīdēs"
Andrejs Dūda
Foto: Ilmārs Znotiņš

Itālijas galvaspilsētā Romā pilnā sparā ritot FINA pasaules čempionātam peldēšanā, portāls eSports.lv sazinājās ar Latvijas peldētāju Andreju Dūdu, kurš pauda gandarījumu par iepriekš sasniegto Latvijas rekordu 50 metros tauriņstilā un bija apņēmības pilns kādā no distancēm iekļūt arī pusfinālpeldējumos.

"Starts 50 metros tauriņstilā bija lielisks," sarunu iesāk Dūda. "50 delfīns ir tikai kā bonuss galvenajam startam 100 metros tauriņstilā un 100 kraulā (100 metru peldējums brīvajā stilā notika vakar un, kamēr Romāns Miloslavskis uzstādīja jaunu valsts rekordu, Dūdas uzrādītais rezultāts no iepriekšējā rekorda atpalika vien piecas sekundes simtdaļas - K.B.). 50 metros bija doma uzkāpt uz starta vienkārši to have fun, un tā arī darīju."

Dūda stāsta, ka starta izeja neesot padevusies īpaši veiksmīgi un arī finišs neesot bijis teicams, tomēr peldējums esot bijis gana ātrs un ar rezultātu pats sportists ir apmierināts. "Biju cerējies iziet ārā no 24 sekundēm, bet nu nekas, drīz arī arī pusfināls spīdēs."

Tāpat Andrejs Dūda mazliet iepazīstināja ar pasaules čempionāta aizkulisēm, pastāstot, ka pirms 100 metru distances uz muguras, kurā tika uzrādīts jauns personiskais rekords 58.00 sekundes, viņam dibena daļā esot saplīsis jaunais Jaked kostīms un steigā nācās pārvilkt parastās Speedo "FS Pro" garās peldbikses. "It kā jau nesūdzos, Amerikā arī biksēs esmu sitis rekordus, vienīgi tagad nebiju skuvies."

Andrejs pastāstīja, ka līdzīga liksta piemeklēja arī Konstantīnu Blohinu. "Kostikam arī tas pats gadījās, tikai viņam kostīms dibena vietā saplīsa jau brīdī, kad pievilkās uz startu (100 metru peldējumā uz muguras - K.B.), iesnesim sakot: "Take your marks!". Tā kā viņš bija pirmais, viņam kameras sekoja kādas 30 sekundes un, iespējams, ka šos kumēdiņus televīzijā arī varēja redzēt. Nu smieklīgi, bet, ko lai dara, tāda dzīve," Andrejs smejas.

Dūda arī izteicās, ka lidojums no ASV uz Romu esot bijis ok, un arī pārējie Latvijas izlases dalībnieki (ar Pāvelu Kondrahinu un Konstantīnu Blohinu Dūda pirms tam nav bijis pazīstams - K.B.) esot patīkami. "Viss šeit ir normas robežās," tā Andrejs Dūda.

  +2 [+] [-]

, 2009-07-30 12:37, pirms 15 gadiem
Drīz arī Felpsu varēsi nopeldēt

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:39, pirms 15 gadiem
Ņemot vērā,ka necik sen esporta dienas foto arī bija tā pati ķeza,var secināt ,ka tur, kur taisa tos kostīmus,vai nu darbojas sabotieri un halturščiki,vai arī tā taisni ir šo peldkostīmu ātruma pamatideja,līdzīgi kā sezonas sākumā dubultie difuzori iekš F-1.......

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:46, pirms 15 gadiem
viens no kostīmu galvniem uzdevumiem ir muskuļu kompresija. Jo uzvelk mazāku izmēru, jo vairāk kompresē.
nu un šuves netur

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:47, pirms 15 gadiem
Pag, pag - Londonā fināls gadījumā nebij?

  +2 [+] [-]

, 2009-07-30 12:49, pirms 15 gadiem
t kā jau nesūdzos, Amerikā arī biksēs esmu sitis rekordus, vienīgi tagad nebiju skuvies."
sitas man patika!

     [+] [-]

, 2009-07-30 12:53, pirms 15 gadiem
FK22 rakstīja: Drīz arī Felpsu varēsi nopeldēt
plus viens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja