Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuzmins lūkos aizstāvēt titulu

Kuzmins lūkos aizstāvēt titulu
Jānis Kuzmins
Foto: Ansis Rudzāts, eSports.lv

No 1. līdz 3. augustam Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, notiks pasaules čempionāts slaloma skeitbordā, kur savu čempiona titulu starp 115 dalībniekiem no 16 valstīm mēģinās aizstāvēt mūsu pašmāju sportists Jānis Kuzmins, kurš pērn ASV ieguva triumfēja speciālā “tight” slaloma disciplīnā.

Zviedri šim pasākumam ir sagatavojušies ļoti nopietni. Kā solīja organizatori, tad šīs būšot vislabākās sacensības slaloma skeitborda vēsturē. Cerams, ka tikpat labas tās būs arī mūsu sportistiem.

Bez Jāņa Kuzmina Latviju pārstāvēs arī Gints Gailītis, Salvis Skarainis (PRO grupā), Gustavs Gailītis, Ainārs Jermačenko, Gints Ruperts (AM grupa), Juris Grundulis (Junior grupā) un Lienīte Skaraine (Woman grupā). Diemžēl uz sacensībām netiek Mārtiņš Liepiņš, kurš sarāva krusteniskās saites Latvijas pasaules kausa posmā un Guntars Gailītis.

1. augustā sportisti sacentīsies giganta slalomā. Diemžēl šī disciplīna nav tā parocīgākā Jānim, bet viņš solījās darīt visu, lai izcīnītu pēc iespējas augstāku rezultātu. Tiesa, varbūt beidzot “izšaus” Gustavs Gailītis, kurš startēs amatieru grupā. Gustavam ir ļoti labs inventārs šai disciplīnai, kā arī viņš parasti tieši gigantā uzrāda labus rezultātus.

Sestdien sportisti dosies mēroties spēkiem speciālajā “hybrid” slalomā. Tātad, sākot ar sestdienu, varam sākt gaidīt augstvērtīgus rezultātus no mūsu čempiona, jo šī disciplīna jau ir Jānim parocīga. Tiesa, pats sportists savos komentāros bija visai pieticīgs: “Šobrīd atkal man mieru neliek celis [ziemā tika veiktas divas operācijas celim - aut.]. Cerams, ka es to nejutīšu sacensībās, jo gribas nostartēt godam, un darbs arī ir ielikts pamatīgs. Jau kādu nedēļu trenējos, tomēr celis vēl joprojām niķojas. Katru dienu veicu medicīniskas procedūras, pēdējā paredzēta izlidošanas dienā – trešdien [30. jūlijā - aut.].”

Noslēdzošajā dienā skeitbordisti sacentīsies speciālajā “tight” slalomā, kurš norisinās diviem sportistiem startējot vienlaikus pēc izslēgšanas sistēmas jeb “lēnākais dodas mājās”. Tieši šajā disciplīnā pagājušogad Kuzmins izcīnīja pasaules čempiona titulu. Pats Jānis cer, ka sanāks aizstāvēt savu titulu, bet arī apzinās, ka tas nebūs viegli, jo uzvarēt gribēs katrs no dalībniekiem.

Informāciju sagatavoja:
Ansis Rudzāts

     [+] [-]

, 2008-07-30 23:28, pirms 16 gadiem
Mees ar Jaani, lai izdodas un cerams, ka buus arii titulu!!!

     [+] [-]

, 2008-07-30 23:58, pirms 16 gadiem
cerams, ka aizstāvēs savu titulu, bet gaidam vairāk!!!

     [+] [-]

, 2008-08-05 13:37, pirms 16 gadiem
Es apbriinoju shos cilveekus, kas taa var braukt.. Unbelievable!