Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Baltijas valstu čempionāts loka šaušanā

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē, siltajā un gaišajā, Olimpiskā centra „Ventspils” Vieglatlētikas manēžā norisinājās Baltijas valstu čempionāts loka šaušanā, kurā piedalījās 66 loka šāvēji.

Lokšāvēji uz sacensībām bija ieradušies no Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Latvijas. Diemžēl vairāki sportisti dalību sacensībās atteica, veselības stāvokļa dēļ.

No Ventspils kluba „ Odisejs” piedalījās kopumā 6 loka šāvēji. Klasifikācijā Pāvels Šatrava tika pie 2. vietas, toties turnīrcīņā kļuva par bronzas medaļas ieguvēju.

Viktors Avsjuks, būdams arī sacensību organizators, ierindojās 6. vietā. Leonīds Puķēvics pirmajās lielajās sacensībās kļuva par sporta meistara kandidātu un ierindojās 9. vietā. Maksims Čerkasovs pēc liela pārtraukuma tika pie 11.vietas, bet Ringolds Jaunbelzēs pie 13.vietas. Anastasija Avsjuka, neskatoties uz slikto veselības stāvokli, pieaugušo konkurencē pēc turnīrciņām ierindojās 9.vietā.

Sacensības ir noslēgušās ar augsta līmeņa rezultātiem, olimpiskajā loka klasē, kur igauņi uzstadīja divus jaunus Baltijas rekordus.

Pēc sacensībām tika izsniegtas balvas par Latvijas jaunajiem rekordiem un Latvijas kausu 2011.

Kompakt loka klasē 2011. gadā Latvijas labākais loka šāvējs bija Viktors Avsjuks, kurš izcīnījis trīs jaunus Latvijas rekordus, kā arī kļuvis par pirmās vietas kausa ieguvēju. Pāvels Šatrava ieguva 3. vietu un kausu, bet sieviešu konkurencē Marija Antonova tika par 2. vietas kausa ieguvēju.

Svētdien, 29. janvārī notika arī Bērnu meistarsacīkstes olimpiskā loka klasē, kurās piedalījās 14 mazie ventspilnieki. Gandrīz visi tika pie godalgotas vietas savā vecuma grupā:

Vecuma grupā līdz 7 gadiem:

Jelizaveta Stadņika – 1. vieta.

Vecuma grupā no 7 līdz 9 gadiem:

Kuzma Stadņiks – 1.vieta;
Artjoms Aleksejevs – 2. vieta.

Vecuma grupā no 10 līdz 12 gadiem:

Marks Aleksejevs – 1.vieta;
Valērija Šatrava – 3.vieta.

Vecumu grupā no 13 līdz 14 gadiem:

Maksims Rahunoks – 2.vieta;
Edvards Barauss – 3.vieta.

Vecuma grupā no 15 līdz 17 gadiem:
Edgars Lilejevs – 1.vieta;
Sergejs Meļeškevičs – 1.vieta.

Sacensību dalībnieki pateicas Ventspils pilsētas pašvaldībai, Olimpiskajam centram „Ventspils”, kafejnīcai par garšīgu un siltu ēdienu, Olimpiskā centra „ Ventspils” viesnīcai par komfortu. Pateicība tiek izteikta arī SUPER NETTO un WENDEN par atbalstu, Baltijas ekspresim par atbalstu tehnisko iekārtu jomā!

Informāciju sagatavoja:
SIA Olimpiskais centrs „Ventspils”
Sporta un mārketinga daļa