Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuplā dalībnieku skaitā noskaidroti uzvarētāji LK 1. posmā lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kuplā dalībnieku skaitā noskaidroti uzvarētāji LK 1. posmā lietišķajā šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

26.-27.maijā Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa 1.posms lietišķajā šaušanā. Ļoti kuplā dalībnieku skaitā – vairāk kā 200 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos bija divi vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē uzvarēja Agris Zariņš (SIA Walther) ar rezultātu 281 punkts. Tikai par punktu atpalika Andris Vagalis (Daugavpils). Ar rezultātu 275 punkti trešajā vietā ierindojās Andris Raiskums (LSPC). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1. vieta Juliānai Dzeidzjulei (LPSC) ar sašautiem 267 punktiem. Ar identisku punktu skaitu, bet mazāk centra desmitniekiem, 2. vieta Sanitai Ļahnovičai (Valsts Robezšardze). 264 punkti un 3. vieta Ditei Lindbergai no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) labākais bija Vitālijs Ščolkins (Valsts robežsardze) ar uzrādīto rezultātu 183 punkti. Otrajā vietā ierindojās Andris Raiskums (LPSC) ar sašautiem 179 punktiem, bet trešā vieta Edgaram Vilītim (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Arta Vagale (Daugavpils) ar sašautiem 174 punktiem. 2. vieta Sanitai Ļahnovičai (Valsts Robezšardze) ar 163 punktu rezultātu. Vijai Vagalei (Daugavpils) 157 punkti un 3. vieta.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) nepārspēts palika Viktors Siromjatņikovs (Anima Libra) ar rezultātu 215 punkti. Dainis Balodis (NBS Mācību vadības pavēlniecība) atpalika tikai pa vienu punktu un ieņēma 2. vietu. Emīlam Latišam ar sasniegto rezultātu 208 punkti - 3.vieta. Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība), sašaujot 195 punktus, bija spēcīgākā sieviešu konkurencē. Kristīne Baklāne (Valsts robežardze) – otrajā vietā, bet Ludmila Gubenko – trešajā vietā ar 132 punktiem.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) precīzākais bija Vadims Dudars (LPSC) – 196 punkti. Juris Grabovskis (Anima Libra) otrajā vietā – 192 punkti, bet Valērijs Bulavčiks (Latvijas Mednieku savienība) trešajā vietā ar 191 punktu. Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība), sašaujot 185 punktus, labākais apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Santai Zalyalovai (Angelarms.eu) 2.vieta ar 183 punktiem. Daugavpils pārstāvei Artai Vagalei 181 punkts un trešā vieta.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība) – 187 punkti. Par punktu mazāk un otrā vietā Dāvim Zaubem (Latvijas Mednieku savienība). Trešajā vietā Agris Zariņš (SIA Walther) – 182 punkti. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāju noteica pēc sašautajiem centra desmitniekiem, jo gan 1. vietas ieguvējai Artai Vagalei (Daugavpils), gan 2. vietas ieguvējai Nikolai Marijai Lāmai (Latvijas Mednieku savienība) bija vienāds sašauto punktu skaits - 177 punkti. Robertam Bērziņam (Latvijas Mednieku savienība) 176 punkti un 3. vieta.

Latvijas kausa 2. posms lietišķajā šaušanā norisināsies 9.-10. jūnijā Ādažu šautuvē.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle