Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

NBS mācību vadības pavēlniecības sportisti uzvar Latvijas čempionātā lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pagājušajā nedēļas nogalē Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas čempionāts lietišķajā šaušanā. Vairāk kā 200 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos ir divi individuālie vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē, kā arī komandu vērtējums.

Ar lielisku rezultātu (308,5 punkti) Latvijas rekordu vingrinājumā Snaiperis (30 šāvieni guļus, 300 metru distancē) uzvarēja Edgars Fogels (Charlie Shooting Club). Otrais bija Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība), bet trešajā vietā ierindojās Dmitrijs Kļešņins (Anima Libra). Lindai Dombrovskai (Anima Libra) arī ļoti augstvērtīgs rezultāts – 306 punkti, kas deva uzvaru apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Otrā bija Evija Rudze (Charlie Shooting Club), bet trešo vietu ieguva Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība). Komandu vērtējumā Anima Libra komanda godpilnajā pirmajā vietā, Latvijas Mednieku savienība 2. vietā, bet trešie - Charlie Shooting Club sportisti.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (40 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē 1. vieta tika Igoram Gribustam (Anima Libra), otro vietu ieguva Andris Raiskums (LPSC), bet trešajā vietā ierindojās Andris Binde (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvara Artai Vagalei no Daugavpils. 2. vietas ieguvēja Valērija Gudeņa (LPSC, bet Ditei Lindbergai (NBS Mācību vadības pavēlniecība) trešā vieta. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2. vieta Daugavpils komandai, bet trešie - Valsts robežsardze.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (27 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) pirmās divas vietas ieņēma Zemessardzes Studentu bataljona pārstāvji Māris Zviedris un Mareks Jansons. Trešais bija Ģirts Dambis (LPSC). Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Arta Vagale no Daugavpils. LPSC komandas pārstāvēm Juliānai Dzeidzjulei un Valērijai Gudeņai attiecīgi otrā un trešā vieta. Komandu vērtējumā 1.vieta LPSC komandai, 2. vieta Daugavpils sportistiem, bet Zemessardzes Studentu bataljona komanda trešie.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (40 šāvieni 300 metru distancē) pirmā vieta Emīlam Latišam (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Otrais Mareks Jansons (Zemessardzes Studentu bataljons) un trešā vieta NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas sportistam Aleksejam Oņeginam. Sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja Sintija Blumberga Bredika (Zemessardzes Studentu bataljons), Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) otrajā vietā, Jēkabs Villers (Zemessardzes Studentu bataljons) – trešajā. Komandu vērtējumā uzvarētāji NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, 2. vieta Zemessardzes Studentu bataljona sportistiem, bet 3. vieta Anima Libra komandai.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība). Otrais – Agris Zariņš (SIA Walters), bet Vilnis Jaunzems (Latvijas Mednieku savienība) trešajā vietā. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja Vija Vagale no Daugavpils. Latvijas Mednieku savienības komandas jaunieši Roberts Bērziņš un Nikola Marija Lāma attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Komandu vērtējumā uzvaras lauri Latvijas Mednieku savienības sportistiem. Otrā vietā Daugavpils komandai, bet Zemessardzes 46.bataljona komanda trešie.
Latvijas čempioni komandu kopvērtējumā NBS Mācību vadības pavēlniecība. Daugavpils komandai otrā vietā, komanda Anima Libra – trešie.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle